Ради: Искам да видя хората сплотени, независимо от език, националност и религия

Стоя пред белия лист и се чудя как да започна тази чудна история. Дали от невероятния начин по който Духът ме събра с Ради, дали от невероятната енергия и духовна сила, която струи от нея, или от скромността на това невероятно създание. Работата й отива до нива и дълбочини, които човек не би предположил, но в същото време остава скътана, скрита, тиха и избягваща показност и изяви под прожектора.

 Мисия България ни събра, а поканата ми за интервю трепна в пространството и изчезна като полъх на вятъра. Също като “поръчките”, които отправяме до Вселената и забравяме за тях (за да се случат), така и аз я поканих.. и мигновено забравих. До момента, в който самата тя, водена от духовните си водачи не пожела да разкрие блясъка на съкровищницата, която таи в сърцето си.

 Ако използваме етикетите и атрибутите на Матрицата, бих представила Ради Тишелова като Рейки – мастър, занимава се с йога, води часове по Йога на смеха, Прана обучения, разработва собствена система “Оура” в клуб “Оура”. А паралелно с това съвсем земен човек, частичка от цялото, една от всички нас, които ежедневно се сблъскваме с енергийните предизвикателства на живота в 3D. А отвъд това – оставам на вас да почувствате със сърцата си съкровените дарове, които носи тази душа.

1. Здравей Ради. Би ли се представила? Коя е Ради Тишелова?

Тя е една обикновена жена, изпълнена с любов към хората, светлинен работник, лечител, преподавател по прана към Института за вътрешни науки – Австрия; рейки-мастър, създател на собствена система за щастлив живот, посветила се в служба на Земята. Работя с духовните си водачи, Ангели и Архангели и особено Ангелите на Любовта. Обичам хората и се прекланям пред творението на Създателя. Вярвам, че вътре в нас има сила, която може да твори чудеса и да лекува всичко в живота ни. Затова всеки път когато преподавам в курса по прана, сърцето ми притихва от изумление и безусловна любов към тези невероятни човешки същества. И пред тяхната невероятна вътрешна сила и способност за трансформация. Няма да забравя една девойка от курса по Прана, която беше издигнала дебела стена пред себе си. Само след два дена работа, тя се промени коренно и на втория ден при нея се отключи нещо.. започна да твори стихове. Това е красотата на човешкото същество. Други промениха живота си изцяло. Някои захвърлиха старите си ограничаващи ги връзки или работа и започнаха нов живот, изпълнен с радост.

2. Помагаш на хората да открият вътрешната си сила и красота, да направят така важната трансформация. А кога се случи трансформацията в твоя живот?

Не бих казала, че при мен е имало такъв момент на духовно пробуждане и трансформация. Дойдох на тази планета с отворено съзнание за това, което трябва да свърша. Винаги съм носела духовното в себе си. Баба ми беше местната лечителка и при нея идваха хора от различни краища. Тя беше билкарка, лееше куршуми и баеше.

Имам спомени от съвсем ранна възраст – само на няколко месеца. Помня люлката, в която бях като бебе, гледката около мен, стаята, цветята, шарките в дървените орнаменти. Веднъж споделих тези закътани спомени с майка ми и от изумлението й разбрах, че това не е детинска измислица, а всичко е било точно така. Майка ми разказва, че съм плакала много като бебе.. а аз пазя спомена, че не съм искала да се раждам. 7 години са ме чакали, личното ми число е 7, въобще – обградена съм от 7-ци (бел. Мартина – числото на духовността).

Още от съвсем малко дете усещах, че съм различна. Виждах разликата между мен и другите деца. Все бях тиха, свита, скромна. И в най-бурните години, когато всяко дете минава през школовката на училищната среда, разбрах нещо много важно. Разбрах, че колкото и лошо да се държат с теб, колкото и да се опитват да те наранят и да ти навредят – ако се държиш добре и с любов с хората, и най-злонамереният човек омеква, докосваш душата му и той се отваря.

Може би предизвикателството беше по-скоро да съумея да балансирам и усвоя материалното, да се науча как да се оправям в материалния свят. Наложи ми се да плащам кредити на мои близки и да издържам семейството си сама дълго време.

3. А как и кога започна да се занимаваш с лечение?

Лекувам още от малка. Веднъж покрай някакъв проблем на майка ми. По телевизията говореха за екстрасенси, които размахваха ръце, така и аз на шега, съвсем по детински започнах да си играя. Игра, игра, но усетих някаква енергия. Усетих, че там има нещо. Майка ми трябваше да постъпи в болница за операция – беше ден петък. Аз обаче й се примолих да не влиза в петък, какво ще прави там два дена.. Ами да поостане вкъщи, и в понеделник да отиде. И така по детски, съвсем наивно, но и същевременно с някаква странна убеденост й казах, че аз ще я лекувам. Не помня колко пъти се занимавах с нея през тези два дена, но в понеделник, когато тя отиде на операция при същия лекар, с преглед на същия видеозон – от проблемът и нямаше нито следа. Майка ми се разприказва и къде ли не се похвали. В резултат вкъщи започнаха да идват разни баби за лечение. Аз през цялото време си играех, а се оказа, че лекувам.

След това се запознах с различни практики и учения. Най-напред се срещнах с каратето и идеологията на воина. Учех се да наблюдавам. Харесваше ми философията най-вече. Най-добрите бойци излизат успешно от битката, без да са влязли в нея. От там научих колко е важно да си гъвкав – като топола. Да устояваш на всички пориви на вятъра, но плавно, гъвкаво, а не да стоиш като неподвижен дъб. Когато си като топола си така свързан със Земята ставаш част от нея и няма какво да те събори.

Минах и през учението на рейки – през всички нива, до рейки-мастер. От всякъде си взимах по частичка безценна мъдрост. Но чак когато се сблъсках с Прана лечението, осъзнах много неща. Чрез него започнах да си спомням забравени знания, умения и опитности, които нося от преди. Разбрах и какво всъщност съм правила като малка. Много силно се повлиях от учителите Петър Дънов и Гранд Мастър Чоа Кок Сюи. Бих искала да провокирам вниманието на хората към едно учение, което ни се спестява в училище и е най-важното от всички. Хората трябва да разберат кои са и да повярват в себе си. Така няма да има тъжни и неуспели хора, защото осъзнавайки, че сме божии деца ние ще можем да се проявим като такива.

В последните около 8 години духовното ми развитие и работа тръгнаха с невероятно ускорение. Изучавам и практикувам лечението с прана от 4 години, лицензиран преподавател съм към Института за вътрешни науки на Гранд Мастър Чоа Кок Сюи. Много внимавам да не се подхлъзна от духовното его, което е много коварно. Затова в началото не смеех да преподавам, но Шарлот Андерсън много ми помогна в това отношение. Благодарение на нея осъзнах, че не човекът, който застава отпред и поема ролята на учител е този, който дава нещо, не той учи. Той е само проводник, той е канал.

 4. Какво се изучава в курса по Прана?

Основателят на това учение е Мастър Чоа Кок Сюи. Той излага едно свежо и задълбочено съвременно разбиране за енергийното лечение с прана, без сложни конструкции, ясно и практично. Представя лесноразбираеми техники, предназначени за изчистване и енергетизиране и самоизцеление на физическото тяло и на психиката. Чрез учението на Мастър Чоа, неговите ученици могат да бъдат по-балансирани, успешни и хармонични, тъй като то им посочва изключителния диапазон от приложенията на Праната или Жизнената енергия, която обхваща почти във всеки аспект на живота.

Гранд Мастър Чоа е и основателят на Архатик йога, която усилва склонността на всеки да приеме съществуването на едно по-висше същество или Бог. Архатик йога е висша медитативна техника, която балансира пропорционално аспектите на Универсалната любов, Разум и Воля. Затова практикуващите са в състояние да развиват по-силна интуиция, висша ментална сила, стабилни емоции, по-добър характер и могат бързо да се превърнат в напълно интегрирани същества от Божествена светлина.

Лечението с прана е древна наука и изкуство за лечение, което ползва прана или ки или жизнена енергия, за да лекува цялото физическо тяло. То също включва и управляването на ки и биоплазмената материя от тялото на пациента. Наричано е още медицински цигун (ки или ки лечение), психическо лечение, енергийно лечение, лечебно докосване, полагане на ръце, магнетично лечение, лечение с вяра и харизматично лечение.

Не Ви ли се е случвало да срещнете хора, които да Ви накарат да се чувствате уморени, сънливи и даже депресирани след разговор с тях? От друга страна, понякога Вие срещате хора, които Ви карат да се чувствате добре и заредени с енергия само след няколко минутно общуване с тях. Това са примери на пренасяне на енергия от по-високо ниво към по-ниско ниво. 

Лечението с прана се базира на същите принципи. То използва предаване на жизнена сила или жизнена енергия за лекуване на тялото.

Лечението с прана се основава на два закона:

Законът на самовъзстановяването и Законът на праната или жизнената енергия.

Тялото е способно да се самолекува в определена степен. Ако човек е наранен или изгорен, тялото ще се самоизлекува за няколко дни до една седмица. Даже ако човек има кашлица или грип, дължащи се вирусна инфекция, тялото ще се възстанови напълно в рамките на една до две седмици без медикаменти.

За да може да съществува, тялото има нужда от прана, ки или жизнена енергия. Процесът на лечение може да бъде ускорен чрез повишаване на жизнената енергия в засегнатите области и в цялото тяло. Скоростта на излекуване се увеличава съществено или няколко пъти, когато се използва пранична енергия в засегнатата част на тялото. 

5. От къде получаваме прана?

Ние получаваме по-голяма част от нашата ки или жизнена енергия от въздуха, който дишаме. Всяко живо същество зависи от дишането и прекъсването на дишането, е прекъсване на самия живот. От първия плач на бебето до последния дъх на умиращия човек, няма друго освен дишане. Ние постоянно изразходваме жизнената си енергия или ки, чрез всяка наша мисъл, всяко усилие на волята или движение на мускули. Физическото тяло на човека всъщност е съставено от две части: видимо физическо тяло и невидимо енергийно тяло наречено биоплазмено тяло. Видимото физическо тяло е онази част от човешкото тяло, която виждаме, докосваме и познаваме най-добре. Биоплазменото тяло е онова невидимо лъчисто енергийно тяло, което прониква през видимото тяло и достига на четири до пет инча извън него. Обикновено наричаме това енергийно тяло – етерно тяло или етерен двойник.

Съществуват три главни източника на прана: слънчева прана, въздушна прана и земна прана. Слънчевата прана е прана от слънчевата светлина. Тя укрепва цялото тяло и допринася за доброто здраве. Може да бъде получена чрез слънчеви бани или чрез излагане на слънчева светлина за около 5 до 10 минути, и чрез пиене на вода, която е била изложена на слънчева светлина. Продължителното излагане на слънце или твърде голямото количество слънчева прана биха могли да увредят цялото физическо тяло тъй като слънчевата прана е твърде силна.

Прана може да бъде излъчена към друг човек с цел лечение. Хората с много излишна прана карат хората около тях да се чувстват по-добре и по-жизнени. Хората, които са изтощени несъзнателно приемат прана от други хора. Вероятно сте попадали на хора, които Ви карат да се чувствате тъжни или изтощени изобщо без никаква видима причина.

Някои дървета, като например боровете, или старите здрави дървета излъчват голямо количество прана. Уморените или болни хора ще имат голяма полза ако легнат или почиват под такива дървета. По-добри резултати могат да се получат чрез устна молба към дървото да помогне на болния човек да оздравее. Всеки може да се научи да приема прана от тези дървета съзнателно през дланите си в такива количества, че би могло да го сърби или щипе тялото и дори да се вцепени поради огромното количество поета прана. Това умение може да бъде усвоено само след няколко опита.

Някои области или места имат повече прана от други. Някои от тези високоенергийни зони стават лечебни центрове.

Когато времето е лошо, много хора се разболяват не само поради промените в температурата, но също и поради намаляването на слънчевата и въздушната прана (жизнена енергия). Затова много хора чувстват умствено и физическо затормозяване или стават податливи на инфекциозни заболявания. На този процес може да се противодейства чрез съзнателно приемане на прана или ки от въздуха и земята.

6. Как се лекува с прана?

Лечението с прана е древна наука и изкуство за лечение, което използва прана или ки, или жизнена енергия, за лечение на цялото физическо тяло. Включва също и управлението на ки и биоплазмената материя на тялото на пациента. Нарича се също и медицински Чи гун (ki kung или ки-лечение), психично лечение, жизнено лечение, лечебно докосване, полагане на ръка, магнитно лечение, лечение с вяра, лечение с дарба, харизматично лечение. Прана или ки, това е тази жизнената енергия, която поддържа тялото живо и здраво. На гръцки тя се нарича пневма, на полинезийски мана, и на староеврейски руах, което означава “дъха на живота”. Лечителят излъчва прана или жизнена енергия, или “дъха на живота” към пациента, и по този начин го лекува. Така се постига така нареченото “свръхестествено лечение”.

Също както видимото физическо тяло има кръвоносни съдове, през които тече кръвта, енергийното тяло има фини, невидими биоплазмени канали или меридиани, през които ки или биоплазмената материя протича и се разпределя по цялото тяло. Има няколко главни биоплазмени или енергийни канали и хиляди второстепенни. В йога те се наричат главни и второстепенни нади. През тях протича прана или ки, която подхранва и укрепва цялото тяло.

7. Какво може да постигне лечението с прана?

Може да помогне на родители да свалят високата температурата на децата си, само за няколко часа и в повечето случаи да ги излекуват за ден или два; да премахне главоболие, колики, зъбобол и болки в мускулите при повечето случаи почти веднага; Кашлица и настинка могат да бъдат излекувани обикновено за един или два дни. Чревното разстройство може да бъде излекувано в повечето случаи за няколко часа; Заболявания: на очите, черния дроб, бъбреците и проблеми със сърцето могат да бъдат облекчени след няколко сеанса и в повечето случаи излекувани за няколко месеца; Увеличава скоростта на оздравяване три и повече пъти в сравнение с  нормалната. Това са само някои от нещата, които лечението с прана може да направи. Всичко това предполага, че лечителят има известен опит.

8. Лесно ли е за изучаване и може ли всеки да го изучава?

Всеки здрав човек със средна интелигентност, със средна способност за концентрация, с отворен, но разграничаващ ум и с известна упоритост може да се научи да лекува с прана за относително кратко време. Да се научи лечението с прана е по-лесно от това да се научиш да свириш на пиано или да рисуваш. Толкова е лесно, колкото да се научиш да караш кола. Неговите основни принципи и техники могат да бъдат изучени за няколко дни. Както и шофирането, лечението с прана изисква повече време и практика, за да се добият определени умения.

В следващите няколко века, изкуството на духовното лечение ще се развива все повече и ще се използва навсякъде.

9. Какво представлява медитацията “Сърца близнаци”, която правиш?

Медитацията „Сърца близнаци” е изключителна техника за духовно развитие и лечение. Чрез нея ние ставаме канал за божествената енергия и благословяме Земята с мир, любов, лечение и доброжелателство. Задейства се мощна техника за просветление и има за цел постигането на космическо съзнание. Тя също е и начин да се служи на света.
Медитацията върху сърцата близнаци се основава на принципа, че някои от главните чакри са входни точки или входни врати към определени нива на съзнание. Сърцата близнаци съответстват на сърдечната чакра, която е центъра на емоционалното сърце и коронната чакра, която е център на Божественото сърце.

10. Каква е мисията ти в този живот?

Мисия ми звучи доста сериозно…, но ако трябва да намеря формулировка, то тя е, че бих искала да видя хората сплотени, независимо от език, националност и религия. Харесвам поетът Руми, който е казал: Моята религия е Любовта. Бих искала да докосна душите на хората и да им покажа колко прекрасни са те. Да извадя на повърхността, скована от страх тяхната истинска божествена природа. Да им вдъхна вяра в тях самите. Да заразя с примера си всеки, който ме познава и това да се превърне в епидемия, която да завладее света и да го залее с Любов и Светлина. Да покажа на хората, че чудеса съществуват и ние сме творците. Това не става само от трибуните, а и в истинския живот, не изисква показност, а действие. Аз го правя всеки ден и съм щастлива. Това е моята мисия! Просто съм, обичам и се радвам на живота с благодарност и преклонение пред хората!

11. Какво е посланието/пожеланието ти към читателите на Свой Избор?

Читателю на тази статия, ти твориш живота, в който живееш. Нека заедно да премахнем ограниченията, които сами си налагаме и да спрем да упрекваме другите за собствените си провали. Да поемем отговорност за изборите, които правим. Нека обичаме себе си, да осъзнаем божествената си същност и тогава няма как да не видим, че и другите са същите като нас – същества изтъкани от Светлина и Любов. Ако всеки прави това за другите, което иска за себе си, ние ще живеем в прекрасен свят, какъвто дори не смеем да си представим и той ще надмине очакванията ни. 

http://oura.weebly.com

 Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!


Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

1 Comment

  • Liudmila Atanasova
    Отговор

    Мила госпожо Тишелова, прочетох интервюто с Вас и също искам хората да станат сплотени независимо от цвят, вероизповедание и култура. Толкова малко е необходимо, за да бъдем щастливи. Една само думичка да бъде в сърцето ни : ОБИЧ. Защо да се мразим, когато можем да се обичаме. Казват, че от омразата до обичта е една крачка. Значи е много лесно. Желая Ви здраве, радост и щастие. ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА по пътя, който вървите към сърцата на хората !!!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.