Новолуние в Козирог на 22 декември: Време за планиране, практично материализиране, творчество и нови посоки

1531545_10203907291461845_859014078045901818_nТочно в навечерието на Рождество, точно преди Коледа на 22 декември 2014 г. е последното новолуние за тази година.

То е и третото от поредица новолуния, които се случват в първите градуси на знака, което още повече засилва усещането за ново начало, ново раждане и нова светлина, след като отмине най-дългата нощ в годината. Защото по същото това време е и зимното слънцестоене, когато светлината се бори с мрака, поставяйки края на дългото му царуване и постепенно набирайки все повече сила и власт над следващата половина на годината.

Както всяко новолуние, и това е дадено, за да посеем новите семена на бъдещия ни живот, но и отсяването на старата плява не може да ни бъде спестено. В края на годината трябва да извадим вехтите списъци с възнамерявания, да поразровим скрина с плановете и задачите, които сме си били поставили година назад. И да направим инвентаризация, да разчистим.

Какво се е сбъднало, какво се е осъществило, какво за първи или пореден път е изостанало от житейското препускане… Новолунието се случва в знака Козирог, който много категорично поддържа земния принцип на реалистичността, на физическите проявления. Козирогът не търпи илюзии, той вярва във връзката между духовното и материалното и в това, че физическият план отразява финия. Ако нещо не може да се материализира, то значи някъде във психическото поле го саботираме чрез неразрешени и несъзнавани конфликти, чрез лъжовни желания, чрез копнежи, които не идват от душата, а от гласа на външни авторитети или егото.

Затова по време на това новолуние в Козирог е много важно, преди да седнем да пишем каквито и да било желания, за преосмислим старите, да се опитаме да отговорим дълбоко в себе си на въпроса защо не сме успели да ги доведем до материализация, какво ни е попречило, как да разрешим вътрешното противоречие. И нужни ли са ни тези бленувани вещи, хора, ситуации, събития, искаме ли ги искрено въобще. Новата Луна изгрява точно в 3:35:35 в нощта на 21 срещу 22 декември. Разбира се, имате целия ден на разположение за посяване на новите семенца, но според дебелите книги – първите 8 часа са с най-могъщ съзидателен заряд. Може би трябва да станете по-рано този ден, за да се заемете с работа? Какво пък, залагате само цяла една година. По време на козирожко новолуние няма място за мързелуване и глезотии.

Както вече стана ясно, възнамеряванията в Козирог трябва да бъдат изчистени, без излишни финтифлюшки, сериозни, категорични, реалистични, максимално обрани и отговарящи на истинските ни нужди в контекста на житейското израстване.

Уран, разтърсващият принцип на свободата и промяната, тръгва директно минути преди слънцестоенето, когато е най-близо до Земята, а енергията му най-интензивна. От нас се иска да се разбунтуваме срещу маските, удобните отговори, фамилните и социалните конвенции, които не съответстват на веруюто ни. Уран ще ни помогне да видим ясно житейската си ситуация и смело да прегърнем нужните действия, за да въведем промяна към по-голяма яснота за пътя, чрез който да поставим на здрава и реалистична основа плановете за следващата година.

Марс влива своята неконвенционална пионерска енергия на водач, откривател, изследовател в Урановия танц в Овен. Двете планети са във взаимна рецепция и образуват аспект от 60 градуса, който е творчески.

Посланието на това новолуние е: „Стъпвайки на здравите устои на собствените качества, досегашен опит и дълбоко разбиране за моралните ти ценности и ограничения, като се съобразяваш и с даденостите на тежката и бавна действителност, но не се страхуваш да я използваш креативно, за теб е време да прегърнеш кардинално нов подход в начина, по който се себеизразяваш като професионалист, родител, любим, партньор, син, дъщеря, учител…“

to-do-listЗнакът Козирог е кардинален и земен. Той изисква упорито и неотклонно преследване на поставена р е а л и с т и ч н а цел по амбициозен, дисциплиниран и отговорен начин. Затова с това новолуние ние трябва не само да възнамерим, но да бъде в разумни граници и в комбинация със стратегията за постигане на желаното. Козирог не толерира хвърчащи, инфантилни, фантасмагорични копнежи, за които нямаме нито подготовката, нито пък са полезни за развитието ни. Трябва да бъдем готови да си свършим работата и да напрегнем мишци.

Ако за пореден път насред всички намерения фигурира и това да отслабнем, например, просто е задължително да се опишат и стъпките,с които се ангажираме, за да постигнем тази цел. Въобще и останалите трябва да са конкретни, практични, осезаеми и постижими.

В Козирог, освен съединението на светилата, се намират и Меркурий, Плутон и Венера – истинско стълпотворение в земния кардинален знак, което предвещава сериозно отношение, дълбоки чувства, проницателна мисъл и никаква излишна фриволност, която да ни отклонява от правия път – а той за всеки е уникален. Става дума за високо ниво на концентрация както на вниманието, така и на енергията. Не си мислете обаче, че скучни времена предстоят. В никакъв случай – Сатурн, управителят на Козирог преминава в знака Стрелец на 23 декември, предвещавайки тънко чувство за хумор, с което съдбата ще разведрява хода на дните ни. А в най-лошия случай ще провокира собственото ни такова, когато само с него ще можем да оцеляваме.

Автор: Милена Вълканова, AstroAtelier

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.