Милена: Призванието винаги трябва да следва повика на душата!

В тази нова секция на сайта ще ви представям изключителните хора на новото време – най-умелите комуникатори, новатори, вдъхновители, водачи на промяната, онези, които дръзват да провокират матричните схващания и масовите удобни общоприети модели. Те свързват хора и идеи, техните умения, опитности и светоусещане отиват отвъд познатото на масата. Те са Новите Хора.

За мен е удоволствие днес да ви запозная с Милена – астролог по призвание и професия, изключителен човек, която след дълги години лутане в това, което обществото очаква и налага като стереотопи, открива и смело избира свободата, блаженото си място и призванието си.

~~~~~~~

Здравей, Милена,

Сподели няколко думи за себе си. С какво се занимаваш?

Здравей, Мартина. Имам щастието да се занимавам със страстта на моя живот – психологическа астрология: консултации, курсове, астро-арт-терапевтични групи. И с още много неща всъщност, обичам да има многостранност и разнопосочност в живота ми. Превеждам от английски – понякога книги, друг път филми, консекутивно на семинари. Пиша. Уча юнгианска психотерапия към Българско общество по аналитична психотерапия „К.Г.Юнг”. Но всичко, с което се занимавам, се върти малко или много около загадката, която човек представлява и изразява.

Как откри астрологията, какъв беше живота ти преди нея?

Бих казала, че астрологията откри мен. Още от малка облъчвах съучениците ми и им обяснявах разни работи за зодиите. Четях апокрифни книги, преведени неофициално и напечатани на машина. Но осъзнаването, че астрологията ме е съпътствала цял живот, но няма да остане в периферията му, а ще се превърне в средоточие, се появи преди около 10 години.

Животът ми, преди астрологията да се превърне в мое основно занимание, беше много объркан. Терзаех се, че не знам какво искам и накъде вървя. Но всъщност не беше така – нещата, които дълбоко ме вълнуваха, бяха там, под носа ми, но аз не ги виждах като сфера на реализация, защото бяха нестандартни и защото се опитвах всячески да се убедя, че трябва да правя кариера. Всичко това ме караше да се чувствам силно нещастна. А призванието винаги трябва да следва повика на душата. И така, след като претърпях тежък инцидент, най-накрая чух този тих глас. Разбрах, че животът е твърде кратък, за да губя време в дела, които не ми носят радост и зарязах всичко, за да се отдам на астрологията, психологията, писането, творчеството…

Какво би казала на хората, за които стои въпросът „Да вярвам ли в астрологията?“

Нищо. И въобще въпросът с вярата в астрологията ми е малко странен. Какво има да й вярваш? Че предсказва точно? Астрологията не е гадаене или ясновидство. Астрологията е древна система, която се опитва да обясни света, човека, мястото му във времето и пространството, развитието му, смисъла му. Също като психологията – просто различни фасетки от великия диамант на познанието. Човек отива при психолог, за да се консултира за свой душевен или житейски проблем, започва терапия, за да разреши (евентуално) този проблем и ако очаква, че всичко това терапевтът ще свърши вместо него, много се лъже. Терапевтът може да го насочва, да му помага да намери отговорите в себе си, но няма да му даде „хапче”. И какво, при това положение не вярваме на психолозите и терапевтите ли?

По същия начин стоят нещата и с астролозите. Астрологията може да бъде мощен инструмент за себепознание, разкриване на несъзнаваните мотивации в една или друга твоя житейска ситуация, в изваждане на бял свят неща, които са в теб, но не си си давал сметка. Тя може да ти предложи богат материал за размисъл и себеизследване. И именно по този начин да ти помогне да промениш живота си. Астрологията не предсказва, тя „вижда” тенденции, а как ти ще съумееш да реализираш и материализираш тези тенденции, зависи от теб и от осъзнатостта ти. Къде тук говорим за вяра?

За какво обикновено те търсят хората, как им помагаш?

За всичко. Има няколко ключови житейски теми, общи за всички хора – партньорства, взаимоотношения, деца, работа, здраве, таланти, житейска реализация… Нерядко поставят и фундаменталния философски въпрос „Защо съм на тази земя?”

Каква е твоята мисия в променящия се свят?

Имам две много силно изразени движещи начала. От една страна съм изследовател, преживявам се като приключенец из дебрите на човешкото състояние, на земното и космическото битие, прекрачвам граници и навлизам в непознати територии. Безкрайно щастлива се чувствам в момент на инсайт.

От друга страна, много обичам да гушкам другите, да ги вдъхновявам, повдигам, подкрепям в кризи и лекувам.

Какво ти дава астрологията и работата с хора?

Работата с хора ми дава усещането, че имам смисъл. А астрологията ми дава хоризонти.

Къде могат да те намерят хората, които имат нужда от помощта на астролог?

Във Facebook: Milena Valkanova, на имейл: mea_valeo@yahoo.co.uk

Какво е посланието/пожеланието ти към читателите на Свой Избор?

Никога да не забравят, че всеки един от тях е божествена загадка, за чието разгадаване имат на разположение цял един живот; че всичко, което им се случва, е пътеводна звезда и има смисъл, огромен смисъл. С тази нагласа животът никога не може да бъде нито скучен, нито монотонен – той е вълнуващ, разгръщащ се и богат.

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.