За децата в Нови Хан

С Нови Хан и децата приютени от отец Иван ме свързват спомени още от първите ми дарителски инициативи, когато се опитвах да пробудя огънчето наречена “корпоративна социална отговорност” в бизнес структурите. Е, тогава си беше истинска битка да реализираме този проект, и въпреки, че протече с лек маркетингов уклон, все пак се осъществи.

Но този път, уверена съм, не е въпрос на битка. Сега не трябва да убеждавам шефовете, а искам да докосна сърцата ви! На вас – “обикновените” хора! Отец Иван е самоотвержен, отдаден на доброто дело човек, който приютява, дава подслон, храна, обучение, дори образование, нови умения, занаят, вяра, надежда, любов на много хора. Не само на изпаднали в беда деца, но и на техни родители, самотни, отчаяни, загубили пътя хора.

През годините не веднъж и два пъти се чуха призиви за подкрепа и помощ – чудно защо все се намираха злонамерени, завистливи или кой знае защо зле настроени към делото му хора. Но въпреки всичко това, делото на човека продължава, крепи се и разцъфтява благодарение на помощта на много добри сърца.

Сега отново е даден зов за помощ! Множеството, приютено под покрива на приюта, сред които са много деца, е на път да остане без храна. Пред радио “Хоризонт” отец Иван каза: Складовете се изпразниха вече, имаме само ориз, затова се обръщам за помощ, който може да помогне с хранителни продукти, най-вече брашно, олио, захар, боб.

Тези неща са най-много необходими, който обича, нека да помогне, защото след една-две седмици няма да имаме вече храна, а 188 човека са на такава храна, много хора и трудно се изхранват.

В резултат много хора откликнаха, зародиха се много инициативи. Яна Колева например е самоотвержена млада жена, която вече за пореден уикенд успява да организира група от хора, които носят в дома в Нови Хан дрехи, продукти, играчки. Тя споделя в създадената за целта група във фейсбук: “в дома нямат нужда от играчки и дрехи в момента. Но ако някой има дрехи и играчки – запазени и годни за употреба, нека ги събере и донесе и тях – ще търсим други деца в нужда. Ако пък някой има нужда от дрехи и играчки, нека ми пише също. Ще търсим решение за нуждите на всеки, според възможностите ни. Тази група не е само за децата от Нови хан. Тя е за всички, които имат нужда от помощ. И за възрастните също. За тази събота и неделя събираме продукти за децата отново. Готвим се в събота или неделя (20 и 21 октомври) да занесем следващата пратка храна за дома в Нови хан. Моля всички, които могат да се включат, да ми пишат на лични за да им дам адреса си – все още събираме продуктите у дома, защото всички помещения искат наем, а нямаме средства да го плащаме засега.За да се свържете с Яна, пишете тук.

Силвия Стойчева е друг ангел на съпричастността и е организирала още по-мащабна акция. Ето какво призовава тя: ” Приятели,днес вече имаме потвърждение за бус и сме готови да ви съобщим официално датата на която ще събираме помощи за приюта. Тази неделя, 21-ви октомври от 12 часа на обед до 16 часа,ще се позиционираме на паркинга срещу централният вход на Национален Стадион Васил Левски. Всеки който може да отдели дори малко, но от сърце,нека дойде. Приемаме само дълготрайни провизии и пари. Ще имаме и списък с лекарствата от които имат нужда … Благодаря на всички които се отзоват и Господ да ви пази …
п.с. Ще им лакомства сътворени от мен и от дъщеря ми и приятели,чай и безалкохолни за всеки,който се задържи при нас 😉 Ще разчитаме на помощта на рапърите Играта и Бобо,които няма да пеят,но ще дадат пример какво е да ти пука … ♥ ♥ ♥”

Ето и данните за дарителски сметки на Дома:
Дом за сираци “Св. Николай” при храм “Св. Троица”,
БУЛСТАТ: 175743823 или 175236581
Банкова сметка: UNI CREDIT BULBANK,клон Елин Пелин
IBAN: BG72UNCR 96601000411600,
BIC: UNCRBGSF
За връзка с отец Иван: 0889 539874; 0886 852950; stnikolay@abv.bg

Пълен адрес: България, Община Елин Пелин, с. Нови хан 2110, ул. Търнава 21 А, Иван Димитров Иванов, Йеромонах Йоан /отец Иван/, Дом за сираци “Св.Николай”

Отец Иван издава и необходимите документи, които биха осигурили на фирмата ви данъчни облекчения, ако направите дарение.

От тук нататък всичко е във вашето сърце.. и избор.

Благо_даря!

Моля помогнете ни да популяризираме тази публикация чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.