Лунно затъмнение в Лъв: Освободете миналото!

Тази нощ  в 2.34 ч. на 11 февруари настъпи пълнолунието и лунното затъмнение в Лъв. Луната е в 22 градуса 28 минути в Лъв в опозиция със Слънцето във Водолей – огън, динамика! Луната е в съвпад със северния възел на собствената си Луна. Това я прави в пъти по-мощна, изключително емоционална, натоварена с огромна емоционална динамика целия предстоящ уикенд. Ако наблюдавате небосвода, надали изобщо ще забележите, че тече затъмнение. Поради подравняването на Слънцето, Луната и Земята, затъмнението попада извън сянката на Земята. Няма да наблюдаваме плътно и пълно покритие на лунната повърхност, но в емоционален и събитиен план, случващото се е достатъчно интензивно и важно, за да доведе до сериозни сътресения в живота ни.

Други интересни събития в звездното небе е подравняването на Марс и Венера – можете да ги видите как красиво греят един до друг. Същинският им съвпад обаче ще се случи след като Венера мине в ретроградие. Поглед напред показва, че в понеделник черната луна Лилит минава в Стрелец. От май 2016 тя все си стоеше в Скорпион – знак свързан със смърт, слагане на край, загуби. Никак не е случайно, че точно по време на затъмнението, тя се намира в т.нар. “критичен градус” (29 градус) на Скорпион – супер мощно завихряне на енергията която слага край, затваря старото, прекратява, освобождава, прочиства, изчиства.

Това е важното начало на сезона на затъмненията тази година. (Сигурна съм, че някои от вас още помнят трусовете от затъмненията миналата година, особено август месец). Следва пълно Слънчево затъмнение на 26-ти февруари, което обещава да внесе още сериозни промени в живота ни.

Онези от вас които са чувствителни и свързани с колективното несъзнавано, със сигурност усещат от поне седмица едно необяснимо напрежение, нервност, напрегнато очакване на нещо. Може да бъде и тревожност, безпокойство, нестабилност. Ауричното поле на Земята се нарушава по време на такива затъмнения и това позволява особени, чужди енергии от дълбините на Космоса да проникват към нас. Душите които ще се инкарнират в идните 6 месеца, прииждат по време на тези затъмнения. Тегне усещане за нещо странно, непознато, несигурно. И това разбира се, се увеличава стотици пъти поради опозицията на Юпитер с Уран, в квадрат с Плутон. Имаме си и Венера и Марс плътно един до друг, в огнения знак на Овен – готови да действат, дори да се бият в конфронтации, готови да реагират. Овен както добре знаем, реагира. И то реагира остро, буйно, преминава бързо от защита в нападение. Нападението е най-добрата защита – ето това е Овен. “Аз ще ударя, преди ти да удариш; аз ще те напусна преди ти да ме напуснеш”. Доста е напрегнато и шантаво – признавам.

Да обобщим: имаме си Лунно затъмнение, на северния възел на Луната, с черната луна Лилит в кричния 29-ти градус на Скорпион. Изключително емоционално интензивен период. Емоциите са свързани с хаоса, с подсъзнанието, с дълбоката ни емоционална природа. И когато Лунното затъмнение се случва преди Слънчево затъмнение както сега, то казва, че всичко това емоционално подсъзнателно нещо от миналото (Луната е миналото) трябва да излезе от дълбочините на повърхността. Трябва да бъде почувствано, да бъде трансформирано колкото е възможно и да бъде освободено. Буквално почистваме в момента, разчистваме повърхността. За да може две седмици по-късно, когато настъпи пълното Слънчево затъмнение, то да се разрази свободно, без пречките и задръстванията от миналото, несвършена работа от миналото, неизговорени думи или спотаени болки. Не бихме искали сенките от миналото ни да внасят краски в новото, нали?

Слънчевото затъмнение ще бъде в знака на Риби – последният знак, последната възможност. Отново говори за финално изчистване, освобождаване, олекотяване. Това е процес, няма да приключи за ден-два, седмица или дори месец, че и година. Това е много по-голямо и всеобхватно. Това е патриархат, който си влачим от 6500 години! Да, ще има още доста моменти в които ще се чудим какво точно става, какво пак ме удари, какво ми се случи? Но това е процес на пробуждане и осъзнаване. Да, болезнен на моменти, но и изключително изцелителен. Събужда ни и ни вади от илюзиите, от старите задръстени модели, тласка ни към създаване на нова реалност, на нова парадигма, ново бъдеще. Но за да бъде здраво това бъдеще, е наистина наложително да се събудим, да погледнем с ясен поглед какво НЕ ИСКАМЕ да внесем в това чисто бъдеще. Нужно е да разчистим от пътя си всички капани, ями, клопки, илюзии, лъжи и заблуди принадлежащи на миналото.

Също както обработваме земята, за да засеем нови семенца. Преди да засеем новото, полагаме усилия да подготвим почвата, нали? Разораваме почвата, отскубваме плевелите пуснали корени в дълбочина, прочистваме ненужното което би затруднило покълването и развитието на крехкото и ценно ново. Някои плевели са точно както Партиархата. Изключително устойчиви са. Плевиш ги, отскубваш ги, режеш ги, късаш ги – но те отново и отново пускат корени, разрастват се – истинска напаст! Понякога трябва да бъдат изгорени с огън за да се отървеш от инвазията. Да стигнеш до дълбините и да изтръгнеш корена, да изчистиш и най-мъничкото разклонение на корена. Ето по този начин изкореняваме и последната частичка от патриархалното обуславяне в системата в която живеем – в мащабното ниво. В индивидуалното ниво – всеки от нас плеви и почиства личната си градинка. Никак не е лек и приятен процес.

Усещаме как нещо се дърпа, изкоренява, гори, боли, странно е, непознато, дискомфортно. Но то е нужна част от процеса. Всичко това трябва да си отиде, да бъде освободено. Извадете го наяве, признайте го, вижте го, назовете го, изговорете го, изчувствайте го. Това е черната луна Лилит в Стрелец. Тя ще бъде там в продължение на 10 месеца – до ноември. А когато и Сатурн се присъедини, ще стане още по-интересно. Положението настоява за казване на истината, разкриване, край на лъжите, на илюзиите и заблудите, дълбоко, цялостно откровение и разкриване. Разкриване след разкриване, пласт след пласт ще падат, независимо дали това ни харесва или не. Може да бъде доста неудобно и болезнено, но това е необходимо. Трябва да видим и диагностицираме заболяването, за да вземем правилните мерки и лекове за него.

Време е да се освободим от миналото, но не като бягаме от него, а като освободим пространството си от ненужните и блокиращи развитието ни плевели от миналото. Истината ще ни освободи и нека имаме смелостта да я погледнем в очите. Трансформацията е в разгара си. Нека се освободим, признаем, изговорим истините си, изчистим и продължим напред. Помнете – това от което бягаме – остава. Това което погледнем в очите, признаем, изцелим и трансформираме – ни освобождава.

Астро преглед: Kaypacha

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

httpv://www.youtube.com/watch?v=RkiyEBFd17I&feature=share

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

1 Comment

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.