Професор Живко Желев: Чрез симбиозата между древните духовни знания и иновативната наука, разгадаваме кодовете на Живота

Проф. Инж. Живко Желев е първият българин, носител на Азиатската Нобелова награда за мир, получена за приноса му в направление „Иновации“. Завършил е специалност „Високи технологии“ в Гданската политехника, Полша и вече 40 години работи в областта на нанотехнологиите. Той е учен и езотерик, откривател и изобретател, личност с многостранни интереси, преплитащи в едно мистиката на древните познания със свръхреалността на съвременната наука.

Притежава 17 златни медала от международни изложения, множество патенти и отличия. Част от патентите му са свързани със свойствата на водата като носител на енергоинформация. Заедно с професор Антон Антонов, десетилетия наред изследват психофизичните характеристики на водата. Тяхната любознателност, неотстъпваща на упоритостта и мъдростта на дедите, ги отвежда към разгадаването на тайните на животворната течност и нейните елементи, които проникват във всичко и ни свързват със света около нас. Около 300 учени от цял свят, определящи себе си за „скептиците в науката“, наричат постигнатото от проф. Антонов и проф.инж. Желев „пробивът на века“.

  • Професор Желев, Вашата работа и изследвания на водата като носител на информация са изключителни. Откритията за кодирането на водата имат ли отношение към кодовете и тайните послания, които откривате в свещените книги?

На пръв поглед, няма връзка между тях, но задълбоченото изучаване и прилагане на откритията за свойствата на водата и кодовете от свещените книги имат пресечна точка при създаването на съвременните технологии.

От зараждането на човешките цивилизации на Земята до ден днешен, човекът се учи да прилага механизмите, способите, които природата използва, за да твори и поддържа съвършенството. В заобикалящата ни среда зад всичко видимо за очите, стоят законите на невидимите светове. В свещените книги зад образа може да се разчете текст.

Илюстрованият ръкопис от ХIV век, преписан през 1355–1356 г. от монаха Симеон за цар Иван Александър, е останал в историята като „Четвероевангелието на цар Иван Александър“, наричано още „Лондонското четвероевангелие“, понеже се съхранява сред най-големите ценности на Британската библиотека. То е илюстрован ръкопис среднобългарски език с 268 пергаментови листа с текста на четирите евангелия, богато илюстриран с 366 многоцветни миниатюри. В края на безценното свидетелство за богатото културно наследство на България, се намира символно изображение на кръст, вписан в квадрат. Той бе декодиран и разчетен от нас за първи път. Оказа се, че в него чрез формула за бинарен растеж, стеганографски е изписано името на цар Иван Александър повече от 10 милиона пъти! Това оправда названието „магически“.

Откритието не само предизвика бурен интерес и получи най-високите международни отличия. Разкритият стеганографски метод (от гръцкото στεγανός — скрит) и използваната криптография (тайнопис), наложи изследването на принципите, средствата и методите за преобразуване на данни (криптиране) с оглед прикриване на съдържание и предотвратяване на нежелан достъп или подмолна промяна за манипулация от трети лица. Те бяха импулс за създаването на иновативна технология за лазерно маркиране и криптиране на информация. Технологията притежава международни експертна оценка, надхвърляща 1 милиард евро, заради десетките сфери на приложения, способни да променят света, в който живеем. По този начин, кодовете от свещените книги се превръщат в спасителен ключ за човечеството.

Не по-малко сложен, атрактивен и скрит е механизмът, по който познатата и видима вода кодира, съхранява и пренася информация. На микро и нано-равнище закономерностите на класическата физика значително се променят, а някои не важат. Откритията ни, свързани с животворната течност, също разкриват нови хоризонти за научната мисъл и създават необикновени възможности за революционни промени в човешкия бит, научните схващания и светогледа на хората.

  • Кое е най-значимото и ново откритие за свойствата на водата?

Най-новото ни откритие е методът за разлагане на водата при имплозия с безпламъчно горене. Екипът е направил и разработки по приложението му. Генераторът, който беше показан през 2015 година в Пампорово, по време на Международна конференция „Химия, физика и биология на водата“, вече е в процедура на патентоване. Схемите му ще бъдат представени заедно с други български постижения на щанда на НПО “Единение ДЕН“, по време на поредната международна конференция, посветена на водата. Тя ще се проведе в София, хотел „Принцес“, от 26 до 29 октомври, тази година. Методът има огромен потенциал: може да служи за пречистване на атмосферата от електромагнитното замърсяване, подобряване на климата в дома и офиса, за редуциране на смога в големите градове, за конструиране на нов тип двигатели като алтернатива на сега използваните горива, за отопление на сгради, за въвеждане на нови ефективни решения, заменящи традиционни технологични употреби и много други.

  • По какъв начин това влияе на живота ни?

Влиянието на всяка иновация върху качеството на нашия живот зависи преди всичко от степента на практическото ѝ приложение. Дълъг и труден е пътят на новото и неговия откривател. Неизброими са примерите, когато блестящи умове творят, правят ценни открития, но … срещат непреодолима съпротива заради присъствието на мощни икономически и политически интереси. Бъдещето ще покаже докъде и доколко обществото ни е готово да възприеме откритията, за да повлияят силно върху живота ни.

  • Може ли да се каже, че има код на Живота и колко близо сме до разгадаването му?

Да, но не само един. Съществуването на такива кодове отдавна не е тайна. В научните среди се говори за тях от десетилетия, но разгадаването им все още не се е отдало на никого. Тези открития се дават… Не бих могъл да кажа колко близко сме точно, но твърдя, че всяко ново откритие в тази област, ни приближава до познанието за тях. Въпросът е дали човечеството е достигнало фазата, когато не само да изследва и изучава, а да притежава морала и ценностите, потребни за да служат в полза на доброто и добродетелите. Например, когато сме познали тоягата и кремъчния нож, те са се използвали за удобство в бита, ловуване или самоотбрана, но и когато Каин убива брат си Авел… И до днес ножът се счита за хладно оръжие. Същото е с атомната енергия, така е и с кодовете на живота.

  •  Съществува ли пресечна точка за наука и духовност, съвременни знания и древни мистерии и традиции, технологии и езотерика? Заражда ли се нова наука?

Да, съществува. Тайните от древността, мистериите, традициите и обичаите от една страна, намират научно обяснение за смисъла на онова, което са правели дедите ни. От друга страна, изучаването им е ценен ресурс за съвременното познание, като провокира нови идеи и насоки за изследване. Примерно, стеганографията и стохастиката са древни методи, които ние използваме в съчетание с нанотехнологиите. Пътят на зараждането на новата наука, обогатена с холистичните възгледи за хармония и цялост е даден още от Учителя Петър Дънов в неговите беседи. Симбиозата между духовността, езотериката и науката може да се установи в трудовете на фундаментални изобретатели като Ерик Мах, Алберт Айнщайн, Виктор Л. Дьо Бройл, Тесла или Илия Вълков, известен и с името Ил Браун.

  • Как изглежда бъдещият човек според Вас?

Мисля, че той ще се ръководи само от един основен закон: “Прави на природата и ближния това, което искаш те да направят за тебе.“

  • С какво още ще изненадате посетителите на фестивала “Свободата да бъдеш”?

С най-мащабния световен проект, наречен IPM, който през 2011 година бе създаден от български учени. Защо кодовете от свещените книги се превръщат в спасителен ключ за човечеството, ще разберат хората, избрали да посетят лекцията.

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.