Жените в теб

Напоследък анекдотът за русалката и кита доби голяма популярност и обиколи интернет, илюстриран със снимка на прекрасната Тара Лин. Ще го разкажа набързо, ако случайно някой го е пропуснал 🙂

На вратата на една фитнес зала имало постер с красива слаба жена с надпис “Това лято каква избираш да бъдеш – кит или русалка?”
Жена (с неизвестен размер на дрехите) отговаря по следния начин:
“Мили хора, китовете са заобиколени от приятели – делфини, тюлени, любопитни хора; те са сексуално активни и отглеждат децата си с много нежност. Те плуват по цял ден, забавляват се и пътуват до фантастични места като Патагония, Баренцово море и Полинезия. Китовете пеят невероятно добре, те са впечатляващи същества, всички ги защитават и им се възхищават.
Русалките не съществуват. Дори и да съществуваха, те щяха да се редят на опашка пред кабинета на психиатъра, защото страдат от раздвоение на личността – Жена ли съм или Риба? Те нямат сексуален живот и не могат да имат деца. Да, те са красиви, но са тъжни и самотни. А и кой би искал момичето до него да мирише на риба?
Без капка колебание, предпочитам да съм кит!
Когато всичко около мен сякаш крещи “Само слабите…”

Историята е много симпатична и с хитър и остроумен завършек. Но защо зад хитроумния отговор на жената прозира тъгата, противопоставянето и конкурирането? Защо непременно трябва да е едното над другото? Защо трябва да избираме само един от образите на Жената, когато тя има потенциалите на всеки един образ, на всяка една опитност и нюанс на прекрасната, топла женска енергия? Следвайки метафората с която си играе тази история – не можем ли да съчетаем красотата, гъвкавостта и обаянието на русалката с нежността, игривостта и отдадеността към семейството на кита?

Замислете се – не са ли твърде много критериите според които ни разделя обществото? Или пък нечии чужди интереси, умело манипулиращи обществото? Не е ли време да сложим край на вечното противопоставяне и разделение? Бедни и богати, образовани и неуки, млади и стари, слаби и дебели, пушачи и непушачи, красиви и грозни, месоядни и вегетарианци, бели и черни … Слугуваме на едно вечно противопоставяне, вместо да осъзнаем, че всички сме част от Цялото, всички сме ЕДНО. И вместо да търсим поредната причина да се противопоставим един на друг и да си докажем кой е по-по-най, не можем ли да потърсим себе си в отсрещния човек, да извлечем и интегрираме неговите положителни качества и опитности. Защото те са и наши. И когато започнем да търсим онова, което ни обединява, а не това, което ни разделя, то тогава наистина ще тръгнем с огромни крачки към следващото еволюционно ниво.

Но да се върнем към противопоставянето, което ме подтикна да напиша този материал. Слаба жена – пълна жена. Поредният стереотоп, който паразитира в обществото ни. Според него единствено слабите имат шанс да са успяващи, харесвани, обичани и т.н. Пълни глупости. Ако се чувствате добре в тялото си, ако го харесвате и обичате, и си партнирате с любов – няма никакво значение какво показва кантарът. Не се поддавайте на шаблона, който се опитват да наложат медиите. Не се поддавайте на манипулациите на хранителната, фармацефтичната, модната индустии. Защото индустриите не само защитават собствените си финансови интереси – те създават изкуствени потребности, в чийто роб се превръщате вие. Ако искате да отслабнете, водени от страх, вина, желание да се харесате на някой друг, или да се впишете в общоприетите норми – спрете на мига!

Но ако усещате, че имате нужда да се освободите от излишни килограми, ако тялото ви копнее за свобода, лекота, гъвкавост, движение, ако с килограмите са се появили свързани заболявания и вие наистина искате заради себе си да пристъпите към промяна, а не заради шаблоните, в които се опитва да ви вкара масата – то тогава действайте!

Но първата и най-важната крачка е да приемете и обикнете себе си – такива, каквито сте. Защото точно такива, каквито сте сега – вие сте съвършени. И не трябва да гледате на себе си по никакъв друг начин – вие сте съвършенство. Не гледайте на тялото си като на нещо, от което се срамувате, нещо което трябва да скриете и да оправдаете несъвършенствата му. То вече е съвършено. Обикнете тялото си. Не бъдете врагове, а си партнирайте с него. Затлъстяването не е болестно състояние, а защитен механизъм на тялото. С излишните килограми не трябва да се борите, а да ги приемете и освободите. Приемете с любов и разбиране всеки един свой образ – било то на русалка, или на кит.

Всичко в природата се стреми към баланс и хармония. Тялото не прави изключения. Тялото е материален израз на съвършената ни нефизическа същност. И ако днес то не функционира с пълния капацитет на възможностите си, ако е задръстено, обездвижено и утежнено, то това е следствие на изборите, които сме правили до сега. Забравили сме изначалната мъдрост и знания, заложени в нас, поддали сме се на заблудите и манипулациите на нечии чужди интереси, забравили сме как да се грижим за себе си.

Но няма необратими неща 🙂 Абсолютно всеки има шанс да изцели физическото си тяло – без изключение. Извиненията като “Ама това не важи за мен, твърде стара съм, болестите ми са по-силни и твърде напреднали, за мен вече е късно” си остават нищо повече от извинения и оправдания. Всеки си ги носи, също като … знаете 🙂

Една от най-важните ни задачи в момента е да изцелим телата си. Да бъдем здрави. Да овладеем и умело управляваме биологията и съзнанието си.

И всичко започва с приемането и свободния избор – към промяна. Промяна, мотивирана от вътрешния ни стремеж към свобода и здраве. Бъдете в мир и хармония със всички ваши аспекти, отнасяйте се с уважение и благодарност към тялото си, пречистете го от отровите, които са се трупали с годините, давайте му чиста енергия от качествена храна, правете информирани избори.. БЪДЕТЕ това, което сте. Уважавайте всеки един аспект от съвършеното си същество – защото то е наистина съвършено в многоизмерността си – с всичките си опитности, особености, качества. Вече можем да изберем многообразието, а не противопоставянето на единичката.

БЪДЕТЕ!

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.