Меркурий е в ефирния, магическия, измамния знак Риби до 13 април 2013

mercury-pisces

Имаме възможност да превърнем мислите си в средство за творене на реалности. Меркурий в Риби е най-интуитивен и пропусклив за въздействието на невидимите сфери на битието. Той е лек и хвърковат, малко отнесен, мечтателен и креативен.

Затова и в този период от около един месец можем да се възползваме от цялото божествено вдъхновение, за да сътворим в живота си красота. Въображението и фантазията са без граници и условности. Отдавна мечтаете да промените рутината? Просто създайте в себе си желаната ситуация чрез визуализация и вяра.

От 23 февруари до 17 март Меркурий е ретрограден, като процесът започва от съвпад с Марс и приключва със съвпад с Нептун. Скиталчествата на Меркурий ни откъсват временно от полето на реалността, от физическото измерение, където със силата на волята и конкретните действия постигаме резултати, и ни прехвърлят в идиличен свят, където нищо не е такова изглежда, а мислите ни лесно се залутват в непознати лабиринти. Важно е да изчистим съзнанието си от всякакво притворство и скрити егоистични цели, за да не паднем в капана на собствените си илюзии.

Този период на ретроградие ще бъде обагрен с измами, самоизмами, замъглено съзнание, мътни води на ежедневието, обърканост и загуба на реалистична представа. Не е време за взимане на важни решения, подписване на договори и крупни финансови сделки.

Време е за работа с въображението, сътворяване на бъдещето във фантазиите, визуализиране, приемане, неосъждане, доверие в интуицията и отвореност на възприятията.

Пишете ли? Не спирайте. Вашето несъзнавано има много да ви разказва.

Сънувате ли? Записвайте си сънищата – Меркурий, психопомпът и вестителят на боговете, ви носи важни послания.

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.