Блог

Силата в мен

Често ми казвате „Аз не съм достатъчно напреднал, аз съм вече стара,  при мен нещата не се случват, еди-кой-си е много повече от мен, пък аз не разбирам, аз не мога, аз съм едва в началото и съм неук, неумел, несъвършен, не съм достатъчно…“

Всеки от вас, всеки от нас, мили мои – всеки е точно толкова просветлен, духовен, възвисен, знаещ, можещ, надарен, талантлив и упълномощен, както другите. ВСЕКИ. Няма нито един, който да е нещо по-малко, или повече от другия. Не сравнявайте вашата сила с тази на някой друг и не се оставяйте да ви завладява мисъл, че сте по-малки, по-неумели, по-мънички и несъвършени в сравнение с някой друг. Това, което го носи другия няма как да бъде същото при вас. Но и вашите уникални таланти, способности и начина по който носите Светлината не могат да са същите както при онзи, уж много надарения (във вашите очи) човек. Потънете в сърцето си, призовете Водачите си, вижте се в цялата прелест и Светлина, от която сте изградени. Позволете си да встъпите в Силата си, вижте съвършенството си. Приемете го, опознайте го, обикнете го. Всеки един от вас, четящ този текст е толкова уникално, толкова съвършено, красиво, талантливо и напреднало същество, че всяка моя клетка трепти от любов и изумление, от истинска възхита, спираща дъха. Позволете си да го видите и вие. Стига сте гледали извън вас и сте се уповавали на нечия чужда сила. Спрете да отдавата своята сила, а я приветствайте, оценете, благодарете и се вижте със същите очи, с които гледате „Водача“ пред вас. Във всеки от вас дреме огромна мощ, творчески потенциал който копнее да се разгърне!

ВЗЕМИ БЕЗПЛАТНА КНИЖКА

"Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие"

Основните стъпки към емоционално свободен и душевно изпълнен живот.

Да, знам, че често е доста трудно да се видиш от тази гледна точка. Особено когато всичко което виждаш, е колко си несъвършен, физически отблъскващ, свит, неумел, смотан даже, как не се справяш като онзи другия който блести! Но това са илюзотни филтри, които замъгляват погледа. Филтри създадени от отровните убеждения загнездили се в подсъзнанието. Филтри създадени с годините чрез оценката, думите, отношението на другите към нас. Много е трудно дори да открием тези подсъзнателни саботьори, защото те са добре замаскирани в суперкомпютъра – нашето подсъзнание. Но има начини и техники, тези саботьори да бъдат идентифицирани и препрограмирани. Ето ТУК ще правим точно това!

Толкова много се стремим да догоним „онзи другия, който е по-добър от мен“, че дори в духовните практики сме станали прекомерно сериозни. И сме забравили играта. Именно играта в която сме съвсем открити, непресторени, чисти и естествено отворени към есенцията на Живота. Да бъдем деца, да открием детското в себе си. Я си помислете – има ли макар едно мъничко дете, което да се съмнява в силата си, да си мисли, че някое от приятелчетата е нещо по-специално, по-могъщо и възвишено от него? Когато играта кипи, остават само смеха, радостта и съ-преживяването. А там всички са равни. Само ролите са различни, до следващата игра, където се сменят. Точно тези сред нас, които дават най-малко признаци за „възвишеност“ ще вземат да се окажат сред най-просветлените 🙂

Нека бъдем осъзнати дори в най-дребния жест, случка, разменени думи, хрумване, въпрос… Защото винаги, във всеки един момент нещо се случва. И винаги се случва за добро. Хайде да наблюдаваме какво се случва и да играем играта с удоволствие и ясното разбиране, че всеки от нас е толкова съвършен и уникален в целостта си, че няма начин да бъде сравнен с друг. И всеки от нас е надарен с нещо негово си, притежава неговата си неповторима блестяща скъпоценност, която не може да бъде нещо повече или по-малко, сравнена с другите, защото всяко бисерче пасва на точното си място в цялата бисерна огърлица, в безкрайната спирала на еволюцията. Прекланям се пред светлината на всяко едно човешко (звездно) същество, благодаря ви и ви обичам!

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм ТЕС майстор и преподавател. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

7 Comments

 • radost :)
  Отговор

  Марти 🙂 извинявай за въпроса, но това е въпрос към всички работещи за Светлината и правещи семинари, не е директно към теб.

  Защо след като каузата е да светим, и да научим повече хора на това, което знаем и умеем 🙂 и да им помогнем да видят красотата на живота, защо го правите срещу 40лв или срещу 80 или или или…..
  Не разбирам аз нито стотинка не съм поискала докато помагам на хората с желание и се раздавам на максимум :))))) И съм сигурна, че не съм само аз…
  Не е ли най-добре тези мероприятия да се правят без пари, за да може повече хора да се включат 🙂
  Например ако има наем на зала… тогава казваме наемът е толкова…. нека си го поделим 🙂 и така няма ли да е по-добре :)?

  Много се извинявам още веднъж за въпроса, но аз не мога да си отговоря сама… а съм супер благодарна на всички, който се трудят денонощно 🙂
  И за всичката пресята и подбрана информация 🙂

  Много благодаря за вниманието 🙂
  Светлина и Любов на всички 🙂

  ПП.много ми се иска да разбера, дори и ТЕ нямат тоговор… затова ще постна този въпрос и в групички във фейсбук с надеждата да получа отговор 🙂
  Благодаря ви още веднъж :))

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Радостинче, защо точно под този пост? 🙂

   Толкова пъти съм отговаряла на този въпрос, че вече малко ми идва в повече и честно казано вече оставям подобни питанки да си отминат и отзвучат, защото ако всеки път се обяснявам, ще звучи като оправдание за нещо нередно, а то не е. Ако не получаваш отговори и във фейсбук, то е защото темата е обсъждана и обяснявана толкова много пъти, че вече на всички им е писнало 🙂

   Но сега ще отговоря, защото питаш точно ТИ.

   1. Защото повечето от нас буквално са посветили живота си на светлинната работа. Ден и нощ, всеки миг, всеки час. Защото сме инвестирали дълги години в собственото си израстване, добиване на опит, обучение. А то и на нас ни коства ресурси. Защото аз лично съм прекарала безсънни нощи, давайки подкрепа и съвети на поредния търсещ помощ. А труда е редно да получи все пак някаква отплата, не мислиш ли? 🙂 Десетки и стотици са онези, които са получили помощ безвъзмездно. Неясно защо все още в някои хора битува убеждението, че духовната работа трябва да се върши безплатно. А тази работа често е по-трудоемка и отговорна от всяка друга.

   2. Защото отдаването и приемането са неизменна част от всеки енергиен цикъл. Защото ако някой иска само да взема, или само да дава, без да получава от отсрещната страна ответното даване и приемане, енергията се разсейва, губи се, няма цялостност.

   3. Защото когато човек се научи само да взима, не цени наученото. Когато не даде своята част към общото, когато не участва активно в сътворяването на енергийния кръг – той не цени полученото.

   4. Защото давайки просто така, нарушаваш правото на свободен избор. Защото ако за да си позволи да даде 40 лв. за сметка на 5-те салама, които ще си купи този месец, може би ще направи голяма промяна в живота си и ще се „лиши“ точно от онова, което не му е нужно. И вземайки решение кое е приоритетно тук и сега, човек прави истинските осъзнати крачки.

   5. И последно – в сравнение с масовите семинари, където разни „гурута“ ти дават нещо „на промоция“ за 500 евро, просто е несериозно да се слагат под въпрос 40 лв.

   Това са моите отговори. Не давам гаранция за другите.

   Мир и любов 🙂

   • Maria Moskova
    Отговор

    Скъпа Марти, почти на 100% съм съгласна с твоите доводи по-горе в полза на платените семинари, но много искам да знаеш, че всеки човек – млад или стар изпада в ситуации, и то доста дълготрайни, когато е в затруднено материално положение. И в тези периоди се провеждат много интересни семинари, на които не може да присъства само поради тази причина. И в този момент първата ми мисъл е, че отново тези, които са с по-големи материални възможности, ще получат шанса да се издигнат по-бързо и лесно във високите вибрации, ще получат достъп до жадуваните знания и практики,ще общуват със себеподобните си… Моля те, помисли, няма ли начин за някои светли хора, да измислите начин за плащане, например отложено, или разсрочено, или с намаление, или дори гратис! С това също ще помогнеш на много жадни за духовно извисяване човеци!

    • Martina Ivanova
     Отговор

     Мила Мария,

     Такива възможности има и не един или двама са се възползвали от напълно безплатна помощ и са присъствали на семинари и безплатно и при облекчени условия. Включително Радостинчето, която захвана тази дискусия точно тук 🙂

     • Margarita Hristova

      Присъединявам се към идеята,че когато се помага в духовен план тук НЯМА място на комерс,няма място на пари!Поел ли си тази мисия да помагаш,а наше Божествено задължение е да си помагаме,защото всички сме взаимно свързани,то това трябва да го правиш с цялата си душа,без да очакваш отплата…тази истинска отплата идва свисше,като резултакт на твоите чисти помисли.Нали достатъчно сте наясно с тази закономерност – когато отдаваш,получаваш.Всевишния си знае работата,така,че мили момичета,не мислете,че вашия път на Голгота /а той е всеобщ/трябва да се заплаща с пари ,когато споделяш наученото…Другия принцип от Божествените закономерности е да отдаваш безплатно познанията си! Тогава ще получиш истинската награда в твоя път ,а той е всеобщ,защото всички трябва ЗАЕДНО да работим неуморно за общата кауза!Затова са тези форуми – за взаимна подкрепа по този ОБЩ НАШ ПЪТ към промените в процеса за преобразуване на нашата Земя!Нали в посланията, призивитеи диктовките свисше в името на Бога никъде не пише че трябва да отдаваш помош срещу заплащане? Говорим са светлина и любов… а същевременно колко сме ощетени…Ако се поделят някои средства за консумативи,наеми – това е друг въпрос.Много сте лъчезарни мили момичета,с много светли помисли,но не ги комерсиализирайте! Така ИСТИНСКИ ще извършите своята духовна мисия,която е всеобща! И
      така наистина ще ускорим процеса на преобразуване и хармонизация на нашата Земя!
      Прегръщам ви с любов!

 • radost :)
  Отговор

  Марти 🙂 много ти благодаря за отговора :))))))
  прегръщам те силно :)))

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Дами, наистина не ми е много ясно защо избрахте тази хубава статия, за да си разсъждавате на глас за парите. Отново.

  Подобно на много други неща, и обмена на парите като енергия е тотално объркана в нашия (илюзорен) свят 🙂 Съвсем нормално прието е разни футболисти да взимат милиони, актьори, пластични хирурзи. А онези, които дават най-много на другите са сякаш недооценени? Медицински сестри, учители, пожарникари, писатели, поети, духовни учители? Сякаш е съвсем в реда на нещата, както се шегува Нийл Доналд Уолш – духовният човек да бъде аскет, беден, бос, гол, недохранен, опърпан и обречен на безбрачие. Ако е възможно – всичко това накуп 🙂

  По повод на заплащането, духовността, помощта и обърканите енергии публикувах материал, който отговаря на всичките възмутени и неразбиращи „Защо“ и „Откъде -накъде“. И повече по темата отказвам да играя с когото и да било на пинг-понг 🙂 Ето този:

  http://www.svoizbor.com/2012/07/spirituallity-and-money/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *