Рецептата за успешен и добър живот

Понякога се чудя как е възможно да съм представител на един много практичен и земен слънчев знак, обикновено скептичен, арогантен и твърдоглав, а в същото време да съм така устремена към духовното, да ме е грижа за хората, да съм отдадена на служене, и да съм гъвкава…в известен смисъл 🙂

Дълбините на несъзнаваното, скритото, потайното, онова отвъд материята – винаги ме е интригувало и карало да търся. Вървейки по този интригуващ път, преминах през етап, който ме тласна далече в ефирната енергетика. Ангели, духовни водачи, ефирна нежност и докосване от другата страна на воала. Имах и все още имам уникални, разтърсващи преживявания, информация която “свалям” от фините нива, превеждам и въплътявам в ежедневието. И това е прекрасно, нужно, насъщно, безкрайно възвисяващо.

Обаче…не е достатъчно. Дадох си много ясна сметка за това. Това е само част от уравнението.

Познавам хора, които от години са професионални семинаристи. Ходили са по какви ли не семинари, изчели са тонове книги, имат огромна информираност по различни теми. Обаче някакъв вътрешен саботьор ги възпира да я приложат. Остават си все така добре информирани и търсещи. И това се оказа, че не е достатъчно.

И преди около три години намерих липсващото късче от пъзела. И то се оказа точно там – в моята материална, прагматична, земна природа. В цялото това търсене между фината енергетика, между интелектуалното познание, забравяме нещо много важно. А именно – ние може да сме Дух, притежаващ материално тяло. Обаче така ни замая осъзнаването, че сме Дух, че забравихме за материята. А след чистия Дух, материалният израз на човешкото същество, освен с плътта, костите и сухожилията, идва още с пълен пакет екстри: мисли, страхове, убеждения, емоции, спомени, асоциации; сложна система от неврони, трансмитери, енергетика, магнетизъм и биология. ПОДСЪЗНАНИЕ.

В това така пренебрегвано поле се крият абсолютно всички причини да се чувстваме по определен начин години наред, да мислим по определен начин, да имаме точно тези блокажи, задръжки, предразсъдъци, страхове, да имаме тази ранимост, гневливост, сдържаност, липса на спонтанност, и т.н., и т.н. Да имаме точно този модел отношения с противоположния пол, точно този модел на отношения с парите, точно този модел на професионална реализация.

И моята арогантна практичност казва: Ако ще да се скъса човек да медитира, да утвърждава, да призовава ангели и духовни водачи, да призовава Махатма и виолетови пламъци – все тая! Дори на съзнателно ниво да осъзнава причините и следствията в живота си, няма силата да приложи осъзнатото за да промени ежедневните си модели на поведение. Може да знаеш, че липсата на самочувствие и гневливостта уврежда черния ти дроб, но хайде върви се справи с гневливостта, докато утвърждаваш “Аз се приемам и обичам“, а в същото време цялото ти същество се бунтува срещу това твърдение!

И така ще бъде докато човек не изрови конретните си, лични, индивидуални модели и убеждения в подсъзнанието, докато не промени невронните пътечки, ще свърши само част от работата и пак ще е до никъде. Докато не намери и изцели човек онази конкретна негова си поредица от малки травми: от скандалите на родителите през вътреутробния период, през напишкването в трети клас, през строгата учителка, която ти казва, че не ставаш за нищо, през унижението пред целия клас, през изоставеното вкъщи дете, през развода и изоставящия те баща, през строгата и вечно критикуваща майка, през смъртта на баба и всички убеждения възникнали в тези неуловими моменти, няма да стигне до цялостната трансформация.

Просто това е част от пакета земна работа, която е нужно да се извърши, да се пре-програмират градивните тухлички в подсъзнанието. А те са конкретни, много конкретни. Много различни за всеки от нас. Те са личните пътеки във вътрешния ни свят, които е нужно сами да избродим, да изцелим и трансформираме. Разбира се, когато го правим – получаваме цялата помощ на Вселената, и всички фини нива се активират и вплитат в този вълшебен процес. Но това е работа, която трябва да започнем и изнесем на плещите си тук, на земята.

Молитвите, медитациите, общуването с ангели, утвържденията, визуализацията – са прекрасни и необходими инструменти! Но за да стигнем до завършеност, е нужно да си изнесем и нашия земен товар.
И нима не е логично – помогни си сам, за да ти помогне и Бог. Работи в партньорство с Бог, поеми своята отговорност и част от работата.

Вече години наред работя усилено, всеки ден със себе си и клиентите ми, и всеки откривам цяла нова Вслена – вътрешната, подсъзнателна вселена на човешкото същество. И виждам как вълшебството се случва, стъпка по стъпка.

Но е важно да осъзнаем, че е нужно да подходим комплексно, за да постигнем цялостен резултат. Нека имаме гъвкавия поглед отвъд видимата част на материята, нека сме отворени към фините селения и онази крехка нишка, свързваща ни с духовния свят. Но нека сме будни и отговорни към тази част от земната работа, която също е невидима, но е достатъчно практична за да бъде част от материята, и част от фините светове. Точно тя се явява свързващото звено което не принадлежи изцяло на никой от двата свят, но ги свързва.

И ако трябва да дам рецепта за успешно, хармонично и динамично еволюиращо преживяване в този материален свят, тя би звучала така: Наслада с благодарност в преживяванията на материята, развиване на ума, отвореност и сливане с фините нива на духовния свят, любов, осъзнато присъствие във всеки миг, и будна работа в дълбините на подсъзнанието.

Никой не е дошъл на този свят без “багаж”. И никой не е излязъл от детството си без травма. Понякога толкова тежки травми, че се усъмняваме, че изобщо има Бог. В крайна сметка – как Бог би допуснал разнообразните страдания? Но истината е, че душата избира и планира какви уроци иска да преживее. В тях тя се развива и изгражда още и още светлинния си потенциал. А предизвикателствата са средството, което дава възможности за учене. Душата вече е избрала какво да преживее. И после влиза в матрицата на тази ограничена, но и вълнуваща реалност, за да го преживее. Но тук все още съществуват безкрайно много вероятностни посоки в които да се развие сценарият. Би могъл да могъл да се оплетеш в паяжината на предизвикателствата, да се кротеш уютно в жертвения модел, или да бягаш в илюзии. А би могъл и да се гмурнеш в подсъзнанието, да разбиеш негативните програми и модели там и да изградиш нови – изграждащи. 

Ако все още не знаеш как – ще научиш! Методите на енергийната психология например, са изумително ефективни и бързи в локализирането и подменянето на програмите в подсъзнанието. Каня те на обучението по Техники за емоционална свобода на 28.10.2017 за да отвориш нова положителна страница в живота си!

Разбира се, винаги можеш да се възползваш и от индивидуална сесия.

Каквото и да избереш – вземи решение и действай! Защото животът си е твой. Живей го!

С любов,

Марти

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.