Ретрограден Меркурий през октомври – време да изхвърлим скелетите от гардероба

space-clock

До края на септември 2014 Меркурий забавяше своя ход и се подготвяше да тръгне ретроградно днес, 4 октомври, в 20:02.

По време на ретрограден Меркурий, особено в Скорпион, имаме нужда да изчистим килерите – и буквално, и метафорично – където са се натрупали камари боклуци в забързания ход на всекидневието. Важно е да разрешим стари проблеми, които дълго сме отлагали, както и да се постараем да не генерираме нови.

До 25 октомври ни е позволено да се оттеглим в черупката си и да преосмислим актуалната си житейска ситуация и взаимоотношенията си. Нужно е да се възползваме от момента, за да проведем болезнени разговори, да изчистим недоразумения и да изясним затлачени връзки и приятелства. Продължавате ли да ги избягвате, не се учудвайте, ако подобни обстоятелства и хора сами почукат на вратата ви.

Това меркуриево ретроградие започва в Скорпион и преминава във Везни. Скорпионът е свързан с дълбоко пречистване и трансформация, която освобождава посредством истината. Много истини за себе си и живота си държим скрити от дневното ни рационално съзнание, но те започват да изплуват и това съвсем не ни прави щастливи – особено представителите на Лъв, Телец и Водолей. Скорпионите по-майсторски ще се справят със скелетите в гардероба.

Скорпионите обаче ще се чувстват по-пасивни, ще бъдат замислени, дори мрачни, преживявайки умствено напрежение и объркване. Нека бъдат търпеливи и да си дават достатъчно време за съзерцание. Изразявайте се внимателно и подбирайте думите си.

Внимавайте с обещанията и изречените думи, защото те са хвърлен камък, който ще улучи дълбоки рани, нерядко незарастващи. Обменът ще бъде интензивен – и на страсти, и на думи, и на чувства. Нека пипаме душите на другите предпазливо, но и безкомпромисно. Нека отровата бъде в здравословни дози и да се превърне в ценно лекарство, а не в смърт. Но не трябва и да се задържа вътре, ще бъде суицидна.

След няколко дни Меркурий ще влезе във Везни и емоционалният фон се променя към желание за справедливост. Не са изключени разгорещени спорове с половинката, особено в случаите, където балансът между даване и получаване се е нарушил. Процесът ще се разгръща към предоговаряне на условията на връзката и към преструктуриране на взаимоотношенията. Разбирателството се възстановява на нова основа.

От 10 до 25 октомври е подходящо да финализирате започнати проекти. Времето е прекрасно да започнете да пишете дневник, да излеете бушуващите емоции на хартия, да започнете психотерапия или медитативни практики.

Съвети около ретрограден Меркурий:

1. Не стартирайте нови проекти. Обсъждайте нови идеи, въртете ги в главите си, но не правете първата копка. Има опасност да пропуснете жизнено важни детайли, ако инициирате начинанието си сега. Стои реалната опасност от провал или системни затруднения в изпълнението му.

2. Не подписвайте договори и не се обвързвайте със споразумения. Рискувате да недогледате съществени детайли в условията.

3. Не купувайте компютри и не инсталирайте софтуер. Непременно направете бекап.

4. Не купувайте и не продавайте имоти. Вместо това търсете интензивно и ходете на огледи.

5. Не купувайте автомобил. Меркурий управлява превозните средства. Нищо не ви пречи да осъществите редица тестове на различни марки обаче.

6. Не започвайте нова работа – може да се окаже, че не е това, което сте очаквали.

7. Избягвайте излишни пътувания – ще има неприятни засечки с резервации и багажи.

8. Не провеждайте парламентарни избори! Догодина вероятно ще се наложи да се ревизират и повторят.

Милена Вълканова, AstroAtelier

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

4 Comments

 • Мина
  Отговор

  А не започва ли във Везни и после да преминава във Скорпион?

 • Rositsa Zaharieva
  Отговор

  Пълен смях – не провеждайте парламентарни избори – а ние точно това направихме!

 • Dari M
  Отговор

  Интересно, сега усещам как този месец съм забавила темпото, разчиствам и изхвърлям, завърших отдавна отлагани неща. Имам силното желание да пиша, започнах нов дневник, че и психотерапия, разрешавам стари проблеми. Все едно съм прочела тази статия и последвала всичките съвети, благодаря! Чудех се кое ми влияе така напоследък, а Меркурий като управляваща планета на близнашката ми същност явно шепне на интуицията ми.
  А на 25ти ще си направим голямо зареждане преди новия старт 🙂

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.