Любовта и нейните спътници…

Днес отново ще се обърна към мъдростта на притчите, за да надникнем дълбоко в себе си, да повдигнем смело завесата и да видим най-съкровените ни тайни.. уж скрити, но през цялото време – пред нас.

Един ден една жена излязла от къщата си и съзряла трима белобради старци да седят в предния й двор. Тя не ги разпознала, но им казала:
– Мисля, че не ви познавам, но сигурно сте гладни. Моля, влезте вкъщи да хапнете.
– У дома ли е стопанинът на къщата? – попитали те.
– Не – отговорила жената – Излезе.
– Тогава не можем да влезем – на свой ред отговорили те.
Вечерта, когато мъжът й се прибрал, жената му разказала какво се е случило.
– Иди навън и им кажи, че съм се прибрал и ги каня вкъщи.
Жената излязла навън и поканила старците да влязат.
– Ние не можем да влезем в дома ви заедно – отговорили те.
– Но защо? – учудила се жената.
Единия от старците обяснил:
– Той е Богатството – казал, сочейки един от спътниците си. Той е Успехът – отново казал, сочейки другия. А аз съм Любовта.
След това добавил:
– А сега отиди при мъжа си и решете заедно кой от нас искате да влезе в дома ви.
Жената се върнала в къщата си и разказала всичко на съпруга си. Той се възрадвал много.
– Колко хубаво – казал – В такъв случай, нека поканим Богатството. Нека той да влезе и къщата ни ще се изпълни с богатство и изобилие.
Жена му обаче не била съгласна.
– Но, скъпи, защо да не поканим Успеха?
Снаха им слушала техния разговор от ъгъла на стаята. В този момент и тя се обадила със своето предложение.
– А не е ли най-добре Любовта като отправна точка за успеха да поканим Любовта!? Така нашия дом ще е пълен с любов.
– Хайде да послушаме съвета на снаха си – казал мъжът на съпругата си – Излез навън и покани за наш гост Любовта.
Жената излязла навън и попитала тримата старци:
– Кой от вас е Любовта? Моля, заповядай в дома ни и бъди наш гост.
Любовта станал и тръгнал послушно към къщата. Другите двама старци също станали и го последвали. Жената, изненадана, попитала Богатството и Успеха:
– Но аз поканих само Любовта, защо идвате и вие?
Старците отговорили едновременно:
– Ако вие бяхте поканили Богатството или Успеха, другите двама щяха да останат отвън. Но щом вие поканихте Любовта, там където той влиза, влизаме и ние. Там където има любов, има и богатство и успех!

Преспокойно бихме могли да пренапишем тази притча, и на мястото на успеха например да сложим здравето. И на мястото на богатството да поканим изобилието. Но това, което винаги ще остане в центъра. привличащо, спояващо, балансиращо и хармонизиращо, тайната съставка на всяка успешна формула – Любовта.
Как да обясниш любовта, когато има толкова различни лица и аспекти?

Как да обясниш онова всепоглъщащо и помитащо усещане, когато сякаш целия свят се е разтворил и е потънал в сърцето ти, когато те облива такава трептяща, животворяща енергия, която те кара да се слееш с всичко и всеки и да благодариш за тази всеобхватна Любов, която е там, просто защото всичко Е. Когато обичаш безусловно това прелестно същество, което СИ, толкова съвършено, колкото всяко друго подобно, когато обичаш и виждаш красотата на града си, на всяка сграда, всяко цвете и дърво, усещаш вперените погледи на минаващите покрай теб, които са привлечени от нещо, но и сами не знаят защо.. а то е просто Любов, всеобхватна, обединяваща, разпознаваща те, истинска експлозия от светлина. Усещали ли сте я? Невероятно изживяване.

Когато поканиш Любовта в сърцето си и станеш Едно с нея, тогава всяка заплетена ситуация, агресивни хора, нередности, трудности и всякакви други дисхармоничности просто се преподреждат и всичко в твоята реалност блести от хармония и уместност.

А дали ако погледнем в парадигмите на древните учения няма да открием много тънка, но добре видима и осезаема нишка, която свързва тези “противоположности”, които сякаш се преплитат, уравновесяват и подсказват кои са тайните ключета за успешния, хармоничен живот в двойнственото ни битие?

Любовта и секса
Мъдростта и парите
Истината и властта

А не е ли време да опознаем противоположностите във вечно люлеещата се люлка и да престанем да се лутаме в тези полярности? А да застанем в центъра на силата и осъзнатостта си, да станем майстори и да започнем да управляваме съзнателно тези енергии, вместо да бъдем пасивно управлявани.

Точно на тази тема е следващата ни беседа, която предстои на 18 октомври, четвъртък, в център Синай. Усетете кое ви придърпва към темата, усетете нишките светлина. А ние ви очакваме – готови да се впуснем в поредното вълнуващо пътешествие, което осветлява и дава дълго търсените отговори.

Тайните на битието тръпнат в очакване да бъдат осветлени!

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.