Когато ти е трудно, когато ти е тежко, кажи си тези думи!

13879461_722975941167413_2331549118024835308_n

Последните дни, а дори моментът сега, докато пиша това, се оказаха наистина трудни. Разбира се, отразиха се на всеки по различен начин, според индивидуалния път, карта и заложени уроци. Но на места завихриха истински кризи. Помнете обаче, че тежките моменти са съвършената възможност за израстване. Те носят в себе си огромни потенциали за качествена трансформация, носят дар!
В който и момент да попаднете на тази публикация – тя е точно за вас, сега!

Но за да се ползваме от скритите дарове в изпитанието, трябва да съумеем да отработим предизвикателствата. КАК?

Помните ли – Каквото и да се прояви в холографската ви реалност – обичайте го! Когато единствената ви възможна реакция на избликващите от всеки ъгъл предизвикателста е любов, нищо няма да е в състояние да ви събори и уязви.

Научавайки се как да обичаме изникващите в живота ни случки, хора и обстоятелства, навикът ни да се противопоставяме, бягаме и борим срещу “неизбежното”, се трансформира в готовност да прегърнем винаги гъвкаво променящите се краски на битието. Вместо да се хвърляме в битки пилеещи енергията ни, се учим да ценим вечната промяна и да виждаме скритите уроци и дарове, скритите възможности. Учим се да реагираме, мислим, действаме, чувстваме от сърцето. Горчивината, тежестта, обидата, гневът изчезват, за да отстъпят място на Духа в действие.

Каквото и да се случва, помнете, че:

 • Във всеки дъх, който поемате – Любовта е там.
 • При всяко съприкосновение и сблъсък – Любовта е там.
 • Независимо какво се случва, дали всичко се разпада на съставните си части, или бавно съшивате парченцата на живота си – Любовта е там.
 • В моментите на най-великите ви постижения и ликуване, и в най-мрачните часове на несигурност и безпътица – Любовта е там.
 • Насред опустошаващата трагедия, или най-великолепния триумф – Любовта е винаги там.
 • Когато животът е цветен и разцъфтява в благост и красота, вдъхновяващ и хармоничен; И когато животът е сив, тежък, разочароващ, болезнен – Любовта е там.
 • Когато се чувствате сами, самотни, неподкрепени, изоставени – Любовта е винаги там.
 • Независико какво и дали разбирате, и колко още път за извървяване и уроци за осъзнаване имате – Любовта е там.
 • Независимо какви чувства разтърсват цялото ви същество, независимо какви избори правите, нито как се чувствате – Любовта е винаги там.
 • Независимо какво ви е било причинено, или какво вие вярвате, че сте причинили другиму – Любовта е винаги там.

Дръжте тази мисъл в ума си, и каквото и да изникне в холографската ви реалност – стойте в Сърцето и бъдете Любов. И с всяка малка крачица напред, с всеки тласък на освобождение от оковите и илюзорните воали, скриващи тази всеприсъстваща и всепроникваща Любов, вие разкривате и освобождавате искрица от Любовта която ви съдържа, изпълва, изгражда.

13516707_697516800379994_1385505694792103802_n

Когато ви е трудно, тежко, чувствате се безпомощни, безсилни, чувствате неизбежността на повличането надолу, прочетете и кажете на глас тези думи:

Когато съм тъжен, заслужавам повече любов, не по-малко.
Когато съм ядосан и гневен, заслужавам повече любов, не по-малко.
Когато съм разочарован и тъжен, заслужавам повече любов, не по-малко.
Когато съм наранен, с разбито сърце, заслужавам повече любов, не по-малко.
Когато се чувствам изгубен, засрамен, виновен, несъвършен, провинил се, заслужавам повече любов, не по-малко.
Дори когато много ме е срам от стореното, заслужавам повече любов, не по-малко.
Когато се гордея със себе си и делата си, също – заслужавам повече любов, не по-малко.
Без значение какво съм направил, или как се чувствам – заслужавам повече любов, не по-малко.
Без значение какви мисли минават през главата ми – заслужавам повече любов, не по-малко.

Дори когато животът изглежда жесток, несправедлив и сякаш ме наказва за грешките ми – заслужавам повече любов, не по-малко.
В ежедневната ми борба със страховете, сенките и несъвършенствата си – заслужавам повече любов, не по-малко.
Във всяка стъпка по пътя ми на спомняне, осъзнаване и откриване на призванието ми в този живот – заслужавам повече любов, не по-малко.
Без значение какво съм в състояние да приема, осъзная; без значение какво не съумявам да пусна и простя; без значение дали съм неспособен да покажа и почувствам любов към някого или нещо – аз заслужавам повече любов, не по-малко.

Любовта която идва от дълбините на истинското ви автентично Аз, от дълбините на съвършеното същество, което сте (независимо какво мислите, или сте научени през призмата на убежденията и негативните преживявания да мислите за себе си), не изисква нищо от вас.
Тя не настоява да обикнете някого към когото не можете да изпитате любов. Тя просто казва:
“Прегърни собственото си сърце, и аз ще приема чрез теб. Прегърни собственото си сърце, и аз ще простя чрез теб, вместо теб. Прегърни собственото си сърце, и аз ще обичам през теб.

Това е Любовна (Р)Еволюция. И нейното разцъфтяване се крие в тай-тъмните мигове. Сега.Е.Моментът. Допуснете я.

Inspired by Matt Kahn

Вижте още: Водени медитации;  Консултация и терапевтични сесии с Мартина

 

 

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

4 Comments

 • Lubka
  Отговор

  Преживявам най-тежкия момент за човек, загубих сина си. Това също ли се приема за съвършения момент за израстване и дар?

 • Човек съществуващ/в смисъл - жива съм още
  Отговор

  Всички тези мисловни , енергийни , самостоятелни практики за осъзнаване на причините за житейските ни тегоби и идващите и други подобни на тези като в този сайт пасващи на търсеното и нужно в момента просветление статии съвместими ли са с традиционните срещи с психолог / аз преди време съм посещавала такъв и имам много добър ефект, макар и тогава паралелно четяща подобни материали/ ? Имате ли мнение , наблюдение , опит с такива ситуации ? Къде ще е по-добре, на кого да се вярва, получава се едно пак мислоблуждаене от къде да се вземе по разрешаваща , удовлетворяваща, успокояваща идея ?!!

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Здравейте. Разбира се, че са съвместими. Един истински помагащ психолог даже би трябвало да съчетава в работата си и такива практики.
  Разбира се, не всичко се решава с успокоителни и позитивни мисли. Нужно е човек да се срещне със сянката си и без да заобикаля емоциите, да ги извади на светло и да ги изцели. Най-ефективните и постигащи бързи резултати терапевтични техники, са тези на енергийната психология – ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Психолози и други специалисти, практикуващи помагащи професии, се обучават на тези техники и ги прилагат с голям успех в работата си. Има цяла секция в блога тук, посветен на енергийната психология, има събития, терапевтична практика – разгледайте и сама усетете.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.