Чистата тайна на щастието – молитва за всеки ден

March 19, 2014
By

baby_angelМного са ми забавни всички онези жълтеещи сайтове, които с гръмки и провокиращи заглавия привличат аудитория, а съдържанието на статиите се оказва…безсъдържателно 🙂 Та понеже ме досмеша от заглавия тип “Мръсната тайна за еди-какво-си”, реших да подходя хумористично и да напиша нещо за една чиста тайна. Тази на щастието. За него съм писала много пъти. Говорили сме си за това къде живее щастието, също как да си поръчаме щастие. Но днес ще ви дам един работещ инструмент, практичен и чудесно работещ. Инструмент, който почиства прахоляка и разкрива диаманта на щастието. Инструмент за всеки ден. Работи. 

Хайде днес, или пък от утре – още с отварянето на очите – вместо да скачате рязко от леглото, с мисълта “Ох, колко задачи имам днес!”, да се протеееегнете хубаво в леглото, на всички страни, да си дадете време да усетите как животът се пробужда във всяка частичка от тялото ви, да го усетите, почувствате, опънете, погалите. А сетне – погалете и ума, и сърцето си. И целия свят. Кажете си “Благодаря ти Боже, че и днес съм жив, че животът изпълва тялото ми, препуска огнено във вените ми, светлината на Слънцето обагря очите ми, Твоята искрица гали съзнанието ми. Благодаря ти за здравото и хубаво тяло с което си ме дарил. Благодаря за младостта, за живота, за възможностите които ми даваш всеки миг. Благодаря ти, Господи за миналото, за бъдещето, за възможността да живея СЕГА. Благодаря ти, че винаги си с мен, Господи, че винаги около мен има светла свита от ангели-пазители, благодаря ти, че ме направляваш, пазиш и напътстваш, за да правя смело своите крачки по пътя на Живота. Благодаря ти за всички дарове които ме очакват и днес, в този благословен ден. Оставям се в твоите ръце, Господи, с пълно доверие, вяра, отвореност и ЗНАМ, че всичко което идва днес е най-доброто за мен. Готов съм да го посрещна и преживея по най-добрия начин!”

А в допълнение можете да си кажете и тази прекрасна молитва от Антоан дьо Сент-Екзюпери:

Господи, аз моля не за чудеса и не за миражи, а за силата на всеки ден. Научи ме на изкуството на малките крачки.

Направи ме наблюдателен и находчив, за да мога в пъстротата на ежедневието навреме да се спирам на откритията и опита, които ме вдъхновяват.

Научи ме правилно да разпределям времето в живота си. Дари ми тънък усет, за да различавам значимото от маловажното.

Аз моля за сила за въздържание и мярка, за да не пърхам и да не пълзя в живота, а разумно планирал деня си, да мога да видя върхове и далечни простори, а понякога даже да имам време за насладата от изкуството.

Помогни ми да осъзная, че илюзиите не помагат с нищо. Нито спомените за миналото, нито мечтите за бъдещето. Помогни ми да бъда тук и сега и да възприемам тази минута като най-важната.

Опази ме от наивната вяра, че всичко в живота трябва да бъде гладко. Дари ми ясно съзнание за това, че сложностите, пораженията, паденията и неудачите са естествена част от живота, благодарение на която ние растем и съзряваме.

Напомняй ми, че сърцето често спори с разума.

Изпрати ми в нужния момент някой, който има силата да ми каже истината, но би го направил с любов.

Знам, че решението на много проблеми е в изчакването. Затова научи ме на търпение.

Ти знаеш колко силно се нуждаем от приятелство. Направи ме достоен за този прекрасен и нежен дар на съдбата.

Дай ми богата фантазия, за да мога в нужния момент, на нужното място, мълчейки или говорейки, да подаря някому нужната топлина.

Направи ме човек, способен да достига до тези, които са стигнали дъното.

Опази ме от страха да не пропусна нещо в живота.

Дай ми не това, което искам, а това което действително ми е необходимо.

Научи ме на изкуството на малките крачки.

Опитайте. И денят ви ще бъде различен. Гарантирам. Ето ви една мъничка, и много чиста тайна на щастието. Интегрирайте я в живота си. Направете я свой навик. Споделяйте я с приятели. Живейте я!

Благодаря ви, че споделяте тази статия чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Tags: , , , , , , , ,

17 Responses to Чистата тайна на щастието – молитва за всеки ден

 1. Donka on March 19, 2014 at 09:14

  Благодаря за прекрасната статия! Наистина винаги трябва да благодарим и да бъдем благодарни. Хубав ден!

 2. VILLY PETROVA on March 19, 2014 at 10:42

  EDNO NESTO KOETO NAISTINA MI HARESA, BRAVO!

 3. Didi on March 20, 2014 at 04:14

  Благодаря!!! Точно подобни думи имах нужда да прочета днес, вдъхват вяра и изпълват с любов 🙂 Прекрасно е за започване на деня!

 4. juliandra52@abv.bg on March 21, 2014 at 10:41

  Благодаря за това което прочетох,зареди ме положително и всеки ден ще го чета ,трябва да сме благодарни на това ,че сме живи да се радваме на живота !

 5. Nely on March 21, 2014 at 21:20

  Zdravey Marti ! Hubava statiq naistina 🙂 Izvinqvai che te pitam tuk, no mnogo bih iskala da te pomolq da izkajesh dori s 2 dumi svoqta gledna tochka otnoso sluchi;oto se s Dimityr Bozhanov tyi kato izgledah klipche v you tube , koeto me raztyrsi iz osnovi i imam nujda ot mnenie po vyprosa , tyi kato do kolkoto znam malko ili mnogo ti syshto si imala kontakti s nego i moje bi, bi imala po- obektivna precenka za neshtata. Blagodarq predvaritelno i se izvinqvam ako sym te smutila s neshto!

 6. svetla on April 7, 2014 at 11:45

  :* 🙂

 7. […] че тук и сега притежаваме всичко необходимо, за да бъдем щастливи, а животът е щедър и изобилен. От тук нататък можем […]

 8. PAVLINA STEFANOVA on August 4, 2014 at 12:33

  благодаря за оптимизма и положителните мисли и напътствия!

 9. Martina Ivanova on August 5, 2014 at 15:20

  Благодаря и аз, прекрасни хора 🙂

 10. блиндирани врати on August 28, 2014 at 12:06

  Много надъхващи думи хубаво е да започнеш дена с подобен текс! Поздравления!

 11. врати on September 4, 2014 at 10:52

  Много ми харесва статията, много оптимизъм и позитивизъм. Поздравления!

 12. […] и преди да се втурнете към безкрайните си ангажименти, благодарихте за следващата глътка въздух? Понякога наистина да […]

 13. […] духовна храна. Силно препоръчваме да започнете деня с ето тези думи. Ако сте си отделили достатъчно време, можете да […]

 14. […] се молим на Бог за разни неща, от които смятаме, че имаме нужда, но нищо […]

 15. Кармен on January 28, 2017 at 10:43

  И аз така правя 🙂
  Много е хубаво и денят е озарен със Светлина от сутринта!
  Благодаря за Молитвата на Екзюпери!
  Благодаря, че те открих!)

 16. Алекс on May 31, 2017 at 21:02

  Тайната формула за щастие: Да бъдем доволни, благодарни, но никога задоволени!

 17. […] Днес е нов ден, неизживяван никога преди. Живей в Настоящето и се наслаждавай на всеки миг. Силата винаги е в настоящия момент. […]

Коментирай

Абонирай се!

За да получаваш пръв най-интересните новини от Свой Избор!

ТЪРСЕНЕ в сайта

Намери ни във Фейсбук

Намери във Facebook

Намаления от Grabo