Вихрен танц на боговете в Овен

aries-energy-380x235Каква красота се е завихрила днес в Овен. Към сватбения марш на Слънцето и Луната са се присъединили и Венера и Марс, омагьосани в страстната прегръдка на своето танго. Уран също е в Овен, макар и на по-ранен градус. Огнената мощ на тази планетарна комбинация е страховита – енергийна бомба, която се разрежда чрез конкретни смислени действия, чрез лавинообразен творчески процес, намерил най-сетне отдушник, чрез активности, танци и спорт, които дълго сме отказвали на тялото си. Сърцето и мислите ни се съюзяват в следващите стъпки към постигане на спотаена мечта – страхът е последното нещо, което има място в душевния ви спектакъл.

Новолунието в Овен тази година е просто зашеметяващо. Всяка година Овенското новолуние е най-важното и най-силното време за наричане, за възнамеряване, за посяване на семето на креативното изживяване на следващата година, в която е време да махнем крака от педала на спирачките и опасенията и да натиснем газта на вдъхновението. Овен обича онези, които живеят смело, мечтаят дръзко, борят се храбро.

Новолунието се случва точно в 12.35 часа и в рамките на 8-те часа след това имате възможност да седнете и да напишете списък с личните постижения, към които ви води висшето аз, душата ви или вътрешният ви водач. Силното желание за осъществяване на цел може да се превърне в гориво за израстването на личността в това въплъщение. Използвайте силния енергиен импулс на Овена, за да подсилите и развиете в себе си лекота и устрем за инициативност; вяра, че можете да бъдете себе си и да се занимавате с нещата, които обичате; способност да промените конфигурацията в личните си отношения така, че да бъдат равнопоставени.

Енергията на новолунието стимулира личностната изява, осъзнаването и подхранването на чувство за собствена идентичност и уникалност, извора на вътрешното лъчезарие и божествена радост.

Там, където попада новолунието в рождената ви карта, е сферата, в която вселената ви дава цял куп подаръци, налива духа ви с енергията и безстрашието на воина / амазонката, които ще ви бъдат нужни за постигане на целите ви. Задължително включете възнамерявания, които да събудят живота и да раздвижат пластовете в житейската област, обозначена от дома, в който попада новолунието. Но дори и само по себе си то има толкова всеобхватно и универсално значение, че в каквато и посока да насочите мисълта, сърцето и духовното си търсене, Вселената ще откликне.

Сега е чудесно време за стартиране на нов бизнес, нов творчески проект, ново социално начинание или нова връзка. Заради присъствието в конфигурацията не само на Марс, който е господарят на Овена, но и на Венера – кралицата на любовта и красотата – това новолуние набляга на нашето собствено израстване и разгръщане на индивидуалността ни, но винаги в контекста на взаимоотношенията с другите и на значимите връзки, които правят възможно личното ни приключение.

Венера е муза и вдъхновение – тя подтиква да се протегнете към неизчерпаемия извор на творчество и съзидание в себе си. Детето във вас знае за него и се къпе в бистрите му води – затова никога не изпитва съмнение и ниско самочувствие, то просто знае, че има талант и способности, дадени му от Бога.

Това новолуние в Овен съдържа огромни дози концентрирана духовна енергия, за която трябва да намерите креативен отдушник и в никакъв случай да не подтискате чрез страх, инерция и душевна леност – в противен случай тя ще се обърне в разрушително проявление. Вложете я в себереализация, начала и действия с добра воля.

Пуснете детето в себе си и се оставете на спонтанността му да ви води. Може би сте забравили какви мечтатели бяхте като малки и как светът ви очакваше с отворени обятия и безброй много възможности? Извикайте спомена за онова състояние на безграничност и цялостен потенциал! Отсейте значимите визии на възрастния във вас и не се колебайте да се втурнете към тях.

Новолунието в Овен събужда архетипа на „вътрешния пионер”, който ще ви поведе към новото, непознатото и вълнуващото. И сега, след като прочетохте посланието му, не губете време и предприемете действие към осъществяване на съкровеното си намерение. Какво чакате? Carpe diem!

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

3 Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.