Има ли сродни души и как да намерим своята половинка

September 25, 2013
By

1236821_708939225801429_789626918_nДнес участвах в дискусия в една много интересна тема, която се подхвана по радио FM+ (любимото ми радио със слънчевите си водещи Ива и Калина!). Темата е за намирането на половинките в любовта и нашите сродни души. Взех, че се включих с коментар и реших, че темата е достатъчно ценна, за да я развия и споделя с вас. В крайна сметка – намирането на нашата съкровена половинка в любовта е тема, която без съмнение занимава всеки човек.

“Много е романтично да кажеш, че сега, когато някоя изключителна особа е влязла в живота ти, се чувстваш допълнен. Но предназначението на взаимоотношенията е не да имаш някой, който може да те допълни, а да имаш някой, с когото да можеш да споделиш пълнотата си.” ( из “Разговори с бога” от Нийл Донълд Уолш)

Какво ще рече “сродни души”? Несъмнено сте срещали в живота си хора, които сякаш познавате откакто се помните, макар да срещате за пръв път. Поне в този живот. Поглеждате в очите си и се познавате. На мига. Чувствате се прекрасно заедно, усещате се от разстояние, допълвате мислите си и думите си, харесвате еднакви неща, поели сте един и същ път на развитие, даже сте на сроден етап от него. Можете да се смеете, да се разхождате, да четете, да ходите на кино заедно, да хапвате, да пийвате вино, или да работите по проект – всичко ви се отдава чудесно и се чувствате феноменално добре заедно. Е, разбира се винаги може да се появят противоречия и сблъсъци, но те отминават бързо, а вие укрепвате връзката, приятелството си и се учите един от друг. Но не е нужно да си пасвате идеално във всичко.  “Истински сродната ти душа е може би най-важният човек, който някога ще срещнеш, защото събаря стените ти и те шамаросва, за да се събудиш. Сродните души идват в живота само, за да ти разкрият нов пласт от теб самата, а после си тръгват…” Сродните души могат да са от твоя пол и да ти бъдат учители, приятели. И всеки един от тях върши своята работа по общия ви път. Който разбира се може да приключи в един момент и това е абсолютно уместно. Всеки продължава по пътя си и надгражда постигнатото. Ето това е вашата сродност – сродени сте още там, дълбоко в корените си, в изначалната искрица, която ви е вдъхнала живота. Сроден е произхода на душите ви, духовното семейство, дори е сродна мисията ви в този живот. Сродени сте били и в предишните си животи. Познавате се. 

Но сродната душа може ли да бъде ваша половинка? Другата половинка от вас, откъсната и отдалечена от вас? Когато изхождаме от вярването, че търсим своята половинка в живота, това означава, че автоматично утвърждаваме убеждението, че сме половинчати. А това е толкова порочно – дори не се замисляме като повтаряме автоматично “той/тя е моята половинка”. И така – в човека отсреща търсим онова, което смятаме, че ни липсва. Тогава сродната душа ни допълва с качествата, които още не сме разпознали в себе си. Което е много тъжна позиция и е предпоставка за вечно търсене и неудовлетворенoст. Знам, че изисква една особена зрялост да осъзнаеш, че си цялостен и самодостатъчен. И когато откриеш тази своя пълнота и заживееш в нея, вече наистина си готов да откриеш не просто сродна душа, а твоят пламък-близнак – душата, с която трептиш в безусловна любов и вашето партньорство сътворява чудеса. И двамата трябва да са извървяли определен път, за да бъдат готови да се срещнат, разпознаят и съберат. Там вече не търсиш в другия качества, които допълват твоята празнота и ти дават усещане за цялостност. Там срещате вашите две цялости, не се чувствате зависими и обвързани от условности, и творите с размах. Дотогава обаче (ако изобщо човек стигне до там), можеш да срещаш много сродни души по пътя си. И наистина всяка от тях кореспондира на човека, който си в този, настоящ момент. На развитието ти, на потребностите ти, на пътя ти. И дори не е необходимо да сте в двойка мъж-жена, вече казахме, че сродните души могат да бъдат ваши приятели, познати, роднини. 

4051140_f520Но докато сте заети да търсите, може би пропускате нещо? Толкова по-лесно би било като първа крачка да се запознаете със себе си. Много хора не познават изобщо себе си. Сродете се със себе си първо. Колкото и банално да ви звучи – обикнете себе си. Отпуснете се и се пуснете от всякакви напрегнати очаквания, от “трябва”, от “искам”. Наслаждавайте се на всяка секунда от живота, и обичайте! Обичайте себе си, приятелите си, дома си, работата си, живота си. Бъдете отворени и приемайте всеки дар, който животът ви поднесе. Бъдете отворени към всяка нова възможност, не я заобикаляйте, не я подценявайте! Осмелете се да обичате хората, които влизат в живота ви. Осмелете се да обичате партньора си, вместо да чезнете в илюзорни представи за принца или принцесата – сродни души. Може да се окаже, че човекът до вас е точно този, за когото сте мечтали, но залисани в илюзорни представи да не сте успяли да го разпознаете. Или пък дори този да не е точно вашият партньор завинаги – какво от това? Експериментирайте, насладете се на близостта и даровете, които ви дава връзката ви в този момент, и когато решите, че е време да продължите напред – направете го. Но първо се срещнете със себе си…

Когато намерим себе си, когато застанем в нашата сила, осъзнатост и себеприемане, ние буквално излъчваме сигнал “готов съм”! И Вселената прави всичко необходимо, за да ни срещне с онези сродни души, сродни идеи, сродни събития които кореспондират на нивото до което сме изкласили. Както във всичко останало, се оказва, че ключето към цялостната, здрава, любяща и изпълваща ни връзка е отново в нас самите. В нашата лична, интимна цялостност. Както споделих във вчерашния материал, канализираното послание от Христовото съзнание отново говореше за тази така насъщна цялостност, която тръгва от приемането на Себе Си: “Приеми себе си точно такъв, какъвто си. Защото съвършенството съществува само там където е абсолютното приемане.”

Аз съм цялостна Вселена. Аз интергрирам своята цялостност. Аз осъзнавам всеки свой аспект. Аз осъзнавам всяка своя цялостност. Аз осъзнавам всеки свой живот.  Аз познавам мястото, където съществува тази цялостност. Мястото, където съществуват всички потенциали. Мястото, откъдето се ражда животът. Мястото където се ражда всичката любов. Мястото където бе създадена идеята за човека. А човекът е създаден цялостен – всеки един е цяла Вселена. Звезда, която има потенциала да се превърне в слънце. Нима може тази цялостност да бъде половинчата и да търси нещо, или някой, който да я допълва?

Е, разбрахте ли как да намерите сродни души, да намерите онази друга цялостност, която да срещне вашата цялостност и с нея да изградите връзка в любовта?

И това е във вашите ръце.

Благодаря ви, че споделяте тази статия чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Tags: , , , , , , , , ,

6 Responses to Има ли сродни души и как да намерим своята половинка

 1. Даниел on September 26, 2013 at 11:36

  Мда, това с “половините” хора дето се разкарват наляво надясно през живота си търсейки да си другата половина, за съжаление е масово внушнено на хората, и много страдание и вътрешни терзания идват от това.
  Да не говорим, че като намерят някого що годе съвместим с когото да прекарват повече време, традиционната “средновековна” форма на брак почва да трови, произвеждайки тъщи и свекърви, отпуска хората защото са се уредили “завинаги”, затрудняват си разстежа, защото “да си знаят мястото”, и така нататък.

  • emilia on September 27, 2013 at 09:34

   Едва когато човек мине през наковалнята на страданието може да опознае себе се, погрешните си възгледи и “враговете ” си.Тогава се случва това щастие ,за което говори Мартина да осъзнаеш ти си цялостени ,твоето щастие не зависи от околните , а само от теб.Тогава обикваш и враговете си ,защото те са част от средството да се опознаеш и приемеш такъв какъвто си.Благодаря ти ,Мартина, за чудесната статия.Ти правиш това, за което аз си мечтая.Сигурно както е казал Крион аз съм фар, които трябва да свети независимо от бурите,защото около мен е много,много тъмно.Но всичко е до време и неведоми са Божиите пътеки.-Емилия

 2. Ива on January 30, 2014 at 15:11

  Статията е прекрасна! Прочитането и ми даде отговор на някои мои търсения. Срещала съм в живота си няколко сродни души с различен пол и винаги, когато отработим нещо наистина всеки продължава по пътя си. Изненадваше ме в началотот как след много време срещнем линсе винги е празник, как все още се разбираме само от усмивки и си говорим с очи. В началото ми беше трудно да се разделям с тях чисто физически после осъзнах идеята за цялостността и сега знам, че те винаги са нкъде там върящи по своя път, цялостни првкрасни същества с които в някакъв момент се срещаме отново.

 3. Калина on April 15, 2014 at 00:22

  Искам да споделя с вас,за един човек който познавам от 13 години,бяхме гаджета ,после всеки по пътя си,и в най трудния за мен момент от живота ми,пак се появи,когато съм с него аз направо сияя,на седмото небе от щастие съм,а когато той мисли за мен
  Аз го усещам,като ми гори вътрешно ухото,това дали е някаква телепатия,или сме сродни души.

 4. Petq on August 11, 2015 at 20:54

  Браво съмнявам се да е телепатия мисля че сродната ти душа 🙂

 5. тинтинтин on October 8, 2015 at 01:47

  Няма я. И съм добре. Трябваше да се случи. Да я срещна. И тя мен. Вече не зная какво прави. Усещам, че няма да я видя до края на дните си. Какво беше тя? Трудно е да определя. Най-добре е да замълча, въпреки, че ми се иска да викам. В космоса им казват черни дупки – привличат материята, изсмукват дори светлината. Страхотно ‘привлекателни са.

Коментирай

Абонирай се!

За да получаваш пръв най-интересните новини от Свой Избор!

ТЪРСЕНЕ в сайта

Намери ни във Фейсбук

Намери във Facebook

Намаления от Grabo