Емоционални травми? Да пренаредим Матрицата!

February 10, 2015
By

За енергийната психология ви разказах неотдавна, през погледа на Ирена Рельовска-Бартън, председател на Българската асоциация за енергийна психология (БАРЕП). А сега,  след години работа, изучване, практика и опит с различни клиенти и техните специфични преживявания, болки и постигнати обрати, искам да ви разкажа повече. От моята лична призма на терапевт-практик.

С “Пренареждане на Матрицата” – метод от енергийната психология постигнах истински чудеса в терапевтични сесии с мои клиенти. Със сила и скорост, които конвенционалната вербална психотерапия, а и други алтернативни методи просто не могат да се справят.

Паник атаки, фобии, страхове, несигурности, деструктивни модели на поведение и житейски повтарящи се несполуки с неясен произход, та даже физически заболявания – всичко това се повлиява и изцелява почти като по чудо.
А всъщност това е съвсем обективна научна работа, в която чудото си го случваме сами. Е, с вещата насока на терапевта.

Терапевтичната работа с този метод е признат по целия свят и дори се поема от здравната каса в Англия! Ние в България имаме да извървим още дълъг път докато стигнем до там, но можем да започнем поне с популяризиране и опознаване на тези методи на работа.
Имах удоволствието да се обучавам лично, и да прекарам известно време с Карл Досън – самия създател на този терапевтичен метод. Цялото ми интервю с него можете да прочетете ТУК

А ето и избрани акценти:

matrix“Когато получим някаква емоционална травма, ние я разбиваме на парченца. И това създава Ехо. Всичко което сме създали и почувствали през този ден, всяка емоция, чувство, мисъл, импулс на нервната система, усещане в тялото – всичко това се задържа и запечатва в ехото, което е наш холограмен образ. Знаете, че спомените не се пазят в тялото, а в енергийното поле. Това се потвърждава и от изследванията на едни от най-бележитите съвременни учени като д-р Брус Липтън и науката епигенетика.

С “Пренареждане на Матрицата”, пренареждаме цялата тази картина, променяме системата от убеждения, променяме спомена и постигаме пълно изцеление на травмата.

Това е науката на бъдещето. Д-р Робърт Скеър, доктор на медицинските науки, говори много за природата на травмите, за онази наша реакция спрямо травмиращи ситуации, която наричаме “замразяване”. Tова е естествена реакция, при която, сблъсквайки се с травмиращо преживяване, подсъзнанието ни блокира, отказва да приеме случващото се, замръзва в момента на случването, с цел да ни предпази. Благодарение на тази наша реакция, травмата се капсулира и съхранява дълбоко в нашата същност. Когато преживяваме травмата и това замръзване се случва, то се запечатва и засяда някъде там в ехото ни, дълбоко в подсъзнателната ни памет. На съзнателно ниво случката е отминала, всичко е свършило.

Но на ниво подсъзнание, случката все още е жива, и се случва отново и отново. Ехото ни е в капана на тази травмираща случка и без да съзнаваме, това оказва огромно влияние върху настоящото ни поведение, енергията ни, биохимията ни, начина по който се чувстваме, по който мислим, комуникираме, минаваме през ежедневните си предизвикателства.

10743355_10202618811926803_112529835_n

Карл Доусън, създател на “Пренареждане на Матрицата”

Но чрез “Пренареждане на матрицата”, ние откриваме тези капсулирани травмиращи моменти, освобождаваме ги и изцеляваме. Чрез почукването по енергийните точки, ние освобождаваме тази вкопчена в собствения си капан енергия, освобождаваме замръзналата реакция на ехото. По този начин позволяваме на ехото да премине през травмата, да я осъзнае. Това което променяме е не самата случка, променяме убежденията които са възникнали там.

Тези замразени травматични моменти в ехото ни са и причината често да се поддаваме на повтарящи се поведенчески модели, които не харесваме, не искаме, но сякаш сме безсилни да контролираме и променим. Защото подсъзнателната програма контролира поведението ни.

Според научните изследвания, 99% от това което правим през деня е функция на автоматични програми идващи от подсъзнанието ни. Едва 1% е следствие на съзнателно поведение.

http://www.svoizbor.com/eft-training/

И това което можем да направим чрез Пренареждане на Матрицата е, да кажем на компютъра, че тази програма не ни харесва, да отидем до командния пункт, да създадем и заредим нова програма. Да бъдеш наясно на съзнателно ниво какво се случва, не е достатъчно. Нужно е да се гмурнеш в подсъзнанието и там да промениш нещата. И ние го правим. По съвсем нов, революционен, научен начин.”

Ако от години се борите безуспешно с поведенчески модели, с нежелани повтарящи се случки в живота ви, със страхове, невъзможност да се справяте с емоции, хора, ситуации, ако се чувствате разстроени, травмирани, изгубили хармонията – без ясна видима причина, ако се борите с физическо заболяване и симптоми с които никой не успява да се справи – значи това е вашият метод. С енергийната психология достигаме там, където никоя друга наука, или дори алтернативно лечение или духовна практика не е успяла да стигне.

Запитване за сесия със сертифициран терапевт можете да изпратите чрез контактната форма на сайта, или директно на email info@svoizbor.com 

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Tags: , , , , , , , , , ,

12 Responses to Емоционални травми? Да пренаредим Матрицата!

 1. Angelina Andreeva on April 20, 2015 at 14:53

  Здравейте,
  Интересува ме каква е цената за една сесия (пренареждане на матрицата)? От психолог ли се провежда и знае ли се предварително кой ще води сесията? Колко сесии са необходими за най добър ефект?
  Благодаря
  Поздрави
  Ангелина

 2. […] на този семинар е да станете неподвластни на стреса. Но за да се решите да го изолирате напълно от живота […]

 3. […] волята“ ще ви покаже как да препрограмирате отрицателните мисловни модели, основани на страха, за […]

 4. […] още не идва. Трети се чудят как да намерят правилната психологическа помощ, за да се справят с поведенчески модели, които не им […]

 5. […] на вярванията, убежденията, мислите и чувствата, емоционалните модели и перспективи, които ни държат в капан. Уран, великият […]

 6. […] съзнание, личен еволюционен път на всеки, подсъзнателни модели които неосъзнато ни направляват в […]

 7. […] осъждани и наранявани в миналото ни. И очевидно не сме изцелили тези болезнени спомени. Те са се вкоренили в системата […]

 8. […] тези убеждения създават подсъзнателни програми, които без да подозираме, управляват генетиката, […]

 9. […] Ритъм картите позволяват индивидуални и групови игри, с участници от 1 до 100 човека! У дома, в училището, в детската градина, в родителския кооператив, в офиса, в екипа, в болницата – навсякъде! Нови, цветни, занимателни, полезни, терапевтични занимания в игра! Хем носят забавление и усмивки, хем помагат да усвояваш нови знания, да се чувстваш добре в себе си и общността, да излекуваш физически, душевни, емоционални травми.  […]

 10. […] вървят ръка за ръка с емоции и възприятия – най-вече начинът по който […]

 11. […] Пристрастяването към житейските драми е явление, което съм наблюдавала у хората по цял свят. Хората пристрастени към драмата, не го осъзнават, просто усещат страх, чувстват се изнервени и все се притесняват за нещо. Повечето от нас (ако не всички) се справят с последствията от лични и глобални травми. […]

 12. […] да ги изцелим и трансформираме. Използвайки силата на енергийната психология например (както и Брус Липтън споделя – […]

Коментирай

Абонирай се!

За да получаваш пръв най-интересните новини от Свой Избор!

ТЪРСЕНЕ в сайта

Намери ни във Фейсбук

Намери във Facebook

Намаления от Grabo