Предизборно уравнение

question

Рядко пиша за политика. Казват, че ако обичаш политиката и колбасите – по-добре да не знаеш как се правят. Мръсна работа е политиката, нали – така сме свикнали да възприемаме тази работа, заклеймили сме я и бягаме от нея като дявол от тамян. От друга страна пък, точно политиката е точно този апарат и система, която задава тон, посока и цвят на абсолютно всичко, което се случва със и във държавата ни.

И понеже, както вече знаем, масово спящата послушна електорална маса вече взе та се пробуди, рекох да задам няколко въороса, та белким започне да се разплита нишката на иначе неразрешимото с години и столетия българско уравнение. Призовавам ви и вас, всеки един, важен, осъзнат, буден българин, гражданин да започне да задава въпроси. Не да подминава с безразличие и като кон с капаци недоразуменията и явните престъпления, които се случват всеки ден. Нали затова сме будни, затова сме осъзнати – защото сме наясно какво се случва и би трябвало да сме наясно, че НИЕ дърпаме конците! Колко пъти съм го казвала, хайде – отворете очи! Няма такова нещо като “тя, държавата”, или “то обществото” извън нас. Всеки един от нас Е държавата, изгражда я, придава й смисъл и съдържание.

Тази част от обществото обаче, наречена “политици” нещо са се замозабравили. Решили са, че са вездесъши, че са им дадени свише някакви особени права да управляват, дърпат, късат със зъби и нокти от плътта на България, да ограбват останалото мнозинство нагло и  очеизвадно, да лъжат, мажат и в крайна сметка отново и отново да дърпат черджето към себе си, белким им се дадат още няколко години да крадат, лъжат, мажат и управляват. А защо им го позволяваме толкова години? – Мистерия. Може би страхът от поемане не отговорност се крие там. Дайте да гласуваме, тези новите са добри, те ще ни оправят.
Аз разбира се винаги призовавам към осветляване на сенките, към любов и доброта като най-могъщи инструменти на светлината. Но това не означава, че докато обгръщаме Бойко Борисов с любов, няма да задаваме въпроси. Защото вече не спим!

Ще започна малко по-отдалече, защото картинката е комплексна. И се обръщам директно към депутати, законотворци, министри, политици и специално към харизматичния бате Бойко, за когото и аз взех, че гласувах навремето. Един вид – инвеститор съм в крупната ти търговска организация, Бойко – и ми дължиш отговори!

Ще започна от зората на “демокрацията”. За плана Ран-Ът няма да говоря, вече милиони хора са наясно с това углавно престъпление, в което са замесени тогавашните герои и няма никакъв смисъл да ни убеждавате колко ОК е всичко. Искам да питам за по-натам. Наравно с всички изродщини на комунизма,  имаше и нещо хубаво. Имахме многомилионен руски пазар, който беше гладен за нашата продукция. Имахме производство в леката, тежката промишленост, метали, машини, дрехи, земеделие, животновъдство, електроника и електротехника, дърводобивна и преработвателна промишленост, корабоплаване. Имахме огромни пазари в бившия Съветски съюз, в Азия, в Европа. Знаете ли, че имахме концесии за добив на злато в Монголия? Че имаше период в който един куп монголци завършиха образование в България, за да бъдат готова работна ръка, там на терен? Още стоят и ръждясват по планинските склонове там наши машини. Толкова ли сме тъпи, та зарязахме всичко това? Само ние! За сметка на това пък, българското злато от години тихо и напоително се изнизва от България от чужди концесионери, докато ние се вайкаме колко ни е бедна държавата. ЗАЩО?

Комунизмът не е срамна болест, от която само България страдаше. Нито една от страните от соц блока не разпродаде държавните си структури – телекомуникации, транспорт, авиация, не разби земеделските кооперативи, не извърши принудителна приватизация. Само ние ли сме глупаците, които доброволно се отказаха от всичко това, за да дадем задника си под наем на Америка? Защо продължаваме да затъваме доброволно все повече и повече в тази посока? Защо развалихме отношенията си с Русия, където и с лупа да търсиш, в магазините не можеш да откриеш българска консерва сега? Знаете ли, че в Русия още си спомнят с умиление вкуса на българските домати, пиленца, консерви? Защо допуснахте в годините политика митото за български стоки при внос в Русия да стигне до 25%, което е мито за развити държави, а в същото време Сърбия, Чехия, Унгария се водят “развиващи се страни” и плащат 0% мито при внос? Защо никой не стопля, че Американският пазар никога няма да се отвори за нас, та те дори не знаят къде е България, къде ти ще изкупуват български стоки?!
ЗАЩО в изминалите години управление никой не направи нищо в посока съживяване на производстово в България? Защо пустеят хиляди акри земя? Защо не се стимулира земеделието както правят “изоставащите страни”? Защо не се направи опит да се съживят и възвърнат изгубените позиции? ЗАЩО?

billa3Мога ли да ви попитам уважаеми – от какво се изхранва България? Защото нямаме НИКАКВО производство, но затова пък сме 100% консуматори и вносители. “Инвеститорите” в България са например ЧЕЗ, Билла, Кауфланд, Лидл и прочее, които първо че не плащат данъци, второ се насадиха като кокошка в полог и затриха къде-що бе останал дребен частен производител, създадоха монополни структури. И най-хубавото е, че освен, че не плащат данъци, парите от печалбите им се точат бързо и сигурно извън България. Станахме васална република. На Чехия, на Германия, на Америка преди всичко. На който дойде и ни пожелае – нашите пари отиват за тамошните пенсионери, или държавни и частни дела. Защо правите всичко възможно за да убиете с невъзможни условия, данъци, таксички и всякакви административни врътки дребния бизнес? Защо не уважавате точно онези незабележими хора, които се водят средна класа, не са на улицата, но не са и кредитни мултимилионери. Просто се опитват да създадат някакъв физически или интелектуален продукт и чинно си плащат за това? Не ви ли се струва нередно по пазарите и магазините да е пълно с: картофи от Чехия, боб от Египет, лук от Франция, чушки от Турция, ябълки от Гърция, домати от Македония, за които пенсионерите се избиват на прИмоция? И в същото време като дойде баба от село да ми продаде връзка магданоз, полицаите да я гонят, защото не си е платила, или пък защото продукцията й няма печат и тапия, която да удостоверява, че “безопасна” и отговаря на условията.
Защо България е единствената държава, която се изхранва от: данъци, глоби, всевъзможни изсмукани от пръстите такси? Всеки път, когато се сблъскам с подобна глупост се дивя колко ли е закъсала държавната хазна, та някой политик е измислил и тази поредна вопиюща глупост – такса, глоба, данък? Те просто извират и си личи, че са изсмукани от пръстите – само и само да се смуче още от горките хорица. Ама те са свикнали с извращенията, ще търпят. Така ли? ЗАЩО?

Искам много специално да попитам краля на магистралите, защо се изливат пари в безмислени пътни ремонти? Ще дамzx450y250_1891877 много конкретен пример, само един е достатъчен. София, срещу ВМА, кръстовището на Георги Софийски и Иван Гешов. Всичко е изкъртено, прашясало и се работи здравата. Дотук добре. Само че точно тази отсечка бе ремонтирана преди по-малко от година от друга фирма. Все си мисля, че какъвто и ремонт да се направи, елементарната гаранция за здравина и качество би следвало да е поне година. И в момента не текат козметични ремонти на вече изграденото. Не, там всичко е изровено до основи и се прави на ново. И хората минават, подминават и по навик дори не си задават въпроса “Ама чакай, как така? Тук има нещо нередно”?? Та затова ви моля, мили съграждани – не подминавайте! Отворете очи! Задавайте въпроси! Господари на ефира, моля да се самосезират и да проучат случая, сигурна съм, че в дупките там се крият много интересни отговори. И много искам да знам: ЗАЩО?

Искам да знам защо държавата във ваше лице драги политици, се превърна в най-голямата престъпна узаконена структура, която под маската за закони, нормативни актове и наредби “законно” лъже, краде, мами, манипулира? Ако някой “обикновен” човек направи това, което вие политиците правите под шапката на “закона”, ще бъде осъден и затворен. Защо държавата е най-мащабната криминална структура, която извършва престъпления “законно”? ЗАЩО?

Защо така разпалено ни агитирате да ходим да гласуваме, ей това също искам да знам. За да се преборим с купените гласове? С автобусите цигани, турци, платени клакьори и други, прииждащи на тълпи в изборния ден? Ми че то те са ваши хора – на всяка от партиите. Какво се правите на сладки и невинни? Всеки от вас си има такъв електорат. Борбата е дали вашите автобуси ще са повече от тези на конкуренцията…
Защо след като тръбите наляво и надясно колко сме закъсали и няма пари за това или онова, се организира този пореден фарс, наречен избори? Защото – не знам дали знаете, но по закон на всяка от партиите, участващи в избори, им се отпускат държавни пари – милиони за всяка партия (освен другите милиони, които не е ясно от какви мафиотски структури идват), за да си организират предизборната кампания.
Искам да знам откъде ГЕРБ намери ХХХ милиона, за да си организира конференцията в зала Армеец? Искам да знам откъде ГЕРБ разполага с още повече милиони, за да организира цялата си мащабна предизборна кампания? Само 200 бона е хонорара на Любо Нейков, за да разиграва вицове и скечове в ролята на Бойко Борисов. Искам да знам и ви питам, скъпи политици от ГЕРБ – откъде взехте толкова много пари, а пък пишат, че максималната сума, която разрешават за използване от партиите за предизборна кампания е 4 милиона??? А наложения максимум поражда и други въпроси – явно партиите имат твърде много пари, та се налага да им сложат лимит!? Откъде имате толкова пари, бе приятели?

Преди години се разигра една много сладка измамна схема. Определени хора си взеха милиардите откраднати пари и ги източиха в швейцарски банки, за една нощ предизвикаха девалвация на лева, в следствие на което взетите от тях кредити буквално се изпариха, както междувпрочем и мижавите спестяванийца на милиони хора. Една от кражбите на века. Упорито се говори, че след изборите се готви отново подобна схема. Та ви питам – докога мислите, че това ще продължава да ви се позволява и да ви се разминава безнаказано?

След като вече погледнахме как точно се получава паричния поток в България, откъде мислите, че идват тези пари? 71 партии щели да участват в изборите. Сериозна надпревара. Чудя се защо ли така се пънат? Явно има още пера за дооскубване от златната кокошка.

Защо управляващата партия (а и не само тя) свиква по задължение служителите в държавните структури – кметства, общини и прочее – по митинги, предизборни събирания, гласуване. Бате Бойко е много симпатичен когато уверено и с честен поглед говори пред камерите “Кажете, покажете кога някой ви е викал със sms-и”. Да, ама не. Аз познавам лично хора, които и са ми разказвали, и са ми показвали такива смс-и. Всъщност има толкова информация в публичното пространство, че всеки може да я види. Естествено, че никой няма да  признае официално с името и лицето си, все пак да не забравяме, че българският октопод е далеч с по-мащабно разгърнати пипала от някогашната италианска мафия и няма кътче от България, където да не управлява клон на най-силната мафиотска структура. А за да станеш управляващ мафиот, то измами, манипулации, подкупи, изнудване, кражби, рекет и убийства са сред основния ти инструментариум, кой ще рискува да попадне в гневните лапи на мафията? Няма нужда да казваме коя е управляващата мафия, то се знае, нали? През 90-те години се разигра кървава мафиотска вендета, и накрая най-силните, най-подредените и безскрупулни мафиоти превзеха властта. И за капак, ние гласувахме и дадохме управлението на България в ръцете на главатаря им.

Та въпроса сега стои – за мутри, или за мафиоти да гласуваме, или за обикновените комуняги-престъпници?

Сега, понеже и аз съм в редиците на онези, от които ви зависи златната баница, да ви кажа, скъпи политици. Вече обещанията ви са ялови, не могат да ни вържат. Реформи в тази, в онази системи – бла-бла-бла. Значи – ако не гласуваме, то партиите щели да разделят гласовете помежду си и пак да има кофти победител от надпреварата. Ама, как да ви го кажем – НИЕ НЕ ВИ ИСКАМЕ ВЕЧЕ! Нито един от вас! Искам да знаете истината, хора. Истината е, че за всяка партия събрала 1% гласове се дават пари и то много пари…Проверете ако можете. Разбирате ли, че тези самозабравили се наши съграждани изобщо, ама изобщо дори не им хрумва как да възродят България. Единствената борба е за преразпределяне на паричните потоци! В един избори изтичат милиарди – като в черна дупка. Откъде мислите, че ще ги вземат? Ние сме все така един прост електорат, който трябва да бъде подлъган, проценти, които трябва да се натрупат, за да се отвори златното кранче и да потече. А за победителя има лъвски пай – възможност да скубе златната кокошка още няколко години. Ама, не ви ли писна?

Не ви ли писна да превивате гръб за 300-500 лева? Да се чудите как да си платите сметките, какво да сложите на масата и в следствие на лошия избор на храна и стрес – как да си платите лекарствата? Не ви ли писна да въртите колелцето в мишата клетка, под заплахата, че ако спрете, всичко ще е загубено? Не ви ли писна игрите на тези, на които сме подарили властта да ни мачкат, озлобяват, изправят в ежедневни войни едни срещу други? Противопоставяне, омраза, разделение, страх – онези “гадове” от банките, данъчното, и другите институции, онази “гад” съседа, колежката, шефа, депутата. Онези същите наши братя и сестри, но в друга роля? Не ви ли писна да няма комуникация между нас? ПИТАМ ВИ!

Време е да се обърнем и насочим вниманието си към ЧОВЕКА. Не системите, реформите, външната политика, Европейския съюз, норми, директиви и прочее глупости. Обърнете внимание на човека!

За кого бих гласувала аз ли? За Личност (а не за партия), за лидер, който вярвам, че ще си направи добър екип и ще го води добре. Четохте ли интервюто на Дарина Такова, която е сред кандидатите за директор на операта? Уникален човек, честен, открит, поривист, силен духом, с огромни таланти, която казва “Ще работя в екип. Там, където не знам и не съм сигурна, ще бъда допълнена от хора на високо ниво.”. Ето за такава личност бих гласувала с разум и сърце! Защото знам, че такъв човек ще работи наистина за да сбъдне промени! Въпреки цялата скърцаща, порочна машина, с прът между колелата. Защото само такива хора могат да възродят България!

Portrait of business colleagues smilingНашият шанс за излизане от катранената дупка е да се организираме помежду си. Като хора, да се опознаем, да си подадем ръка. Да се свържем един с друг, да забравим и хвърлим в неандерталската история думата ПОЛИТИКА, и да заживеем по-простичко. България е уникална страна, с вдъхновяващо и въздигащо минало, с традиции, ценности и потенциали! Материални, духовни, енергийни – от всякакво естество! Защо мислите България е прицелна точка от векове за всякакви чужди интереси и ламтежи – било то да притежават, или съсипят България? И ключето към възраждането на България са ХОРАТА НА БЪЛГАРИЯ. Всеки един от вас. Пълно е с умни, образовани, ерудирани, талантливи хора! Защо вместо да отправяме взор навън, не го обърнем навътре? Вярвам, че със силата на обединението, но с вяра и любов, ЗА България – можем да пребърнем нещата.

Зрелите, младите, образованите, с опит и с пробудено съзнание… замислете се, и който от вас намира в себе си сили и призвание да води/управлява, защо да не заяви това СЕГА? Защо не излезе на преден план и да каже, че иска да поеме шанса в свои ръце, не само за свое добро, а и за доброто на всички ни, за родината ни. Тя има нужда от самостоятелност и самочувствие в политически план, от собствено производство и работни места, от реформа в образованието, което е в основата на всичко и чак тогава от съобразяване с който и да е съюз – пак за доброто на всички.

Защото, я ми кажете защо нашите млади лидери ходят на печелят Сървайвър, Страх, Оскари и какво ли не още…Нобелови награди, конкурси, състезания? А защо не насочат енергията си в печелене на Избори, от които наистина зависи нещо! Като единица или обединение, няма значение, но има нужда от Лидер и от Лидери (силни и Умом и Духом), които да си заемат мястото и в управлението на държавата ни.

Знам, че повечето млади, които имат интерес към “политика и управление” са в някоя партия и сигурно са убеждавани, че само като лижат подметките и манипулират, могат да “се издигнат до място, от което да влияят”. Познавам няколко такива объркани млади хора.

Но е време необърканите, пробудените да заемат ключови места, нали?!… Кога, ако не сега? Аз бих гласувала за Личност (водещ с екип), а не за партия. Ама личностите къде са? – тези от тях, на които им идва отвътре да застанат смело на светло и да градят по нов начин чрез политика и управление на родината ни. Къде са?… Хайде, последно повикване преди това раздаване!

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

10 Comments

  • Jean Patrick Charman
   Отговор

   This is a good article, a wonderful analysis of the Bulgarian society and the challenge that is waiting ahead. It covers nearly all the main aspect of the social life of a country, its fear and apprehension, its future. I didn’t waste my time reading it and Martina’s experience and knowledge played a key role to sustain the validity of this important socio-economic document.

 • Ангел Гаджев
  Отговор

  Този материал е писан преди две години.Надявам се да дава някои отговори на въпросите.

  ПРОГРАМА ЗА УСКОРЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОЦЕСИ В БЪЛГАРИЯ

  В последните 22 години в страната се извършиха промени,които повлияха на всеки член на обществото. В движение се подготвяхме и променяхме държавата, като наред с положителните се получиха и много отрицателни резултати.Неподготвени и необразовани за предстоящото, гражданите допуснаха определени икономически, политически и социални групи хора да осребрят, не съвсем почтено, доверието и дадените им възможности. Политическата и икономическата върхушка влезнаха в съдружие, промениха и подмениха моралните норми в обществото. Политик се превърна в мръсна дума, а политическата класа няма необходимата тежест и авторитет в обществото.
  Изпълнителната власт се опитва да работи, но не провежда непопулярни мерки, за да ускори реформите в икономиката. Министър-председателят започна да се обърква и в различните часове на деня сменя позициите си по всеки коментиран въпрос.
  За съдебната власт е достатъчна констатацията ,че гръбнакът на съдебната система е пречупен.
  Законодателната власт е на нивото на рейтинга на парламента в обществото.
  В резултат на това сме най-бедната страна в Европа, мозъците ни са навън и работят за чужди работодатели и държави. Елитът на нацията бе похарчен с лека ръка.
  Заключение: Политическият елит и партийните върхушки нямат потенциал да извършат непопулярните мерки за ускоряване на икономическото развитие на България.
  Цел: Подмяна на партийния елит на България и постепенно изграждане на нов политически елит, способен да извърши промените в обществото.

  Какво трябва да се извърши:
  1. Тъй като без политическа партия нямаме възможност за законодателни промени, а без такива е невъзможна промяна, предлагам да се изградят групи за граждански натиск върху законодателна, съдебна и изпълнителна власт, за по-ефективни реформи. В тези групи да бъдат привлечени специалисти и граждани с репутация, морал и изградена ценностна система.
  2. Да бъдат привлечени Гражданските сдружения да се включат в изпълнение на тази цел. Да се направи опит за събуждане на гражданското общество.
  3. Привличане на будните и ерудирани специалисти – „мозъците” , реализирани и доказали се в икономическия живот на водещите европейски държави да консултират и захранват с идеи Гражданските сдружения.
  4. Създаване на нова политическа платформа, основана на морал и ценности. Създаване на политическа ценностна система,на базата, на която обществото да легитимира желанието за промяна.
  5. Лобиране в политическите партии за промяна отвътре. Ако няма желание за промяна в политическите партии или срещнем отпор, на базата на платформата да се създаде нова политическа формация.
  6. В рамките на един мандат да се смени политическия елит.

  Програмата е в суров вид. Ще претърпи корекции, след като бъде подложена на обществено обсъждане. В нея са заложени насоки за развитие на гражданското общество в близките години. Ако имате мнение по така предложената програма, ще Ви бъдем благодарни.

  м.Април 2011 г.

  С уважение: Ангел Гаджев

 • Jessie
  Отговор

  Много добре изработен текст, браво

 • v
  Отговор

  Да, Марти, права си и аз съм съгласна с теб. И аз съм от тези, които гласуваха за бате Бойко, но и аз вече си задавам много въпроси, на които започвам да си отговарям постепенно ……….. но наистина нещата явно ще се променят, защото започваме да узряваме, напук на всички, които ни смятат за овце за стригане…..

  • zvezda stefanova
   Отговор

   ЗДРАВЕЙТЕ,РАДВАМ СЕ ЗА ПРОБУЖДАНЕТО!ИМА ТЕМА,КОЯТО СПИ И НИКОЙ НЕ ПОВДИГА,А ИМЕННО ЗА МНОГО ОТ ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ ,КОИТО СА НЕДОСЕГАЕМИ, ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ПРИБРАХА ПАРИТЕ НА МНОГО ХОРА,ПЕЧЕЛЕНИ И ТЕГЛЕНИ ПО ЧЕСТЕН ПЪТ ОТ МОНОПОЛИСТИТЕ БАНКИ,ФИНАНСИРАХА ГИ,А ХОРАТА НЕ ПОЛУЧАВАТ ДОМОВЕ ,ПОРАДИ ЛИПСА НА АКТ 16,ЕДНИ ОТ ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ СТРОИТЕЛИ В КАВИЧКИ ПРЕДПИСАХА ВСИЧКО НА ДЕЦАТА СИ И ЖИВЕЯТ СПОКОЙНО В ЧУЖБИНА,ИМОТИТЕ НА ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ ПО ДЕСЕТ И ПОВЕЧЕ НА БРОЙ ВИДНИ ОТ АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯТА ПО ВРЕМЕ НА ПОДПИСВАНЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛНИТЕ ДОГОВОРИ, ТЕЗИ НЕНАКАЗАНИ БЕГЪЛЦИ,УПРАВНИЦИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ГИ ЗАКРИЛЯ, ОКРИЛЯ И ДОРИ УЗАКОНЯВА КРАЖБИТЕ НА ПРИДОБИЛИТЕ НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ ОТ ОТРОЧЕТАТА ИМ .
   ПОЗДРАВИ !
   15.04.2013 Г
   СТЕФАНОВА

 • Дико Соколов
  Отговор

  ТЪРСИ СЕ БЪЛГАРСКИЯТ ВЛАДИМИР:
  Въпроса, който Ни интересува Е: Кой е Българския Владимир?!
  Предсказательница Ванга о будущем России и Болгарии:…
  “…Один Владимир объединит болгарский народ и возродит Великую Болгарию, как завещал болгарам еще их Хан Кубрат. В нем воплотится дух Великого Хана Аспаруха, создателя Болгарии и объединителя Балканского полуострова, а также дух Василия Левского, прозванного «Апостолом» — болгарского революционера, поднявшего свой народ на борьбу против турецкого ига….”,”…«Вижу двух Владимиров, которым суждено спасти Болгарию и Россию. Первый — Болгарин родом из Болгарии. Вижу старый дом, где он родился и провел детство в бедности и лишениях. Вижу монастырь возле Старой Столицы, где служить ему Господу, вижу тюрьму, в которой ему суждено томиться. Вижу смерть его дочери и сына, которые ему суждено пережить, но духу его не быть сломленным. Вижу его во главе великого славного воинства. С ним слава Великой Болгарии не померкнет никогда, раскинется она снова на три моря как в старые времена». …”???
  Ето го линка:
  http://my.mail.ru/community/boevye_sluzbyvmf/BA75DD41286A91D.html

 • Виктория Кръстева
  Отговор

  Мога само да кажа Браво, Мартина.

 • Емилия
  Отговор

  Дано написаното го прочете някоя смела личност,но докато материалното , а не духовното управлява ,ще бъде все така.Духовна и знаеща личност трябва да ни води,стара душа.Аз бих гласувала за Георги Изворски например, но някой трябва да го убеди да се кандидатира,той е скромен и не би се самопредложил,някой трябва да го направи-ние,мислещите като теб Мартина.Да го направим,дано някой умен политик го направи докато не е станало късно.БЪЛГАРИЯ Е НА ПЪРВО МЯСТО,РАЗБЕРЕТЕ ГО ,СКЪПИ БРАТЯ И СЕСТРИ!!!

 • emiliae
  Отговор

  Подкрепям напълно!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.