Слънчевото затъмнение на 9 март носи обновление

-Solar-Eclipse-Всяка година преживяваме по две слънчеви и две лунни затъмнения – случват се в двойки противоположни знаци. Тази година, 2016, те се случват в знаците Риби и Дева, като първото от поредицата е пълно слънчево затъмнение в Риби рано сутринта на 9 март в 3:54. Няма да можем да го наблюдаваме от нашите географски ширини, но видимо или не – то със сигурност ще остави своя отличим знак върху емоционалния ни свят за следващите 6 месеца.

Затъмненията обикновено подлагат на преосмисляне и дори съмнение убежденията ни за житейския ни път, за обкръжаващия ни свят и за нас самите. Въпреки суеверните предубеждения с които са натоварени още от древността, те не носят негативен или позитивен знак. С тях не бива да прибързваме и да отсъждаме дали нещо е добро или зло. Не знаем със сигурност как се разгръщат събитията и къде ни водят. Всяко едно затъмнение носи послание, за което е полезно да притихнем, да се ослушаме внимателно за да можем да го получим. То ще дойде – може да не е точно в същия ден на затъмнението, може да не е в следващата седмица дори, но в рамките на 6 месеца то със сигурност ще ни се разкрие. При затъмнение тъканта на ежедневието ни се разкъсва и трябва да подходим творчески за да създадем новите бодове, с които да закърпим прокъсаното така, че да се получи чудна шевица, красив отпечатък от душите ни, сърцата ни, умовете ни.

Слънчево затъмнение се случва когато Земята, Луната и Слънцето се подредят в една линия, а Луната застане между дневното светило и синята планета. При слънчево затъмнение Луната хвърля своята сянка, ефирната си магьосна мрежа върху очите на Слънцето, затулвайки ясния му взор и внасяйки смут.

Ред е на слънчевия принцип да бъде разчленен, преобразен и после събран наново. Слънцето символизира дневното съзнание, рационалното възприятие на света, Аз-ът, индивидуалността. Изглежда, че точно това, което вярваме, че Е реалността, бива замъглено, затъмнено и някак проядено. Една друга реалност се подава отдолу – новозараждаща се, още мално неясна, мъглява, интуитивна.

В следващите 6 месеца ще протече същинска подмяна на вътрешната ни истина – процес, който често (но не задължително) е болезнен. Понякога той  протича гладко и постепенно, създавайки ни усещане за обновяване и добавяне, вместо за загуба и отнемане. От знака и градуса на затъмнението, и от начина, по който докосват личната рождена карта, зависи как ще ни се отрази то. Домът, където попада затъмнението, показва житейската сфера, в която може да се почувстваме дезориентирани, объркани, свръхемоционални. По въпросите които поставя този дом ще е полезно да проявим силен дух, интуитивност, пускане и доверие през следващите 6 месеца, защото постепенно започваме да добиваме ново убеждение по тях.

Действието на слънчевото затъмнение твърде осезаемо ще се усеща от представителите на зодия Лъв, защото Слънцето е управителят на техния знак. Някои от Лъвовете може да добият усещане, че губят почва под краката си, че заучените от тях модели на себепредставяне, очарователност и социално поведение някак не сработват с досегашния успех. Ще бъдат накърнени егото, честолюбието и самочувствието им, а творческият им хъс ще завехне. Ще им се наложи да потърсят различно самоопределение, идващо от безпощадно честна ревизирана себепреценка, която ще се яви изходна точка за новия им творчески поток и вдъхновение.

Затъмнението попада в 19-ия градус на Риби. Ще докосне сърцата и умовете на хората, които имат силни акценти – най-вече Слънце, Луна, Сатурн и асцендент – в подвижните знаци – Риби, Дева, Стрелец и Близнаци. В подвижните знаци ние се учим да обичаме. Всичко, което преди това е трябвало да бъде укрепено и задълбочено като опитност във фиксираните знаци, е достигнало точката на своето вкаменяване и вече трябва да бъде пуснато, трябва да се откопчим от него, за да продължим да се движим, да течем и да се променяме. Животът е движение. В подвижните знаци онова, което се разпада, отминава, и остава единствено любовта като ориентир. Любовта към себе си, към близките, към истината.

a4985c5d004c50e81245642298cf7c01Слънчевото затъмнение прави контакт с всички тежки планети, като с най-голяма значимост е точната опозиция към Юпитер – вътрешния мъдрец, който ни учи чрез собствения ни опит. Юпитер е ретрограден в Дева, знака на неговото падение, което не е най-благоприятната му ситуация. Освен това Сатурн прави квадратура към него, възпирайки още повече възможностите му. Когато Юпитер е в своя блясък и върхова точка, той ни дарява с широка визия и трето око, което вижда надалече и в дълбочина. Затова и чрез него се уповаваме на живота, на истината и вярата в себе си, на възможностите си, за които знаем, че винаги ще бъдат на нивото на задачата, пред която сме изправени. При сегашното положение на Юпитер цари съмнение – в себе си, в другите, в бъдещето. Сатурн ограничава ресурсите ни и затова се свиваме, и можем да разчитаме единствено на онова, което е проверено в нас и около нас. Но то пък ще се окаже здраво семе за посяване, което ще даде качествен плод в следващите 6 месеца.

Слънчевото затъмнение в опозиция на Юпитер измества гледната точка, затваря врати и отваря прозорци, за да влезе свеж жизнен полъх.

Опозицията към Юпитер ще ни провокира да сменим учителя, предмета, специалността, училището, университета. Някои могат да дори сменят държавата, а други ще се върнат по родните места. Много пътувания ще бъдат осуетени, а други – пренасочени към неочаквана дестинация.

През следващите 6 месеца ще бъдем заставени да заживеем според простички вътрешни истини, освободили се от товара на грандомански очаквания. За целта ще трябва да пречистим телата си, душите си и къщите си. Съвсем буквално – някаква форма на пречистване винаги е свързана с оста на Рибите и Девата, която затъмнението активира. Целта ще бъде калибриране на духовните възгледи с навиците и делата във всекидневието. Когато подредим вътрешния си свят, следвайки интуитивния глас на телата и душите, ще подредим и света навън – професионалния, социалния, отношенията с другите.

Слънцето е източникът на жизнената енергия и позицията му в картата свидетелства за потока ѝ. Затова затъмнение, което попада върху рожденото Слънце, може да постави човека през следващата половин година пред предизвикателства от здравословен характер. Тялото се представлява и от асцендента, така че, ако точно той е в 19-ия градус на Риби, отново подсеща за належаща грижа към тялото през следващите месеци.

И ако трябва да се придържате към някакви насоки и съвети във връзка със слънчево затъмнение, то нека бъдат следните:

  • Не се заинатявайте да следвате фиксирани графици – оставете ги плаващи и променливи. Следвайте потока на времето и местата, позволете си да бъдете изненадани и гъвкави.
  • Ще видите някои близки за вас хора в различна светлина – позволете си и тази игра на светлосенки. Някои важни приятелства и познанства ще бъдат “затъмнени”. Слушайте единствено повика на душата си – останете или си тръгнете.
  • Не бъдете твърде категорични и утлимативни по време на затъмнение – думите и делата режат по-дълбоко и кървят по-дълго.
  • Ако затъмнението се пада на вашия рожден ден, плюс, минус 3 дни, идната година ще бъде знаменателна за вас. Започнете я с по-изострено внимание.
  • Ако плановете и мечтите се провалят, не ритайте срещу ръжена. Правете малки стъпки, фини движения, само най-необходимото и непосредственото. И чакайте. Да отмине. Да ви поканят. Да се изпълни.
  • Грижете се за здравето си!

Милена Вълканова

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

1 Comment

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.