Нов подем след юнските вълнения

Стана сякаш традиция напоследък да правя нещо като обобщен преглед за изминалия месец и да споделям моята визия за предстоящото. Така дойде и този път. Един бърз поглед за осмисляне към досегашните вълнения, събития, мисли, случвания.. и визия в бъдещето. Което ако погледнем от друга гледна точка – отгоре, всъщност си е един поглед към Всичкото, което няма бъдеще, няма минало, а всичко се случва в Тук и Сега. Също като една ЖП гара. Ако си стоим на нашия перон и чакаме само нашия си влак, ще се качим в него и ще продължим в посоката, към която сме се отправили. Ако тръгнем от София към Благоевград, ще се озовем някъде по средата. И в нашето Тук и Сега, ние ще виждаме всичко, което се случва по пътя за Благоевград. Но това не е всичко, нали? Защото на ЖП гарата в София тръгват още десетина влака, всеки в различна посока, в един и същи момент и Тук и Сега за хората в другите влакове може да е във Варна, Бургас, Пловдив, Ямбол. И това също е Тук и Сега, нали? И тези други Тук и Сега не престават да съществуват, само защото нас ни няма там. Затова нека просто погледнем отгоре, от птичи поглед, където от перспективата на независимия наблюдател се виждат всички проекции, всички посоки, всички разклонения на времето и пространството.

Какво се случи в месец юни? Вълната на промяната и бурните трансформации продължиха да се разгръщат с пълна сила. Вече дори няма нужда да ви казвам колко динамични и зашеметяващи се промените – всеки го усеща по своему. Дори бизнесът, все още малко плахо, несигурно и гузно оглеждайки се, сякаш надуши, че нещо се случва и започна да търси партньорство и нов вид осъзнаване с духовното. Бизнес средите ще се слеят с духовно търсещите и пробудените съвсем скоро – на предстоящият семинар на дон Мигел Руис. (от тук още можете да си вземете билети на ниски цени). Въщност това преливане отдавна се е случило, “агенти” и фарове има във всяка уж закостеняла корпоративна структура, но сега ще има и реална, открита, масова среща.

Ветровете на промяната така безапелационно, настоятелно и приканващо ни подеха, че едва ли са останали още много хора, отдадени на духовна леност, чисто консуматорство и неосъзнатост. Е, освен тези, които твърдо и упорито са направили избор да останат в капана на дуалността и ако ще да станат свидетели на най-чудотворното изцеление, или демострация на ясно виждане, чуване, телепатия и други възраждащи се способности на човешките същества, пак ще си намерят удобно “научно” и “логично” обяснение.

Три много важни неща се случиха – първото и единствено по рода си обединение на светлинните сили (ОСС ;-)) в България, под мотото на Мисия България – Преходът 2012 и други не толкова явни и видими партньорства, които обаче навързват все по-видимо и действено нишките светлина в България. Второто нещо, с огромна, мащабна значимост бе невероятната мощ на вълната пробудени хора, които се осмелиха да излязат навън и да заявят открито себе си. Позицията си, мислите си, несъгласието си, любовта, мечтите си, вярата, че те носят дъха и духа на България в себе си, че са свързани тялом и духом с горите, планините, реките и гордите върхове на Българската природа. И третото нещо, което случихме бе невероятно мощната изчистваща вълна, която ни заля в последните седмици.

Изчистване на всякакво ниво – вътре дълбоко в душите и сърцата ни пречистващата вълна докосна най-съкровените ни тайни, страхове, несигурности, спотаени болки, загуба на смисъл, цел и посока. В отношенията ни с хората, като започнем от най-близките и стигнем до непознатите, далечни хора наизлязоха какви ли не мътилки и пушилки. До такава степен, че може и да сме изгубили центъра си за известно време. Сигурна съм, че при много от вас се е проявило и чистене на физическо ниво – ненадейно завърнали се стари болежки и проблеми, или пък чисто нови, фантомни такива, за които се чудим “Това пък откъде ми дойде”. Като минем през вълненията в социума и стигнем до най-мащабно материализираното изчистване – пожарът във Витоша.

Специално за него ще отделя няколко реда. Връщах се от един чудесен уикенд в природата, посветен на лечението и минах точно отдолу под пожара. Сърцето ми се сви и заплаках, гледайки гъстите облаци пушек, които се виеха над гордата снага на планината. Още на мига свиках всички познати ми сили, за да повикам облаците и дъжда. Но те все не идваха… Но после притихнах. И се успокоих. И навлязох вътре в себе си. Има причина горещите ни молитви за дъжд да не се осъществяват. Духът не прави нищо случайно. Да, знам, че всякакви теории за подпалването на гората се тиражираха, включително аз си го мислех. Всъщност, кой е казал, че инструмент на Духа не може да бъде някой “злосторник” с тъмни цели? Тооолкова е многопластово всичко… Привидно лошия замисъл и ръката на злосторника могат да се окажат парченце от много по-голям пъзел, който погледнат от перспектива, а не от позицията на моментната снимка, всъщност може да се окаже един доста по-грандиозен и различен план. Та, мисълта ми е, че Витоша също се чисти. Ама как само се чисти! Пречиства енергийните замърсявания, нанесени от всякакви помисли, тъмни, светли и стаени мераци. Изгаряйки многогодишните напластявания (Боже, каква символика има в онзи натрупан торф, който тлее!!!), дали не освобождава една сплъстена, затлачена, натрупана енергия? Много ме впечатли един коментар “Мястото, което гори е обградено, сякаш рамкирано и пазено от Живата Гора”.  С това не казвам  “ОК, всичко е супер, нека си гори”. Нека насочваме всекидневно мислите си, любовта си, подкрепата в медитации към Витоша. Но да изпращаме онази чиста, пречистваща, разбираща и приемаща любов, без претенции и изисквания. И много благодарност.

Виждате ли – Чистенето е огромно и е на всички нива. Но някак си.. поне аз лично за себе си така го усещам – от днес, или от вчера още – с Пълната Луна, сякаш дойде едно пречистване, освобождаване, един нов полъх свеж въздух. Дано и вие да го усещате, приятели.

Какво да правим и с какво да си помогнем да преминаваме по-лесно и леко през течащите турболенции?

– На първо време – успокойте се. Това, че има периоди, в които е дискомфортно и друса е съвсем нормално. Не, не сте сгрешили нищо, не сте кривнали от пътя 🙂 Представяте ли си колко хиляди години едни енергии се нагнетяват, струпват, подтискат, образуват енергийни блокажи? И сега най-сетне всички тези напластявания се раздвижват. Дори е леко! Представете си тези пластове като едни тектонични плочи, сред които има натрупано напрежение. И за да се подредят и улегнат, за да образуват една нова, чиста структура, тези плочи трябва тотално да се разместят, онова, което е най-отдолу, да излезе отгоре, за да се изчисти, освободи напрежението и да освободи място за Новото. Това ако тръгне да става изведнъж, направо ще ни смачка. Говоря както в метафоричен смисъл – от гледна точка на емоции, страхове и прочее, така и в чисто физичеки аспект – започвайки от “пренареждане” структурата на телата ни, та да стигнем до тялото на майката Земя. Та – успокойте се. Приемете случващото се на всички нива като нещо нормално, не се обвинявайте и не търсете грешки в себе си. Опитайте се да се наблюдавате и да откривате нещата, които излизат от вас, да ги трансформирате и освободите. Ако не успявате да се видите достатъчно добре, не се притеснявайте – винаги ще се появи достатъчно добро и услужливо огледало, в което да се огледате. Само не се плашете от образа, а благодарете на прекрасното огледало, че ви е показало важните неща (И аз така направих съвсем наскоро) 🙂

– Правете упражнението за отработване на страховете. Те в момента сякаш са се наговорили да се появят всички накуп. Ами, добре са дошли! Знаете ли каква услуга ни правят? Иначе уж все работим по себе си, трансформираме едни енергии в други, мислим си, че сме много чисти и осъзнати, а някъде дълбоко в нас, много гениално скрити са се вкопчили още някакви кукички от други времена и нрави. Благодарете им, че са изскочили на повърхността и се освободете от тях.

– Каквото и да ви се случва, в каквато и ситуация да се озовете – нито за миг не губете увереност в себе си. Дали ще е в ежедневния живот, в рутинните бизнес срещи, в общуването с приятели, роднини, познати и непознати – не позволявайте да губите вяра и увереност в себе си. Всеки от нас е точно толкова уникално, надарено, талантливо и могъщо същество, както другият отсреща. Просто даровете и потенциалите ни са различни, уникални и неповторими. И ако се почувствате толкова респектиран и впечатлен от уменията на човека отсреща – ОК, уважете го. Но и помнете, че вие СЪЩО притежавате невероятно силен, завладяващ и респектиращ талант и сила, който другият човек не притежава. И никой не е по-малък или по-голям от другия. Буквално.

– Търсете контакт и споделяйте чувствата си, вътрешните преживявания, опасения и притеснения с близки хора, с такива, които чувствате, че са на сходна вибрация и път. Важно е да осъзнаете, че това, което ви се случва не е изолиран случай, не полудявате, не изтрещявате, не сте сами и светът не се срутва. Просто всички преминаваме през един не лек преход. Бъдете си опора един на друг.

– Ако се чувствате уморени, ако имате нужда от повече време за почивка и сън – нормално е. Дайте си това време. Тялото ни се променя, това вече го казахме и преди. На физическо ниво то се променя, минава сериозен процес на трансмутация. И това се случва най-добре в моментите на пълна релаксация и сън.

– Научете се да слушате тялото си. Ако изведнъж ненадейно определени храни, напитки не ви действат добре, отблъскват ви и просто тялото ви не ги иска – просто го послушайте. Вътрешната интелигентност на тялото се пробужда все повече и повече и ви води много умело по пътя към по-лек и плавен преход. А този път отиваме към “следващото ниво” барабар с физическите си тела. Те много добре знаят, как да се подготвят за най-лекия и безпроблемен преход, записано е в клетъчната памет. Просто се научете да ги слушате.

– Отделяйте си всеки ден време за нищоправене. Просто оставете разума да блуждае, дайте му почивка, мечтайте, медитирайте, наблюдавайте как мравката се катери по листото в парка, летете с облаците – просто оставяйте си време и място за общуване с Бог. Богът вътре във вас. Там, във вашето свещено пространство, дълбоко в сърцето винаги ви очаква вашето кътче – тишина, покой и абсолютното осъзнаване.(Съвсем скоро ще пусна два диска с водени от мен медитации, които са предназначени да са ви помощник именно в стъпките към пробуждане и разширение на съзнанието. Започвайки от отработване на страховете, изграждане на светлинно тяло, активиране и интегриране на новите светлинни кодове и многоизмерно ДНК, работа и сливане с Планетата, Единно съзнание)

– Каквото и да планирате, каквито и дела да захващате – помолете Ангелите си за помощ и подкрепа. Помолете ги всяко ваше начинание да е успешно, да се осъществява леко, плавно, без усилие, сякаш от самосебе си – по най-добрия за вас и за Цялото начин. Колкото и добро планиране на времето да имате, винаги изниква нещо непредвидено и времето не стига, нали? Знам.. от личен опит. Времето вече наистина се сви неимоверно много. Вече не разполагаме с 24 часа. Може би са към 16? Пренаредете си приоритетите и правете наистина важните за вас неща. (Благодарна съм за тези думи, излизащи изпод пръстите ми, защото те са чудесни съвети към мен самата :-))

Може би и други неща ще изникнат? Споделяйте, допълвайте ме – нека си бъдем от взаимна помощ и подкрепа в този процес. За никого не е лек. Важното е да останем осъзнати, да разчитаме бързо знаците, да им обръщаме внимание, благодарим, и ако сме излезли временно от центъра си – бързо да намерим обратния път натам. Но вече пречистени, направили още една крачка напред, научили още един урок. Вече с нов статут.

Да видим какво ни предстои на следващата гара. Вече пътуваме с пълна пара през месец юли. Всеки наш избор отваря нови пътища и променя движението по релсите.

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

6 Comments

 • svetla
  Отговор

  ♥♥♥♥♥♥♥

 • ВидеЛей
  Отговор

  Този път не съм съгласна! И ще споделя чувствата си….
  Вярно е – уморени сме. Вярно е – имаме нужда от почивка и нищоправене.
  Не знам дали е вярно, че трябва да притихваме при вида на поредния кошмар с Природата!?!
  Вярно е, че Бог използва всяко зло за добро, но трябва ли да има зло? Можем да се събудим и да стават по-малко злини.
  И дано има повече хора, които ще отделят от времето си за медитация за себе си и ще направят някакви реални действия, дори и със силна молитва и медитация за Живата Земя и излизането на човечеството от лудостта…

 • Николай
  Отговор

  Аз вярвам ,че силата на нашата обща молитва може да угаси пожара и призовавам всички да го направим.

 • ВидеЛей
  Отговор

  СЛУЧАЕН ИЛИ НЕ ПОЖАРЪТ НА БИСТРИШКО БРАНИЩЕ?

  Още през 2009 г. Deutsche Welle съобщава, че се планира строеж на микроязовир за изкуствен сняг от 9 дка до резервата “Бистришко бранище”.
  Вижте повече тук /в последната част на статията/:
  http://www.dw.de/dw/article/0,,4821426_page_0,00.html
  Още тогава еколози алармират, че в района на каменната река в подножението на връх Малък резен, над междинната станция на лифта са взривени общо около 400 скални образувания /морени/. Писта “Витошко лале” е изорана с багери. Унищожени са каменни реки и тревна растителност на площ от 18 дка. Унищожени са местообитания от Натура 2000 и невъзстановими скални образувания.

  КАКВО Е ДОБРЕ ДА СЕ ЗНАЕ ЗА СУХИТЕ ДЪРВЕТА В ГОРАТА.

  Тези, които се успокояват, че възникналият на 1 юли 2012 г. пожар в резерват „Бистришко бранище” е в частта с повалени от смерч дървета е добре да знаят, че:

  Много от редките и застрашени животински видове са се превърнали в такива именно заради системното почистване на мъртва дървесина. Поради тази причина съвременните тенденции в горското стопанство задължават да се оставя определено количество мъртва дървесина.

  Редките кълвачи например зависят изцяло от стоящи сухи дървета. Те от своя страна правят хралупи и за десетки други видове птици и бозайници.

  Още по темата тук: http://forthenature.org/cases/28.

  ПО КАКЪВ НАЧИН НИ ЗАСЯГА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ХИМИЯТА ЗА ЗАДЪРЖАНЕ НА ИЗКУСТВЕН СНЯГ?

  За задържане на изкуствен сняг се ползват химикали в планината, от която пие вода една четвърт от София. Съчетано с действията, извършвани в национален парк Рила, скоро изобщо няма да има достатъчно вода в София.
  Дори при най-модерните технологии, при които за направата на изкуствен сняг не се използват химикали, такива се използват за задържането му.

 • rayna
  Отговор

  Благодаря, Мартина!

 • Ira
  Отговор

  Този текст дойде в най-точното за мен вpеме! Благодаря!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.