Слънчево затъмнение и новолуние – нов старт за творческо преобразяване

Слънчевите затъмнения са нова стартова права в нашия живот и тяхното послание обикновено продължава да се „чува“ в следващите 6 до 12 месеца. Жизнените ни сили се преструктурират и обновяват, но за да съдействаме на процеса, ще бъде необходимо да се откажем от убеждения, които ни пречат да споделяме, да се раздаваме, и да приемаме. Започвайки oт себе си.

goa-diwali-trekearth.com-anjanНоволунието за октомври, съпътствано от слънчево затъмнение, посява семенцето на новите открития за себе си в първия час на 24 октомври 2014, в 0:56, в първия градус на знака Скорпион. То бележи и кулминацията на индийския празник Дивали, празника на светлината. Запалете свещи у дома и светлинки в сърцата.

Затъмненията са време на мрак и сътресения, но този път ще има и благодат. Знакът Скорпион е взривоопасно място за затъмнение. Той е тъмната нощ на душата, когато змиите си сменят кожите, а душите се оголват до кокал. В голяма степен осъзнаваме как животът ни зависи от някой друг и ако това не е драговолно, поради любов, трябва да мобилизираме всички частици любов към себе си, за да се откопчим. Ще бъдем силно сензитивни към действията, мислите и емоциите на другите. Ще останем болезнено озадачени от манипулативните ходове на хора от обкръжението ни, но още повече от себе си, че интуицията ни е била изненадващо будна, за да ги разкрием.

Толерантността ни към онези, които не споделят ценностите ни, погазват етичните, естетичните и човешките ни норми, ще изтънее. Но пък сетивата за искрените сродни души и хора, които създават атмосфера на хармония и баланс в ежедневието, ще бъдат изострени и мощни, за да привлекат ангелите в живота ни.

1010481_717648421645669_7576919305300688704_nВенера в Скорпион е неустоима, хипнотична, магнетична и харизматична, а тя на фона на Слънчево затъмнение с лека магическа ръка ще дръпне завесата на любовната омая над лицето на здравия ни разум. Вихрени страсти ще ни поемат, някои ще потънат в приказното сърце на дълбоките чувства и малцина ще искат да се върнат в света на сивите хора.

Любовта ще почука на не една врата, но това Венерино новолуние е най-вече предназначено за онези, които отдавна умуват как да превърнат живота си в продължение на творческото аз, отдавна търсило канали за реализация. Не чакайте партньора ви да се преобрази в съвършения образ, който бленувате – сътворете със силата на трансформираното си себеусещане и царствено присъствие на богиня самата връзка. Нарисувайте онази картина, която отдавна сънувате наяве. Напишете книгата, която презрява в слънчевия ви сплит. Ушийте, изплетете, изпечете…

И най-вече насладете се на усамотението, в което ще извършите всички тези свещенодействия, защото скоро любовната магия, която ще излъчите ще привлече хората, които ще ви направят щастливи.

А част от тях ще ни изпепелят и ще ни накарат да преживеем загуба, да пожертваме нещо в името на друго, осъзнавайки кое е всъщност стойностното в енергийния, чувствения и интимен обмен с околните. Само онова, което остане в нас, ни принадлежи.

Това Слънчево затъмнение в Скорпион притежава силно мистично качество на преоткриване на себе си и значимите други в живота ни. Учи ни да имаме доверие в себе си, интуицията си, въздействието си върху хората и събитията. Прави ни дръзки да изследваме емоционални, чувствени и сексуални пространства, в които преживяваме сливането и екстаза на душата, съблякла от себе си всички условности и притворности.

Връзките ни се прераждат и се събуждат за нов живот. И не на последно място връзката със себе си. Най-малкото, което можем да направим, за да почетем богинята на красотата и любовта, е да се погрижим за външния си вид, за красотата, стила и здравето си.

Следващото ниво е грижата за градината на интимните ни взаимоотношения, която дружно сме засадили, а след това и за великолепието на душите си.

Милена Вълканова, AstroAtelier

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.