Напрегнати астро квадратури – как да преминем успешно теста?!

forces_of_light_and_dark_by_x_funkyflamingo_xТрудни ли са дните ви напоследък? Търсите отговори? Ето една астро подсказка, която може да разшири много светогледа ви – навън, и навътре.

Слънцето и Луната се предвижват през знака Рак, а от сряда, Меркурий също навлиза в Рак. Много вода и кал се излива и изчиства тези дни – преносно и буквално, във всички сфери на живота ни. Съвпада на Венера с Юпитер все още се наблюдава от някои части на света в нощното небе, но тя бавно се отдръпва за да направи квадратура със Сатурн идния понеделник. На 25-ти пък Венера обръща хода си и влиза в ретроградно движение в първия градус на Дева, за да се върне и образува нова квадратура със Сатурн на 5 август. Така че ни предстои цял напрегнат месец на квадратури,… но това не е всичко! Слънцето е в опозиция с Плутон и прави квадрат с Уран в неделя.  Луната е в последната си четвърт и е в съвпад с Уран, преминава през Близнаци в събота, и в понеделник е в Рак. Точно в последната затваряща този лунен цикъл фаза се случват тези неща… Марс и Меркурий пък ще са в квадратура с Лунните възли.

И какво означава всичко това? Слънцето – нашата светлина, е в опозиция с Плутон – силата на мрака, на злото, на подземния свят. Агресивният войнствен Марс пък преминава през нежния, раним Рак, който е в опозиция с Плутон в Козирог. А там някъде игривата Венера забавлявайки се в съвпад с Юпитер в огнения знак на Лъв, скоро ще навлезе в мрачна квадратура със Сатурн в Скорпион. Страшничко звучи, нали? Направо бихме могли да кажем, че силите на мрака, на злото надвиват силите на доброто и светлината. Почти като в междузвездни войни!

polarityСкорпион и Козирог са силата на институциите, правителствата, различните държавни служби, банки, хора с пари и власт. Много лесно бихме могли да проектираме и предадем силата си на тези външни авторитети – било то някакви служби, правителство, отделен човек, или просто новините в 20ч. Осезаемо е в момента, тъмните сили настъпват бързо, категорично и се опитват да превземат целия ни вътрешен свят. Да, задават се трудни моменти. Става сложно, тежко, трудно, разтърсват ни всякакви катаклизми на микро и макро ниво. И е възможно още от тези аспекти да се активират.

Преди около 9 месеца Венера беше в съвпад със Сатурн, мина през различни фази, а сега в третата си четвърт е в квадратура с него.

В такова положение винаги си имаме работа с отражения, с неща връщащи се към нас. Животът ни показва отражения, неща които сме пропуснали, оставили настрана, недовършени и недогледани.

Квадратурите са същински кризи в съзнанието. Време за равносметка – какво сме направили, или не сме направили, защо точно това ни се случва. Силите на съдбата, на духа, на карма, пътят по който вървим. Точно в този момент този път се спуска дълбоко надолу, в подземния свят, в дълбочинните чувствени води на Рак. Това е време за спомени, мечти, отражения идващи от миналото. Огледайте се, интегрирайте, отработете каквото и да има там долу. Всички модели, страхове, нужди, мъка и тъга.

А какво ни носи квадратурата на Венера и Сатурн в Скорпион: Сатурн рязко разваля игривото настроение на Венера и Юпитер в Лъв. Той е строг и идва с изисквания, очаквания, критикарски настроен и изискващ само най-доброто. Този аспект носи напрежение, осезаем натиск. Плутон в Козирог – още повече натиск. 

Така че, да се огледаме честно – всички сме под огромно напрежение, натиск и вътрешни катаклизми в момента. Този натиск ни пресира, натиска, направо ни изтисква като тубичка от паста за зъби. Излизат всякакви “красоти” от които сме шокирани и с които се чувстваме неспособни да се справим.

mercurygodА каква е ролята на Меркурий в квадратура с лунните възли? Той отговаря за комуникацията, разговорите, писането, говоренето. В момента сме на кръстопът. А кръстосващите се пътища изискват говорене, комуникация. В момента сме изправени пред реката Стикс и за да стигнем до отсрещния бряг, трябва да говорим с лодкаря, да бъдем наистина добри в диалога. Сега е времето да се изкажат и изговорят нещата. Може да се наложи да проведете някои болезнени и тежки разговори, но го направете! Ако е трудно и много болезнено, ако емоциите бушуват и е трудно да видите “къде съм аз и къде са другите”, използвайте трети човек, медиатор и говорете, изговорете, изплачете, извикайте всичко стаявано!

Опасността на всичките тези опозиции е да се свиете в ролята на жертва – внимавайте за това и не го правете! Всичките “авторитети” и външни сили – правителство, адвокати, банки, служби, извисили се като тъмен облак опитващ да ви погълне, доминиращи и контролиращи – не се поддавайте на натиска да бъдете смачкани и смалени в малки, раними жертви.

Сега е време в което колективното цяло се бори да преодолее и надрасне съзнанието и ролята, модела на жертва. 

Този труден етап от живота е само тест. Големите строги авторитети ни прекъсват забавната програма, за да ни пробват с един страшен тест 🙂 Целият този натиск ни изважда от безопасните и скритите местенца на комфортната ни зона и ни принуждава да се справим с всички стаени и заринати в тинята неща които не искаме да виждаме. 

Каква да е личната ни мантра която да ни напомня къде се намираме и как да се справим с тази ситуация?

“Когато посрещам деня с голяма ведра усмивка, това не е защото съм сляп, а защото знам, че мога да използвам силата сърцето си за да държа съзнанието си отворено”

Зависи от всеки един от нас, от личната вътрешна работа която ще свършим. Тук става дума за нашите лични неща: Моите собствени чувства, моето интимно Аз. Козирог в Плутон казва: “Поеми отговорност за себе си. Поеми отговорност за поведението си, за вибрационното си ниво”. Помнете колко силно е магнитното поле на сърцето. Във вашите собствени ръце е силата да поддържате съзнанието високо, енергийното поле – чисто. По средата на бурята, в лицето на разбиващото цунами, на разтърсващия катаклизъм – разгърнете аурата си, разгърнете това всепоглъщащо магнитно сърдечно поле, дръжте сърцето и съзнанието отворени и будни. Просто поемете отговорността, стиснете зъби и преминете теста!

Създаваме нова парадигма, нов свят, нова реалност, нали? И ще започнем от създаването на своя лична, вътрешна реалност. Започваме отвътре навън. За да се справим, може да се наложи да пуснем много спомени, семейни драми, проблеми, неизцелени детски рани, емоции и взаимоотношения. И да се родим наново, да поздравим деня с усмивка. И да помним, че със силата на сърцето и отвореното съзнание можем да преминем успешно всеки тест. 

Разгърнато сърце, отворено съзнание. Намасте.

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.