След Новогодишните обещания

Преди да прегледаме списъка с новогодишните обещания, нека се прегърнем и поздравим! Честита нова година, скъпи приятели! Да е щастлива, успешна, изобилна – във всички аспекти. Духовно, емоционално, материално изобилие и благодат да се изсипят върху ни! След шумните веселби, нека все пак останем центрирани в сърцата и инвестираме повече в изучаване, опознаване и овладяване на вътрешния ни свят. И чрез него да управляваме енергията на материята – да материализираме в живота си всичко онова, което лежи на сърцата ни. Да бъде светлина, мир и любов и вътре в нас!

Щастлива и хармонична ще е чудо_творната новата година! Дочакахме я. Отпразнувахме я. Изрекохме и нарекохме всички онези хубави, прекрасни неща, които бихме искали да осъществим и да видим реализирани в живота на близки, любими хора. Дадохме си обещания за положителна промяна под светлината на новогодищните свещи, възнамерихме и дадохме тържествено разрешение за по-добър живот.

Ами сега? След като утихна празничната суматоха, фойерверките замлъкнаха, а низът от добре познатите работни дни се завърна в познатото ни русло? Накъде да тръгнем сега? Защото добрите намерения и новогодишните обещания е хубаво да започнат да се материализират в живота ни, след онези магичeски тържествени моменти, нали?

Какви са сред най-обичайните новогодишните обещания за промяна, които сме склонни да правим в празничните дни?

– Да се разделим с вредните навици, да се погрижим за тялото си. Като например: да се откажем най-сетне от цигари и алкохол, да се отървен от нежеланите килограми, да се откажем от вредни храни и да започнем да се храним здравословно, да се захванем със спорт. Да се погрижим за здравето и добруването на физическото си тяло!

Откъде да започнем?
Ясно е, че по време на празничните дни всеки от нас се е отдал на доволно похапване, мързелуване, а вероятно и пиене. Стига толкова. Презадоволени сме вече от такива “удоволствия”. Макар, че сигурна съм – не са малко и хората, които още се чудят как да изтрезнеят и да се свестят след дните на разгул. Нужно ли е това наистина и какво ви дава? Може би трябва да започнем от този въпрос, за да стигнем до чистото осъзнаване какво наистина искаме.

Тези няколко дена, макар прекалено пищни за някои хора, далеч не са най-страшното, което причинява големите поражения на телата ни. По-страшно е времето преди и след тези празнични дни, когато с упорита последователност наслагваме отрови в телата си, без дори да се замисляме. И може би не толкова от лакомия, колкото от незнание, понякога съчетано с емоционални липси и проблеми. Те често се оказват на дъното на проблемите с хранене, алкохол, цигари. Храната, чашката или цигарата често заместват онова за което душата ни е гладна и копнее.

След като сме си отговорили честно на въпроса “Наистина ли тялото ми има нужда от всичко това и как се чувствам?”, нека погледнем в себе си.
Във вас са натрупани с годините купища спотаени емоции, за които даже не подозирате. Отделете си време, поработете, идентифицирайте всички спотаени чувства, спомени, страхове, извадете ги на светло и ги приемете. Да приемете себе си – такива каквито сте днес, с всичките си несъвършенства е най-важното нещо, преди да пристъпите към промените в материалния свят. Търсете обратна връзка от своите вярвания към ежедневния ви живот. Размишлявайте как се чувствате по отношение на семейството си, приятелите, колегите, работата, роднините, храната, парите, секса, политиката – всичко!

Признайте пред себе си какво чувство обикновено ви провокира да посегнете към храна, алкохол, или цигари. А как се чувствате след като сте консумирали даденото нещо? За да откриете как блокирате жизнена енергия, трябва да съумеете да признаете пред себе си как се чувствате във всяка една ситуация и спрямо всеки човек. А зависимостите от храна, алкохол, цигари и изобщо лоши навици, които рушат телата ни произтичат често от неприемане, подтиснати емоции и блокажи, емоционални празнини, изобщо – блокирана жизнена енергия.

Да надникнем и в материалния свят. Започнете да се интересувате с какво точно се храните, какво давате на тялото си как то я възприема. Поинтересувайте се коя е добрата за вас храна. Предприемете мерки да изчистите тялото си от натрупаните с годините токсини и тежки метали. Колкото и добра и чиста храна да поемате сега, ако основата е замърсена, няма да постигнете съществен резултат. Ние сме електромагнитни същества – това съм го казвала не веднъж. За да могат да функционират правилно и да обменят информация чрез електромагнитни сигнали, клетките в тялото ни имат нужда от чистота и пространство. На помощ идват и дадените от природата естествени минерали и супер храни. Магнезият е един от най-важните минерали, който работи като проводник на тези електрически сигнали. Той буквално осигурява електропроводимостта на клетките. А белтъците, поемани допълнително подпомагат и израждат съединителната тъкан. Но ако клетките са затънали в мръсотия и токсини, какви ли сигнали си подават и как ли тялото ги разбира?

Ако грижата за тялото през новата година е сред най-важните ви приоритети, не чакайте празничното обещание да отшуми и да се стопи в рутината на ежедневието. Направете крачка още сега – вгледайте се в себе си, опознайте силата на добрата храна, вземете си правилните помощници – хранителни добавки, които да подпомогнат промяната, ако имате нужда от подкрепа и насочване – потърсете специалист, който да ви ориентира там, където се затруднявате да сте сами.

Понякога е наистина трудно човек да направи тези промени. И има защо! В психиката ни съществува същински вътрешен саботьор. Уж искаме, наистина, искрено и силно искаме да направим тези промени в живота си, но нещо сякаш ни спира и ни връща в изходна точка. Ние сами се спираме и връщаме там. Обикновено това е толкова скрито и замаскирано убеждение и подсъзнателен страх, че изобщо не подозираме за него. Например – на външно ниво твърдим (и вярваме): “Искам да отслабна”! Обаче вътрешният неосъзнаван саботьор казва “Да, ама ако отслабна, няма да имам никакви дрехи и ще трябва да похарча цяло състояние за да подменя гардероба си”. Автосаботажът е твърде често срещано явление, напълно неосъзнавано и се дължи на несъзнавана смяна на енергийния поляритет в тялото ни. Все едно да сложиш батерия наобратно. 

Добрата новина е, че има лек и за това. Можете да опитате да откриете автосамотиращите ви убеждения като използвате техниката “автоматично писане” и после чрез утвърждения и визуализация и медитация да опитате да вкорените в подсъзнанието новите правилни убеждения. С техниките на енергийната психология тези автосаботажи могат с лекота да се пренастроят и да заработят за нас. Просто се прави една фина пренастройка на нервната система, а от там насетне – пътят вече е чист. Всеки би могъл и сам да си помогне с тези техники, но ако ви е трудно – потърсете терапвет който да ви води и да ви помогне с лекота и бързина да решите проблеми, които са ви тормозили с години.

– Да претеглим и преосмислим работата си. Дали това, с което се занимаваме и изхранваме прехраната си е нещото, което ни кара да се чувстваме добре, да се раздаваме с плам и удоволствие? Дали ни развива и вдъхновява, дали се чувстваме удовлетворени? Много хора се чувстват в клопка… уж притиснати от “външни” обстоятелства и зависимости – ден след ден отиват на работа, на която не се чувстват добре. Направете си една открита и смела преоценка. Как се чувствате спрямо работата си? Носи ли ви удовлетворение? Отивате ли с удоволствие на работа? Очаквате ли с нетърпение работния ден? Интересно ли ви е това, с което се занимавате? Реализирате ли на 100% потенциала си в тази работа? Парите ли са главния мотив, който ви задържа там?

Или чувствате, че имате нереализирани възможности, кипите от идеи и желание да творите, а там се чувствате затворник? Постигате някакви резултати, но чувствате,че има още много да дадете на себе си и света, но тази работа не ви го позволява? Чувствате ли как времето отминава, буквално лети, а вие не правите нищо съществено на работа?

Е, аз само ви подсказвам въпросите 🙂 Вие сами можете да си отговорите и да си направите изводите.

Факт е, че човек доброволно много трудно се решава сам да слезе от въртележката. Винаги изникват страхове, продиктувани от разума. “Ама дали това е правилното решение? С какво ще се занимавам, ако напусна тази работа? Няма ли да пострада стандарта ми на живот? Какво всъщност умея извън тази работа? Не е ли безотговорно просто да последвам мечтите си?”

В старата енергия бяхме свикнали нещата да се развиват по схемата “Първо да видя, че се случва, да имам доказателство – и ще повярвам”. А сега, скъпи приятели, в новата енергия, нещата се случват много бързо… и по обратната схема. “Първо вярвам, визуализирам, създавам го в съзнанието си, а после то се материализира в живота ми и бера плодовете”. Просто е нужно да се осмелите да се пуснете от илюзорната спасителна сламка, за да видите какъв необятен океан от нереализирани потенциали има пред вас. Ако последвате мечтата си, това, с което се занимавате в свободното си време, то целият свят ще се разгърне пред вас. Сега отделяте на “хобито” си мъничка искрица от енергията си, докато закопавате тонове енергия там, където не искате… А ако се осмелите да насочите целия поток от творческа енергия там, където е сърцето ви, ще видите как нещата ще започнат да се случват със шеметна скорост и парченцата от пъзела ще започнат чудотворно сами да се нареждат. Какво можете да загубите, ако опитате?

– Да променим нагласата си към заобикалящия ни свят и нас самите. Да станем по-добри. По-уравновесени. По-спокойни. По-щедри, приемащи, съпричастни, смирени. По-уверени, работливи, смели и предприемчиви.

За да си дадем такова обещание, значи не харесваме нещо в себе си. Честито! Ако продължаваме да търсим какво не харесваме в себе си, и да се критикуваме по този начин, няма да стигнем много далече в това си обещание 🙂
Я да видим какво всъщност сме си казали, програмирайки се мнооого дълбоко, давайки такова обещание. Значи сега сме: лоши, неуравновесени, емоционално нестабилни, стиснати, критикуващи, яростни, неуверени, мързеливи, страхливи, инертни.

Ех, че хубава картинка! 🙂 Първото нещо, с което трябва да започнем е ПРИЕМАНЕ. Като приемане не значи примирение! Просто трябва да престанем да се съпротивляваме на себе си, да се критикуваме и заявяваме по всякакъв начин как не се харесваме.

Започнете да се харесвате. С всичките си кривини и несъвършенства. такива, каквито сте днес. Мързелив ли сте? Ами чудесно. Добре, приемете този факт. Научете се сутрин добре да разгледате физиономията си в огледалото, да вникнете дълбоко в очите и да кажете на глас “Обичам те. Обичам тези очи, те са прекрасни. И веждите, и бръчките, и носа и устата обичам. Обичам цялото това същество, уважавам го и благодаря!”.

Трудно ли е? Е, сигурно. След като години наред сте се уверявали колко много НЕ се харесвате. Но хей! След като сте успяли да вкорените така успешно програма за не-харесване, значи представете си какво могъщо същество сте! Можете го! Ами хайде сега просто обърнете усилията си в посока създаване на нова програма. И тя се нарича “АЗ ХАРЕСВАМ, ПРИЕМАМ СЕ БЕЗРЕЗЕРВНО И ОБИЧАМ СЕБЕ СИ”. Тук и сега.

Направете си един списък с всичките “лоши” черти, които си мислите, че притежавате. В колонка. А в срещуположна колонка срещу всяка лоша черта напишете обратната по значение положителна черта, която искате да притежавате. След като направите списъка, скъсайте и изхвърлете онази половинка, където са останали нещата, които не искате. Вземете добрия списък и го носете със себе си. Поглеждайте го често, особено в ситуациите, в които някой или нещо ви провокира да реагирате по начин, който би извикал някоя от “лошите” ви черти. Научете се да бъдете наблюдател в ежедневните случки, не само да се втурвате в играта. Бъдете участник, но и наблюдател отстрани. Без да влагате емоции, да съдите и критикувате. Просто наблюдавайте себе си и останалите играчи. А после елате тук и разкажете какво научавате и дали усещате промяна 🙂

Новогодишните обещания са красиво и хубаво нещо… хайде тази година за разнообразие да пристъпим към изпълнението им? Нека тази година бъде годината на чудесата. От всеки наш осъзнат избор зависи как ще ги съ-творим.

Весело и осъзнато чудо_творене ви пожелавам!

Ако тази публикация ви допада, споделете я с приятели и съмшленици чрез бутончетата отдолу. Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

2 Comments

  • Ваня
    Отговор

    Браво момиче! Все хубави неща хортуваш, И в Bиблията е нашписано , ,,Обичй ближния си, тъй както обичаш себе си.” Ама ний забързани в сивото си ежедневие и делничните си битовизми не чуваме нити себе си, нито се вслушваме в мъдростта на хората живели преди нас. Дано все така продължаваш делото си на светлинка, разпръскваща добро.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.