В сектора на изискващата Дева: подредете приоритетите си и разширете границите си!

Здравейте с актуалния астро преглед, приятели! Поглеждайки към случващото се на звездното небе, ясно можем да видим как то се отразява в ежедневните ни дела, мисли, емоции и общуване.Много неща се случват и ето набързо някои от по-важните конфигурации. Слънцето е в квадратура със Сатурн, който подсказва за много работа и отговорности. Луната е в опозиция със Сатурн, a Венера е в съвпад със Северния възел на Луната в Лъв. Меркурий и Марс се придвижват заедно със Слънцето през Дева и това движение ще продължи още няколко седмици.  Меркурий е в точно опозиция със Слънцето следващия вторник, когато идва и Новолунието в Дева, което пък е в опозиция с Хирон. Друга интересна фигура правят Марс, Меркурий и Луната, в опозиция с Нептун. И ето имаме тази ос Дева-Риби в която енергията на Дева определено се усеща.

Това е последният, завършващ цикъл след Слънчевото затъмнение. Нашите мечти, желания и стремежи сега минават през знака на Дева – зоната на инициация и пречистване, изясняване, заземяване, практичност и реалистичност. Слънцето в квадратура със Сатурн – още една властна външна фигура, или пък нашият собствен вътрешен критик. Гласовете в главата ни, идващи от миналото, от критичното семейство, вече са наши собствени гласове. И те непрекъснато подсещат, че нещата трябва да бъдат направени по правилния начин, оплитайки ни в страхове, съмнения и несигурност. И Дева повече от всичко иска нещата да бъдат перфектни, а те никога не са. В един такъв момент наистина можем да бъдем прекомерно изискващи към себе си. Особено с Меркурий и Марс, разхождащи се из звездното небе. 

Така че – имайте едно наум. Бъдете мили и благосклонни към себе си, не се самобичувайте. Това е преосто временен период и през него може да бъдете истински чувствителни и раздразнителни. Пряви на тази раздразнителност може да изскочат иззад всеки ъгъл и ситуация – да се развикате на партньора или детето, да сритате кучето, прага ви на поносимост към другите хора да се срине рязко. Толкова много хора, организации, партньорства, приятелства  сякаш всеки иска нещо и ти се иска да се скриеш. Колкото по-близо се придвижват Меркурий и Мерс, за да застанат в опозиция на Нептун, толкова повече се засилва желанието ни да избягаме, да напуснем боксовия ринг, да теглим една на всичко и всеки. Желанието да отбегнем, отречем, игнорираме проблемите нараства. Просто защото “чашата ми е пълна, прелива, съжалявам, твоят спешен случай ще трябва да изчака, нямам ресурс за него”. 

Този особен и важен момент, част от изтънчената природа на Дева, ни помага да подредим приоритетите си, да отсеем и подредим важните ни неща, кризите и “проблемите”. Възможно е да се чувстваме притиснати и да усещаме натиск. И този натиск може да е много полезен – той ни подтиква към приоритизиране – нямаме време, достатъчно пари, или енергия, ресурси, внимание, нерви и търпимост. Нептун в Риби би искал да се раздаде докрай – да даде всичко, на всеки. Но Девата казва “Не, съжалявам. Няма да стане така”. А Сатурн и Лилит в Стрелец пък казват “Дори и не съжалявам. Просто няма да стане”. 

Да погледнем и към Слънцето в опозиция с Хирон, искащо да изцели тази рана. И то казва – Надявам се и силно окуражавам, ако ще слагате някакви приоритети, то сложете най-напред вашата духовна практика. Повдигнете духа, за да не ви смачка смазващата заземяваща сила в момента. Точно сега е много лесно да попаднем в плътната мрачна полярност, виждайки всичко през мрачен филтър. И там чашата е наполовина празна, гумата – спукана, колата – повредена, връзката се разпада и сякаш всичко отива надолу. И там се питаш “Добре, колко ОЩЕ по-лошо може да стане? Колко още лоши новини мога да понеса ?”

Изключително чувствително време е, работата по оста Дева-Риби, Слънце срещу Хирон, е много, много предизвикателна. Искаме всичко да ни е наред, да сме мили, красиви и добри хора. Да сме изтъкани от и излъчващи любов и светлина. И в същото време е възможно да се чувстваме жертви, и да чувстваме апатия, самота, безнадеждност: “връзката ми е безнадеждна, хората са безнадежни, и цялата страна е безнадеждна, тези урагани и земетресения, целият ми живот е безнадежден и безмислен”. И точно затова най-важният ви приоритет, най-насъщното нещо в момента е да се отдадете на вашата духовна практика. На нещото, което може да ви дръпне нагоре, да пробуди Наблюдателя. За да се озовете в онова безстрастно, обективно пространство отвъд играта на полярностите, откъдето можете да видите по-голямата картинка. И оттам да съумеете да се завърнете, намерили и събрали новата си сила, с нова надежда, с нови гледни точки и дълбоко разбиране защо се си създали тази криза.  Да, всички външни проявления в света ни – политически, климатични, социални – са проявления създадени от колективното ни съзнание. Да, тези кризи създават напрежение и натиск върху колективното. И този натиск ни кара да търсим по-дълбок смисъл и отговори, и да да създадем по-добро бъдеще, да обърнем внимание на природните процеси, да разширим съзнанието си. 

Задаващото се Новолуние на 19-ти септември, в което планетите са в сложния Т-квадрат, задава тона за целия предстоящ месец. Това е време за много важни разговори, за много директно и открито общуване. Време е за яснота в отношенията ни: на една и съща страница ли сме? Целите ни едни и същи ли са? В една и съща посока ли гледаме? Еднакви ли са ценностите ни? Тази връзка/партньорство/общност ще сработи ли? Уцелваме наистина повратни точки и те могат да бъдат много положителни. След като удариш дъното, единствената възможна посока е с отскок нагоре. 

Духът винаги ни тласка ни към границите ни. Към абсолютните граници, към ръба след който просто не можем да поемем повече, не можем да издържим и миг повече. И точно когато си кажем “Не мога! Не мога повече, просто не издържам, това е абсолютната ми граница, ще полудея вече” – нещо се случва. Виждаш нещо, прочиташ, или дочуваш, получаваш e-mail, или пък факс отгоре 🙂 И цялото това напрежение сякаш се стопява в миг. Така е. Духът, Душата, Висшият Аз, мъдростта от несъзнаваното, възнесените учители, духовните водачи – както и да го наричате, което и наименование да е валидно за вас – тази висша сила ВИНАГИ ще ви тласка към границите ви. Просто за да ви подтикне да пораснете, да се разширите, да разширите границите си. В момента можете да понесете много повече отколкото можехте преди 5 години.

Животът непрестанно ни притиска и тласка към границите ни, за да бъдем повече, за да се разширим. И не само, че това няма да спре, но и интензитетът ще нараства. Как се справихте с последния (засега) енергиен поток и прекодиране? Целият август месец, че и отгоре. Лятото беше за всичко друго, но не и за обичайната, позната почивка. Беше време за вглеждане навътре, за неочаквани обрати, за драматични разкрития, за осъзнавания които променят вътрешния ти свят ей така, докато си седиш. Този пореден енергиен ъпдейт беше наистина труден за преглъщане и дори много подготвените за него бяхме зашеметени. Предизвикателствата за всекиго бяха различни, но Боже мой, какви предизвикателства! Сякаш никога досега не е било толкова трудно. И преминахме, справихме се, разширихме се. До следващия път. До края на годината този интензитет ще се задържи и даже ще нараства. Юпитер е в директна опозиция с Уран. Уран е всичко което е неочаквано и екстремно, а Юпитер е разширение. Ние просто трябва, категорично притиснати сме да разширим границите си. А това може да означава дори да разширим границите на толерантността си. Да можеш да понесем повече натиск, критика, да понесем собствените си грешки и недостатъци, да понесем себе си. 

И това може да бъде много забавно упражнение. Точно в този момент, когато всичко те дразни и провокира, да си кажеш “Я чакай малко, тук има нещо повече. Духът ми помага чрез това предизвикателство да се развия, да порасна, да се разширя. И вместо да му размажа един в лицето на този отсреща, или да напусна арената, да се скрия и избягам, мога да подишам дълбоко, да се успокоя и опитам да видя ясно какво е посланието за мен, което Животът иска да ми предаде? Как мога да порастна и да разширя съзнанието си чрез тази криза?”

Използвайте всеки момент, всяка среща, всеки разговор, всяко наблюдение, като възможност за изследване в дълбочина “Кой съм аз, защо съм тук, каква е истината и смисъла?” Имаме още няколко месеца за да потърсим отговор на тези въпроси, докато Сатурн е в Стрелец. След това ще навлезе в Козирог и ще дойде време за действие и сбъдване. Цялата 2018 ще бъде подходяща да вземем избистрените ни вярвания, концепции и истини, и да ги проявим в материята, в нещо видимо и истинско. 

Но за момента сега: намерете си духовна практика, която да не ви тласка към бягство и забрава, но да ви помогне да повишите търпимостта си към хаоса и да се пуснете. Просто се пуснете. Не можете да оправите всичко на света, не можете да контролирате всичко.

Каквато и да е кризата, призовете силата си. изправете се лице в лице с нея, вместо да избягате. И останете будни, спокойни, центирани наблюдатели, в окото на урагана. Отговорите и решенията няма да дойдат отвън. Но колкото по-навътре и в центъра навлезете, толкова по-скоро ще се качите на асансьора отвеждащ нагоре.
Търпимост, толерантност, приемане, любов, разбиране, осъзнатост.  Разширете границите си.

Обичам ни.

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Адаптирано по Kaypacha Lesher

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.