Контрастите в епохата на Водолея – българската следа – II част

Приятели, Българи,

Вчера посветихме времето си да разгледаме с отворени очи тъмната страна на контрастите, в които живеем днес, в съвременния живот. Едва ли информацията във вчерашната статия е изумила някого, или е казала нещо непознато – в една или друга степен всички съзнаваме какво се случва, как ни манипулират, как се опитват да програмират съзнанието ни, как се опитват да ни държат в беззащитна, подчинена позиция, омаяни и загубени в собствените си заблуди, забравили кои сме, готови да последваме чуждата воля. Уж го съзнаваме, но все си казваме “Е, да де, ама….” И в момента, в който стигнем до там, вече сме се поддали на манипулациите, вече не сме съзнателното същество! Да живееш осъзнато означава да си наясно със себе си и всичко в заобикалящата те среда, във всеки един момент. Да живееш осъзнато означава да съзнаваш, че всичко, което се случва става ТУК и СЕГА, и със силата на осъзнатата си мисъл ти можеш да го промениш. Нали за това сме тук, нали това е една от най-важните ни задачи – да се научим да управляваме енергията на материята.

Едва ли за някой от вас е тайна, че сме изправени пред огромен космически еволюционен скок. Идва краят на цяла една епоха, и започва качествено нова такава. Счита се че епохата на Рибите е започнала около 150 години преди Христа. След като 2160 години оста на Земята (имам предвид северния полюс) е била насочена към съзвездие Риби,сега вече попада в съзвездието Водолей. Космическите влияния върху хората и Земята се променят. Водолеят открива за хората нови интелектуални хоризонти, а затова е необходимо да се появят нови хора, които мислят по друг начин. Епохата на Водолея е свързана с нови открития и е необходимо ново образование, нова медицина, друго възпитание, коренни промени в религиите, нова култура на общуване. Много неща се променят на Земята, защото на нея вече живеят хора с нова физическа, интелектуална и духовна сила.

Това е предсказано астрологически още във времето на Христос. Предсказано е, че когато Слънцето влезе във Водолей, в душите на всички хора ще се вложи нещо ново – нов подтик, нов стремеж. Народите ще се обединят, ще дойде Шестата раса на Земята, Синовете на Царството Божие. Тогава оръжията ще се обърнат в плугове. Земята ще се превърне в райска градина. Пред вас се открива живот за 25 хиляди години. (Петър Дънов, ПЕТИМАТА БРАТЯ, Неделни беседи, 1917-38)

Това вече е факт, това вече се случва, аз го живея. И най-големите скептици и материалисти не могат да отрекат очевидните промени. Пристъпваме към нова ера, в която водеща е не технологичната, а духовната еволюция. И не материалните блага, парите, притежанията, властта ще имат значение, а това дали носиш Любов, Мъдрост и Истина в сърцето си, дали си в хармония със себе си и всичко заобикалящо те.

Затова няма повече да задълбавам в предупреждения. важното е да осъзнавате кой, какво и как се опитва да ви управлява и насажда убеждения, които говорят, че сте зависими, безсилни, бедни, болни, жалки… А съзнавайки всичко това, вече спокойно можете да го избягвате, да го направлявате, да се предпазвате. Защото вие сте ВЕЛИКИ СЪЩЕСТВА! Всеки един от вас, четящи тези редове е попаднал тук с причина, всеки носи в себе си Божествената искица, творческата енергия, правото на свободен избор – нещото, което е прецедент в цялата жива Вселена! Българи! Искате ли да отидем по-натам? Да се поразровим в корените си, историята, настоящето и бъдещето?

България. Нашата гордост и нашия срам. А нима не сме ние тези, които създаваме предпоставките за този срам? Не зависи ли от нас? Историята и значимостта на България отиват отвъд това, което си мислите, че знаете. България е черния дроб на планетата – така е казал отдавна Учителят Дънов. Тук текат най-силните очистващи процеси, затова има и такива контрасти, напрежение и сблъсъци. Ако ние отработим успешно предизвикателства, пред които сме изправени, енергията, която ще се освободи направо ще преобрази планетарното съзнание. България е била, е, и ще бъде свещена територия, врата към други измерения, наситена с космическа енергия. Не случайно тук има толкова надарени хора, духовно пробудени хора, духовни водачи, апостоли осветяващи Пътя. Не случайно тук се откриват един куп чудодейни лекарства, правят се революционни открития. Въпреки, че определени кръгове се опитват да омаловажват и осмиват техните открития, защото се страхуват от тях. Дори географски сме разположени на кръстопът – но не за да разделяме, а за да събираме и обединяваме. Така виждам аз ролята на България- пречистваща, обединяваща, излъчваща Любов и просветляваща.

Знаете ли, че Рьорих младши разказва, че баща му се счита за наследник на българи?

Пламен Стефанов е интересен човек, макар и да не сте го чували – той по образование е инженер, но цял живот се рови в историята на света и в частност в българската. Негови разкрития разквазват неща, които не сме и подозорали. “Ще цитирам какво е казал Петър Дънов – Учителя Беинса Дуно малко преди да умре: “Историята за българите никой вече не може да я спре и да иска.” И ето как е тръгнало според Пламен Стефанов: Рьорих, Кръстю Мутафчиев, Л. Живкова – тя е стигнала прекалено далеч в тези си занимания и вероятно затова е убита. Самото КГБ е заинтересовано да крие историята от българите. Много документи за нашата история са взети оттук и са скрити в Русия и в КГБ.

Христо Маджаров също пише за тези неща. Във Ватикана също има много исторически извори. Там се разчита, че няма да отидем да си ги искаме, а ние трябва да го направим. Ние сме имали документи, но всичко е унищожено – колкото от турците, толкова и от гърците, които са получили право да се разпореждат с нас духовно. Няма начин например в Иран да няма архиви, при условие, че българите са участвали в основаването на Индия и Иран. В Индия има страшно много архиви за нас – ето, те започнаха да излизат. Самата Махабхарта е за нас и веднъж за винаги трябва да го разберем. “Защото индийците го знаят, а ние – не”, разпалено настоява Пламен Стефанов. Една от сензациите за нашата история било откриването на древния град Аркаим, който датира поне от 7 хил. години пр. Хр. Още руснаците са казвали, че е град на българите и на бог Тангра. Той е изключително съвършен, затова информацията за него е засекретена.

Елена Блаватска на едно място казва, че съвременният свят е много заблуден като смята, че Египетската и Месопотамската цивилизации са най-древните. Тя отделя 10 листа в 3 т. за доказателство чрез астрономически събития, които са фиксирани в текста, че ведите са най-древните писмени човешки източници – поне от 20 хил. г. пр. Хр. Aко ведите са следвали българите и цивилизацията, можем да си представим какво означава това. Тя твърди, че историята на атлантите започва от няколко велики царе като двама от тях са Бхури и Бхор. Нашият топоним българ много трудно остава в чист вид, защото много народи дъвчат няколко звука в него – “ъ”, например, имаме само ние. В арабските страни съчетанието “лг” става “х”. При индийците също е така. И така “бах” фактически е “бълг”. Най-малко на 10-15 места има Бахария по света, което всъщност е България…

Какво казва великата пророчица Славка Севрюкова за България: “Докато има живот на Земята, българите не ще изчезнем. Затова, казвам ви, богоизбрани сме. Други народи ще се заличат, ние не. Въпреки упадъка трябва да се гордеем с народността си. Открай време сме изпращали в забвение най-страшните поробители. Не трябва да търсим признание, че носим горд дух, а да го заслужим. Предстои да бъдем почитани в Европа и по света! От племето ни ще излязат умни същества. Ще го прославят извън пределите на страната. Радвайте се, че живеете в България!“

“България ще я спаси не толкова възстановената икономика, колкото възвърнатата Духовност. Трябва да се стремим да бъдем център на Светлината. От богоизбрания ни народ ще се роят бъдещи духовни водачи.“

България ще е резерват на Духовност. Нашият народ ще реализира докрай благородна месиянска роля към славяните.“

„Не бойте се, най-тъмно е преди зазоряване. Тежката мрачна българска карма, побеляла от очакване, вече е на привършване.“

Ако имате желание, сами ще потърсите повече информация по въпроса. И без това статията стана твърде дълга. Това, което се надявам, ако сте стигнали до тук, е да се замислите. Да се вгледате в себе си, да се замислите за корените си, за потенциала си, за мисията си… Да вдигнете глава от шаблончето, в което са ви вкарали, да допуснете нещо различно в живота си, да пристъпите към промяна. Времето толкова настойчиво го изисква, че е въпрос на оцеляване да допуснете промяната в живота си! Приемете и обикнете себе си. Извадете на светло всички стаени страхове, подтискани емоции, бъдете на чисто със себе си и заобикалящия свят. Разни тайни, лъжи, завист, ревност, гняв – са пагубни за вас. Работете за повишаване на вибрациите си хармонизирайте духа и тялото, изчистете тялото от разни натрупвания и шлаки, освободете ума и емоциите. Не се поддавайте на средствата за масова манипулация на съзнанието.

“Мисията не е самоцел. Всъщност осъзнавайки себе си, ние вече се превръщаме в проявление на нашата мисия. Така че разбирайки, че сме българи, сигурно вече градим това, което е нашата задача!” – казва Красимир Проданов, главният редактор на списание Усури.

Всяка една ежедневна ситуация е възможност за промяна и повишаване на вибрациите. Особено ситуациите, които ви изкарват (обикновено) извън нерви. Ако започнете да реагирате неутрално, без да влагате негативни емоции, да изживявате осъзнато всяка случка, изречена дума – живеете осъзнато. Правете добро, не очаквайте отплата, оставете любовта да ръководи делата, мислите и емоциите. Осъзнайте и отработете проявленията на егото… Вие сега избирате и решавате съдбата не само на себе си, на децата си, на обществото, на Планетата. Гордейте се с произхода си, работете върху осъзнаването си, горете и разпръсквайте светлина.

Време е. Направете избор.

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

2 Comments

 • des
  Отговор

  Според мен високото национално самосъзнание е просто един от многото егрегори, около които се опитват да ни завъртят, при това доста успешно… Аз не виждам националност в нито едно живо същество. Това че живеем на “по-специално” място на земята, не ни прави “по-” от другите /а какво въобще означава “другите”?/…
  Има безброй “светли” личности по целия свят – те “скрити” българи ли са?
  Аз нямам националност, единствено в личната ми карта пише, че съм от най-великите – БГ… Само че личната ми карта не е нищо повече от инструмент, с който измислената ми личност се опитва да се закрепи в реала. На някой прищя ли му се вече да ме “гръмне” – първия ще получи подарък – огледалце… Ама чакайте – аз съм Водолей!

 • Zaika
  Отговор

  Вижте това по същата тема, заслужава си!
  http://www.youtube.com/watch?v=9REF_jkvp3g&feature=share

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.