Имате ли нужда от душ?

healthy shower Задавате ли си този въпрос, когато се върнете вкъщи уморени, прашясали, изпотени, поели цялата прекраснотия от градските улици, транспорт, хора, с които сте контактували? Ако речете да лиснете отгоре парфюм, дезодорант и облечете най-новите си дрехи вероятно няма да се получи добра комбинация и ефектът няма да е никак приятен. Значи всички имаме добре изградени хигиенни навици, знаем, че периодично трябва да почистваме тялото си от нечистотиите, които полепват по него в следствие на факторите на външната среда. Дори не трябва да си задаваме въпрос “нужно ли ни е това?”, това почистване е част от нас, правим го интуитивно, то е съвсем обикновена и необходима ежедневна практика.

А защо тогава дори не ни хрумва, че тялото ни има и вътрешна част, не се състои само от видимата повърхност? Поемаме всякакви химикали, хормони, токсини и прочее отрови с храната, водата, въздуха, боледуваме, поемаме всякакви хапчета, антибиотици, “чудодейни лекове”… които се натрупват в тялото ни във вид на шлаки, налепи по стените на вътрешните органи, тежки метали, гной и слуз (стана ли ви гадно? е, защо – всичко това си е ваше :-)) и прочее боклуци.

Имам един куп приятели – активни спортисти, които много уважавам. Много волеви хора, интелигентни, интересуват се и прилагат различни добри схеми за хранене и тренировка, дори са убедени, че живеят здравословно, полагат грижа за телата си. И същите те изпадат в недоумение “Е, аз нали живея здравословно, от какво пък толкова имам да чистя тялото си?”. Вие сериозно ли?

Междувременно в човешкото тяло се намира цял склад от боклуци, казва Вадим Зеланд в книгата си “Чакрите се запушват, енергийните канали се стесняват, енергийният поток се превръща в тъничко ручейче и всичко това довежда до загуба на жизнена сила. На свой ред отслабването на енергетиката води до патологични нарушения на физическото тяло. Получава се затворен, порочен кръг. Ако не владеете собственото си тяло, как ще владеете реалността?

Организмът ни е перфектен, спокойно може да изкара и 550 години – казва дори Крион. Ние сме като един супер мощен автомобил, но е задръстен тук, задръстен там… И ние сме дали това наше тяло на някой друг да го управлява. Не е ли време ние да поемем управлението?

На колко години сте днес? 20, 30, 50, 60? Или даже сте се изхитрили да стигнете до 70-80? За всичките тези години взели ли сте си поне един вътрешен душ? Не? Представяте ли си какво чудо се е насъбрало в тялото ви? А междувременно вероятно се опитвате да отслабнете, борите се с всякакви болежки и заболявания, даже се интересувате от принципите на здравословното хранене, четете за чудодейни диети и гладувания… А пропускате най-важното – основата, от където трябва да се започне. Ако в една купа с изгнили, разложени плодове сложите отгоре нови, свежи, пресни и сочни, ще промените ли качествено съдържанието на купата? Или само ще замаскирате нещата и то временно, защото натрупаният гнилоч отдолу бързо ще засегне и повърхностния слой. Мислите ли, че купищата хранителни добавки, ензими и аминокиселини, които (може би) приемате вършат работата си на 100%, докато тялото ви е задръстено от тези натрупвания?

Главната, ако не и единствената причина за дефицита на свободна енергия, е прозаичното задръстване със шлаки на организма, което плюс всичко друго е източник и първопричина за всички болести. Човешкото тяло съхранява в себе си частици от загиналите клетки, белтъчна и мастна маса – с нея са затлачени междуклетъчните пространства и буквално са натъпкани лимфните и кръвоносните съдове. Този боклук пречи на нормалното функциониране на организма – той не позволява на клетките да „контактуват”, намалявайки силата на електрическите сигнали, които те си предават.

Време е да започнем на чисто. И не, не е късно за никого, дори за вас, които сте на по 60 и повече години, ходите по голяма нужда веднъж седмично (на празник), обзавели сте се с диабет, остеопороза, наднормено тегло, хипертония, розацея, псориазис, подагра и Бог знае какво още?

Няма нелечими болести! Всички болести и проблеми с тялото идват от:
– неправилно хранене
– липса на вътрешна хигиена
– неправилен прием на течности
– нередовно изхождане (често това е следствие от горните)
– липса на енергийна хигиена (страхове, блокажи, лоши мисли, отровни убеждения, предубеждения, аутосугестивност и т.н.)

Лечението на всичко гореспоменато, че и повече (ВСИЧКИ болести) зависи от овладяването на гореизброените неща. И това зависи от вас! Не от някой друг, не от лекарите, не от лекарствата, не от възрастта ви, а само и единствено от ВАС самите. Няма нищо извън вас. Още ли ви харесва да сте в ролята на жертва, в ролята на хронично болния неудачник? Горките, болни, отпаднали, с десетки проблеми, задръствания и болежки? И кой е отговорен? Обществото, семейството, работата, правителството, Бойко Борисов? Престанете да търсите причини, извинения и оправдания извън себе си. И недейте да чакате някой отвън да дойде и да ви помогне, да ви изцели, и да поеме отговорност за вас. Няма чудодейни лечители, няма велики медици, няма Бог извън вас.

Вие сте единствените, които сте отговорни за ВСИЧКО, което сте, и което ви се случва и вие държите ключа към промяната. Вие творите собствената си реалност. Единственото, което трябва да направите е ИЗБОР – избор да бъдете здрави, пълни с енергия и радост от живота, или да останете в комфортната зона на неудачника, който се вайка от несправедливостите на съдбата и чака някой отвън да му помогне.

Има различни методи на пречистване на организма: цялостна програма за детоксикация, или такива, които са фокусирани върху определен орган, или система в тялото.
Познати са множество практики за прочистване на дебелото черво и отделителната система, лимфната система, прочистване от паразити, прочистване на черен дроб и жлъчка, прочистване на синуси и носоглътка и т.н.

Ето една снимка на жлъчен камък (един от многото), които аз лично изхвърлих след първото си пречистване на черния дроб (извинете за лошото качество на снимката). А ето тук можете да видите един доста по-богат набор от “безценни съкровища”, с които е имала щастието да се раздели една друга дама. Цъкате ли вече учудено и удивено?
Е, новината е, че и вие си ги имате същите. С тази разлика, че се гушат удобно в тялото ви.

Какви точно ще са ползите ви от едно пречистване на организма?

– Повишена енергетика
– Добро настроение и положителен поглед към света
– Смъкване на килограми (отслабване)
– Изчистване на клетъчно ниво -> по-добро функциониране на организма
– Чувствително подобряване на множество болестни състояния (качествената и трайна промяна в храненето и последователност в прочистванията водят до премахване на болестните състояния!)

Ако не сте сигурни кое точно е приложимо за вас, как се прави, с какво трябва да се съобразите, дали не е опасно, ако нямаш опит и познания, то обърнете се към специалист, който ще ви изготви индивидуална програма, съобразена с особеностите и здравословното ви състояние.

Още ли не вярвате? Ами изборът си е ваш 🙂 Може сами да изберете да преборите мързела и да направите крачка към положителната промяна, или пък да си останете в удобната роля на жертва.

Къде наистина искате да бъдете?

*В статията са използвани материали от Земя на заем

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

9 Comments

 • Teo Ovcharoff
  Отговор

  Благодаря за чудесната статия, едно нещо не ми стана ясно.

  Цитирам: “даже се интересувате от принципите на здравословното хранене, четете за чудодейни диети и гладувания”.

  Това означава ли, че отхвърляте гладуването като метод за прочистване на организма ? До колкото съм запознат, това е един от най-ефикасните начини за “вътрешен душ”.

  Поздрави

  • Martina Ivanova
   Отговор

   В случая визирам онези дами, които живеят на пакетче солети и Активия на ден, де факто гладуват, но не правят нищо добро за тялото си по този начин. Лечебното гладуване е друго нещо.
   Поздрави 🙂

 • Ива
  Отговор

  Поздравления!!!Достъпно и убедително обяснение!!Дай, Боже, повече хора да се замислят и да направят правилния избор!!!

 • Diana Obretenova
  Отговор

  Много хубава статия, дано повече хора се замислят дали искат да бъдат “жертва” или “победител”. Изборът е наш, на всеки един от нас и всеки може да го направи за себе си. Аз лично съм решила да се освободя и разгранича от ролята си на “жертва”. Радвам се, че доста хора вече ме последваха и работим заедно. Успех на всички! 🙂

 • Невен
  Отговор

  Здравейте, статията е много хубава, но как се прави това почистване на организма ? Тези камъни в черния дроб как да ги премахнем изчистим ?

 • Татяна
  Отговор

  сух пост или воден най доброто

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.