Звездите през юли: Гъвкава подготовка

String-game-cats-cradle-300x224Труден, крив, необуздан юли месец се очертава. Със спадове и пикове, с изчистване и преработване на един куп задачки. Не се ядосвайте, че нещата не текат гладко, ами се отпуснете и се носете по вълните – нагоре-надолу…

Нямайте никакви очаквания, прегърнете всичко което ви се дава, и не забравяйте, че всичко се променя – включително и самата промяна.

Когато ни е трудно да “заковем” нещата, когато не сме уверени какво предстои, е възможно да се чувстваме сякаш сме се объркали, загубили пътя, или търсим на грешното място. Нито едно от изброените не е истина обаче, успокойте се!
Просто сме във вихъра на поредната промяна, трансформация, превключване. Не можем просто така със щракване да превключим от един етап към друг, без този междинен период на разтваряне, объркване, неувереност, вътрешно търсене.

Сега не е време за интензивна работа във външния план, настойчивост и упоритост в преследване на целите. А е период в който е уместно да сме гъвкави, плавно да се носим по течението, позволявайки да бъдем насочвани, водени, оформяни от вълните на живота, да се доверим на Божествения промисъл и да правим стъпки напред в непознатото.

От 11-ти юли та до края на месеца често ще получаваме възможности да отработим онези мънички дразнещи препъни-камъчета в ежедневието, за които обикновено не сме склонни да инвестираме време и енергия. Сега е време за малките камъчета, не очаквайте битката на живота си.

Сега е време да извадим на светло и често да огледаме – всички вътрешни прегради, препятствия и блокажи които сами си поставяме.
Често мечтаем за онзи магичен момент, в който всички обстоятелства ще се подредят така перфектно, че да сбъднат най-големите ни мечти. Но животът не ни е подготвил това… Ако сега огледаме и изследваме най-крайните външни граници на комфортната си зона, които иначе отбягваме, това ще ни позволи далеч по-ефективни действия когато дойде времето за тях – през август.

Новолунието в Рак на 16ти юли подчертава силата на избора, както и вкаменяващия ефект от избягването му. Окуражени сме да приемем личния си суверенитет и да не допускаме някой или нещо друго да поеме ръководството на живота ни.
Отново излиза на преден план темата за поемане на отговорност и въвръщане на силата ни. Силата да бъдем достойни играчи в играта на живота, а не жертви.

На 18ти юли, Венера влиза за кратко в първия градус на Дева – до 31ви, а на 25ти се обръща в ретрограден ход. Нейното присъствие там ни подтиква да разчистим основите, да оформим фините правила, идеи и намерения, на които да придадем форма в по-късните седмици в началото на август.
Ретро Венера ни обръща внимание на нуждата от себеприемане, както и обективна самооценка – за да видим как и къде можем да разгърнем потенциала и призванието си.

На 26ти юли, Уран – виновникът за изненадващи обрати на това което наричаме съдба (но всъщност е отражение на нашата собствена природа), обръща хода си в ретрограден за следващите 5 месеца. През този период той ще пренареди вътрешния ни свят: структурата на вярванията, убежденията, мислите и чувствата, емоционалните модели и перспективи, които ни държат в капан. Уран, великият будител ще ни помогнем да се пуснем от най-ревностно пазените си представи за нас самите в полза на по-голяма свобода в разкриването на собствената ни същност, без лъжовните филтри на заобикалящата ни среда.

И това ни повежда към последния ден на юли – 31ви, който ни носи пълнолунието във Водолей. То, в комбинация с ретроградния Уран, е от съществена значимост за тези които наистина търсят да познаят себе си. То говори за отговорността която идва със свободата и нуждата от духовна зрялост, заедно с готовност да предизвикаме външните и вътрешните си ограничения. Ако сме се капсулирали в духовен сапунен мехур, или пък сме се фокусирали твърде много върху “проблемите там отвън” за сметка на вътрешния свят, това пълнолуние ще пренасочи вниманието ни в друга посока.

Духовността не е нито бягство, нито пиадестал от който да съдим другите. Тя е аспект от човешките преживявания, достъпен за всекиго. 

Ние се пробуждаме спрямо всичко около и в нас, не само по отношение на парченцата които избираме и ни харесват. Това предстоящо пълнолуние ще хвърли светлина върху цялостното ни проглеждане, ще настоява да погледнем живота очи в очи – такива, каквито сме. Луната може да сюрпризира някои от нас с почти бруталното си откровение, но съюза между Уран и Хирон гарантира, че изненадата ще е добра. 

Понякога да бъдеш рязко събуден, е нещото от което имаме нужда и ни позволява да видим това което трябва да знаем. Наближавайки към своя край, месец юли ни подготвя да предприемем действия и да навлезем в нов цикъл на проявление. Луната е ярък пътепоказател за пътя който тепърва ни предстои.

mysticmamma

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.