Добрите новини: Абитуриенти се отказаха от лъскавия бал и дариха парите

Абитуриенти дариха спестените от бал пари на нуждаещи се!

абитуриентски бал в Пирот

Абитуриентските балове са лъскав, показен ритуал на триумфа, празнуващ завършването на средното школо. Всяка година улиците на страната се препълват с новите, ентусиазирани от раздялата с училището абитуриенти. Все по-скъпи, по-лъскави тоалети, които се обличат само веднъж увенчават този звезден миг. В последните години сякаш все повече и повече вниманието на медиите се фокусира върху прекалената шарения, голотия и пошлост, съпровождаща доста от тези мероприятия. Човек, наблюдаващ отстрани медийните отзвуци, лесно би останал с впечатление, че масово младите хора са обладани от злия дух на алкохола, чалгата и лошия вкус.

Затова пък в контраст, ние решихме да покажем една добра и непопулярна страна на завършващите средношколци. Сигурно е, че като тези доблестни млади хора има навсякъде – било то в България, или други държави. Но тези младежи от сръбския град Пирот кацнаха на мушката на добрите новини! В деня на завършването си, тези прекрасни деца взели решение да отидат на абитуриентския си бал с дънки, маратонки и тениски. Обединява ги надписът на тениските им: “За теб пет минути – за друг живот”.

Това не е поредното модерно и бунтарско модно решение, а истински зряло, мъдро и изпълнено с любов дело. Вместо да инвестират в скъпи тоалети, костюми и шумни веселби, младежите решили да дарят парите, които биха похарчили на нуждаещи се. Съвместно с преподавателите си, учениците събрали сериозна сума – всеки от тях решил да отдели поне по 3000 динара (30 евро), като за дипломирането им на 30 май са събрани почти половин милион динара. Тези пари ще отидат за семейства с тежко болни деца, с неотложни нужди.

Хуманитарната дейност на децата и позитивната им кампания привлякла и подкрепата на спортен център в града, общината и местна неправителствена организация. С тяхната подкрепа се очаква събраната сума да надмине 1 милион динара.

След официалното тържество в гимназията, абитуриенитите преминаха през центъра на града, облечени с тениски с надпис: „Твоите пет минути блясък са живот за някой друг”.

Добър пример, нали? Колко му е да го последваме! А с личния пример на всеки един от нас, с всяко “непопулярно” решение и действие, всеки от нас има възможността да вдъхнови милиони други. Промяната за която мечтаем, по-добрия свят, по-добрите хора – всичко това е възможно и вече се случва. Но вместо да чакаме някой друг да ни поведе и покаже, че добротата и любовта са възможни, нека ние бъдем примера, водачите на промяната. Всеки един от нас е важен. Ние носим промяната. Ние сме промяната. Нека й позволим да се разгърне.

Писнало ли ви е от лоши новини, от черна хроника, напрежение, агресия и нагнетяване на стрес? В “Добрите новини” ще фокусираме вниманието си само върху добри неща, които всички ние случваме – в България и по света. Енергията следва вниманието. Нека подхранваме с енергията си онази доброта, радост и усмивки, които искаме да огряват живота ни. Вече случили се, или случващи се някъде в бъдещето – всички добри новини имат място тук. Пишете ни, предлагайте вашите добри новини от минало, сегашно и бъдеще време!

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, споделете я с приятели чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.