Нова година – първа нова луна

6a0133f538e9e4970b0167681c5597970b-500wi

Новолунията бележат време за приключване на стари фази, дела и проекти и за засяване семето на новото. Първото новолуние за 2013 година се случва тази вечер, 11.01.2013, в 21:07 часа, в 22-ия градус на знака Козирог, където Луната и Слънцето са в съвпад с Меркурий. В същия знак се подвизават и Плутон и Венера – две трети от кралското войнство крачи през знака на постиженията и усърдната работа.

Темите и задачите, които новолунието в Козирог повдига, ще бъдат актуални в живота ни не само за следващия месец, но и за времето поне шест месеца напред, понеже е първото и като такова задава началния акорд на смисъла на новата година.  
Асцендентът в картата на новолунието за нашите географски ширини е Дева – отново земен знак, а самото то попада в пети дом на творческите процеси и проекти, на децата и детето вътре в нас, на любовните взаимоотношения и радостта от тях.

Навързвайки астрологическите, си мисля, че 2013 година, поне в първата си половина е година на конкретните действия, извършени в полза на бъдещите ни планове за себеизразяване и творческа реализация. Тук голите приказки и празните блянове няма да намерят добра почва.

Ще бъдем в синхрон с планетарните взаимодействия, ако посеем семето на намерението да материализираме онова, за което сме мечтали, ако предприемем осезаеми и реалистични действия в посока собственото ни професионално, творческо и личностно развитие.
Козирог и управителят му Сатурн изискват от нас да бъдем търпеливи, да се съобразяваме с фактите и ограниченията на действителността. Неведнъж ще се сблъскваме със стената на статуквото, на системата и буквата, но упорството и доброто познаване на „противника” ще ни спечелят успеха.

Ключът към умелото синхронизиране с това новолуние е приемането, че бавният напредък също Е напредък. В никакъв случай не бива да се страхуваме да започваме отново, ако нещо не върви, нищо няма да бъде на вятъра.

С Уран в Овен и Марс във Водолей импулсът да променим света ще бъде неустоим, но същевременно взаимната рецепция и секстилът между Сатурн и Плутон „казват”, че революцията няма да бъде печелившата стратегия – нужна е еволюция, познаване на изходната, базисната точка. Трябва да се влезе в мазето на системата и да се окупират основите й, подменяйки цайтгайста.

През следващите месеци трябва да използваме енергията си пестеливо и умело, без излишни движения и драматизми, изследвайки всички аспекти на ситуациите и взимайки оптимални решения. Силата и властта ще бъдат лакмусът, чрез който съдбата ще тества човечността ни.  
Дори в духовните дела се налага да бъдем прагматични, реалистични и здраво стъпили на земята. Това изисква майсторство във фокусирането на съзнанието и подреждане на приоритетите.

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.