Нежният език на новолунието в Рак

новолунието в рак юли 2013Новолунията са като нови страници, които ни предстои да изчетем в следващите седмици и месеци – те са малките завръзки, и обрати в голямата ни житейска история.

С новолунието в Рак на 8 юли 2013 навлизаме в дълбоките води на емоционалните преживявания. В крайна сметка бурите ще утихнат и небето ще върне яснотата си, но точно сега много хора, особено онези с акценти върху кардиналните знаци – Рак, Козирог, Овен, Везни, са залети от собствените си объркани мисли и необуздани чувства. За това, разбира се, „допринася” и ретроградието на Меркурий.

Ретроградният Меркурий в Рак ни връща към вътрешната ни душевна ситуация, призовавайки към повече осъзнатост за емоционалните ни обвързаности. Наистина ли обичаме или сме зависими? Страх ли ни е от самотата? Не сме ли се изгубили в тази връзка, само защото ни е удобна и ни дава чувство за сигурност? Не сме ли пожертвали собствените си цели, стремежи и индивидуалност, за да получим усещане за корен и принадлежност?

И, да, това новолуние ще задейства у мнозина процес на обезкореняване – в някои случаи той ще бъде спонтанен, в други провокиран от външни обстоятелства. Сякаш отношенията в семейството или интимната връзка се пренареждат така, че се поставят граници, за да се изгради или възстанови автономност и да се даде пространство. Същевременно всичко неодизказано, подтиснато, игнорирано и дълго преглъщано изригва в неистов, а на моменти и разрушителен, импулс да види бял свят.

Първоначално ще бъде страшно, драматично, безутешно. Комплексите ни ще се възпалят, ще се настъпим по психическите мазоли, ще бръкнем с пръст в раните си. Тежките думи няма да бъдат спестени.

Много връзки, които все още са съхранили поне шепа от енергията на безусловната любов и смисълът на израстването в себе си, ще преживеят това време като катарзис и, когато Меркурий тръгне директно на 20 юли, ще залепят парчетата в новата причудлива форма на скъпоценното изстрадано взаимоотношение.

Тогава наблюдаваме съвпада на Юпитер и Марс в Рак, който ще насочи погледа ни към бъдещето след отърсване от боклука на миналото. Онова, което е било разрушено, ще се изгради наново и ще разцъфне в различни цветове, потокът на емоциите и чувствата ще бликне и ще събере притоците на взаимността. Общите цели и стремежи ще изкристализират и ще обединят ежедневието и ентусиазма на вашата малка общност от семейство или близки съмишленици.

Не всички парчета обаче ще могат да бъдат слепени – понякога по-доброто за нас е да започнем да пишем нова глава, а дали не и нова книга? Особено ако всичко вече е казано, изчерпано, изхабено… И тогава Юпитер и Марс ще ни се притекат на помощ с куража да загърбим, с визията да потеглим и да потърсим своя „смел нов свят”.

Майчинството е особена ключова тема на днешното новолуние. Жените, които се опитват да заченат, е добре да преровят чекмеджетата на душите си, за да си дадат сметка за мотивациите си, страховете си, готовността си… Жените, които вече са майки, вероятно ще трябва да потърсят друга формула за взаимоотношенията с децата си, особено ако последните са тийнейджъри и/или се опитват да извоюват независимостта си.

Новолунието в Рак в съчетание с ретрограден Меркурий съвсем не благоприятства категорични мнения и крайни рационални изявления. Неговият език е прегръдката, нежността, безмълвието.

Астролог: Милена Вълканова

Ако тази публикация ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.