Свръхсетивност и илюзии в ретрограден Нептун

Нептун е планетата на въображението, сънищата, мечтите, фантазиите, невидимото, илюзиите, интуицията. Той е онази сила, която ни „помага“ да се изгубим, за да се намерим. В неговото царство пускаме контрола и се предаваме на вселенския поток, осъзнавайки, че сме капки в океана, част от всичко, огледално отражение на другия. Там няма разделение, няма граници и ограничения. В известен смисъл няма и отделна личност.

Затова и Нептун във висшето си проявление е връзката с Бога и божествения свят, извор на вдъхновение, безгранично въображение и безпогрешна интуиция. Но без да сме постигнали зряла и пълноценна реализация до нивото на Сатурн, който е граница, отделност, личност, Нептун в живота ни ще се проявява деструктивно, а именно като криво огледало, което деформира реалността, като илюзии, объркване, самозаблуди и психически отклонения.

От 16 юни Нептун е ретрограден и ще поддържа този ход наобратно и навътре до 22 ноември.

В своята ретроградна фаза Нептун се усеща доста по-завоалирано от останалите планети. Той е като мираж, като лятна мараня или есенна мъгла. Подсилва възприятията ни, но нерядко ги изкривява, особено ако имаме прекалена склонност да разчитаме единствено и само на рационалния ни ум. В ретроградна фаза на Нептун трябва да балансираме по тънкия ръб на периферното съзнание, оставяйки интуицията да ни води, но същевременно бидейки нащрек да не изпаднем в нищото.

Когато Нептун е ретрограден, чувствителността ни е изострена и долавяме впечатления, влияния и мнения като през лупа. Затова и самозаблудите са много по-опасни. Трябва много да внимаваме в какво вярваме и на какво се доверяваме, защото когато Нептун тръгне директен, истината ще лъсне. Най-доброто спасение през тези месеци е вътрешната работа и връзка с вътрешния наблюдател, иначе в противен случай ще станем жертва на илюзорни чувства и едва доловимо недоволство.

А от 16 юли пък, се оформя напрегнат аспект между Нептун и Венера. Общият фон на илюзии и заблуди ще се фокусира към връзките, партньорствата и любовта. До към 20 юли, връзките ще бъдат подложени на особени предизвикателства и могат да формират двойнствени и криворазбрани партньорски ситуации. Повишеното внимание и дълбоко вглеждане в привидностите, както и обмислени действия, могат да ни покажат заблудите.

Важно е да слушате навътре, да се ориентирате във външния свят през вътрешните усещания в тишина. Освен това е спасително да говорите за чувствата си, защото свръхсензитивността на ретроградната нептунова фаза създава психическо претоварване. Свръхсензитивността може да бъде както благословия, така и проклятие.

Избягвайте лекарства, химикали, наркотици, стимуланти и алкохол. Доверете се на природните средства за хигиена, поддържане на здравето и красотата. Съхранявайте себе си, здравето и личността си като страните от прилепчиви и зависими личности. Не се поддавайте на внушения от страна на ясновидци, екстрасенси и други сензитиви. Не допускайте в обкръжението си хора, които ви изтощават и изцеждат енергията ви. Камъкът черен турмалин предпазва.

В каквито и ситуации да попаднете, помнете вечната истина – и това ще отмине. 

Благодаря ви, че споделяте тази статия чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.