Танцът на Марс, Сатурн и Юпитер – една напред, две назад

10009290_601644489912730_1406493389_n

Юпитер – славният оптимист, визионер, учител, водач и духовник – ще обърне движението си от ретроградно в директно утре! Известен като великия благодетел, Юпитер е свързан с универсалните принципи и опитности, които ни движат и въодушевяват; оживяват ни и непрекъснато подклаждат апетита ни за растеж и експанзия в сърцата и умовете.

По време на отминалото ретроградие (последните 4 месеца) вероятно сме изпитали обратната страна на юпитеровите принципи, а именно – растежът е бил обърнат навътре, а възможностите – възпрепятствани. Сега обаче потокът се обръща и отново можем да усетим как перспективата ни се разширява, а жадуваните хоризонти се отварят в целия им блясък.

Съдбата отново става благосклонна, а приливите и отливите на късмета не са така враждебни и амплитудите им клонят към мекота и позитивен краен резултат.

Разбира се, и в най-снежното бяло има по капка катранено черно – за да не се изгубим в монотонността на замръзналия живот и за да имаме ориентир в пространството – затова и директният ход на щедрия Юпитер е съпроводен с ретроградното движение на Марс във Везни през следващите 3 месеца и на Сатурн в Скорпион за 5 месеца напред.

Сатурн е пазителят на прага между реалността и илюзиите, между твърдата материя, и света на фантазиите. Той е ултимативният инкарнационен фактор, който ни заставя да бъдем тук и сега, в това тяло, при тези обстоятелства, с тези им ограничения. При ретроградното му движение в Скорпион, “господарят на кармата” ще разбуди страховете ни, опасенията ни и защитните механизми, чрез които сме ги отблъсквали и държали на безопасна дистанция от повърхността на съзнанието. Ще ни се наложи да ги погледнем в очите обаче и да изплатим дългове, които са ни възпирали в развитието ни – те ще бъдат под формата на вина, на освобождаване от чувство за вина, невърнати заеми, неизказани чувства.

Марс ще постави на изпитание чувството ни за компромис, ще усетим, че сме нарушили баланса във вътрешната ни индикация за справедливост. Ще се опитаме да го възстановим, но нека не бъде по твърде разрушителен в експлозивността и гнева си начин.

Ретроградните Сатурн и Марс ще забавят нормалната активност на ежедневието, плановете и целите ни. Ще се усетим все по-несигурни, а нормалните очертания на битието ни, опорите, на които сме се облягали, ще изтънеят. Най-честата грешка, която ще правим, е да казваме Да там, където истината е Не.

Не би било разумно да се обвързваме с емоционални, имуществени и финансови ангажименти през този период. Най-добре би било да разчистим наши задължения и стари сметки, да ги занулим и да излезем на чисто.

Ще се наложи да преразгледаме поети в миналото ангажименти, да подобрим функционирането на значими проекти, да излезем от отживели схеми. Не е препоръчително да се обвързваме с нови и особено ненужни отговорности, достатъчно е да се ограничим с това, което вече е налично и да го ревизираме и изпълним. Занимавайте се минали проблеми и задачи, не се нагърбвайте с нови!

Сега е моментът да се предоговорят обвързаности, които са източник на фрустрация. Всяка отговорност може да се носи до прага на фрустрация.

Ако ви се налага да започнете нов бизнес по време на ретро Сатурн, направете Голямо откриване, когато Марс тръгне директно през юни, за да туширате буксуването на началото. Впоследствие сигурно ще се наложат преструктурирания в бизнеса.

Благодаря ви, че споделяте тази статия чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.