Живот от значение

13445711_1350505994964842_3009390101389388747_n

Да водите значителен живот, е чисто творчество, което нито зависи от обстоятелствата в живота ви, нито се нуждае от “доказателства”.

За желаещите да експериментират, съществуват различни реалности, достъпни за преживяване. Реалността, с която вие и аз сме свикнали, наричам “реалност на споразуменията”. В реалността на споразуменията вашата индивидуалност няма значение. Тя уж би трябвало да има значение, хората казват, че има значение, но дълбоко в себе си вие знаете, че такъв малък човек като вас не се брои истински. Имам предвид, че човек не е истински от значение, че не оказва солидно, значително въздействие върху качеството на живота. 

Повечето от нас знаят, че не оказват влияние и живеят живота си по съответен начин. От време на време може би се самозалъгвате, но дълбоко вътре знаете, че не сте от значение. Ако играете с успех в реалностите, в които нямате значение, вие действително можете да постигнете удобство и уют. Можете да завържете някои особени приятелства, да задоволявате комфортно потребностите си, можете да развиете специални интереси в областта на музиката, литературата и пр.

Можете да живеете уютно и сигурно в един вид непретенциозен разкош. И животът ви не се брои. Не истински. Никога не оказвате влияние върху света, затова преставате да мислите за това. Отказвате се от своето дълбоко желание да допринасяте истински и решавате да бъдете щастлив. Вместо да играете на значителност в света, вие играете с малките си проблеми. Понеже сте малък и нямате никакво значение, вашите особени интереси и вашите “проблеми” стават същност на живота Ви.

Ако не играете успешно в реалностите, в които нямате значение, може би ще загубите контрол върху проблемите си. Колкото и да са малки, те ще изглеждат огромни за мъниче като вас. Сигурно ще искате да говорите с някого за това. Може дори да започнете да се смятате за “болен”. Ако се потрудите достатъчно, вероятно ще получите нечие потвърждение, че сте “болен”. Специалните ви интереси може би също ще се изплъзнат от контрола ви. Сигурно ще се обърнете към много необичайни интереси, които ще ви поставят извън споразуменията в света и ще започнат да ви причиняват главоболия.

Всичко това може да се случи само в реалностите, в които вие не сте от значение.

От друга страна, съществува една реалност, в която вие можете да оказвате въздействие върху света или да бъдете от значение. Тази реалност е реалността, от която произлизат всички останали реалности.

Ако сте готов да съществувате в тази реалност, вашият живот ще бъде значителен.

12961510_1026403290759171_8354500559305017668_n

Реалността, произвеждаща реалности, е на разположение само вътре във вас. Вие не можете да глътнете някакъв химикал или да правите някакви психически упражнения или пък да посещавате определена църква, за да намерите тази реалност. Тя е достъпна само във Вашия Аз. В Реалността на реалностите всичко, което правите, оказва въздействие и е значително. Разбира се вашият ум ще иска да узнае “Как?” Съжалявам, но няма никакво “как”. Вашата значителност е чисто творчество. Вие просто я създавате. Нито пък има “доказателства”, че животът ви е значителен. Това значи, че не можете да търсите в миналото си или да ровите в сандъка с трофеите, за да докажете, че сте били от значение. 

Вие ще знаете кога сте избрали да бъдете от значение. Няма да се нуждаете от знаци. Все пак умът ви сигурно ще иска да види някакви признаци, затова нека задоволим любопитството му. Най-напред ще наблюдавате, че това, което правите, служи на другите съгласно вашето намерение. После – вашите “проблеми” (1) ще загубят важност и (2) ще се разрешат спонтанно.

Прекратяването на заниманията с личните проблеми е отчетлив признак. На мен ми е пределно ясно, че хората създават лични проблеми, понеже нямат преживяването, че животът им е от значение.

Когато преживеете, че животът ви е значителен, личните проблеми се превръщат в прозрачните илюзии, които са.

Сега искам да Ви кажа цялата истина. Вие Вече съществувате в Реалността на реалностите. Вашият живот Вече оказва огромно въздействие върху света. Делата ви се броят. Може би се пазите от преживяването на факта, че животът ви е значителен, защото (1) сте зависим от потвърждение и съгласие или (2) отговорността да видите истината е може би прекалено голяма за вас.

Ако можехте да видите истината, че това, което вършите, и това, което не вършите, оказва дълбоко влияние върху света, тогава бихте ли могли да продължавате да живеете живота си така, както сега го живеете?

Останете за момент при този въпрос. Не би ли трябвало да поемете задължението да бъдете отговорен за своето влияние върху света? Не би ли трябвало абсолютно да посветите живота си на едно нещо и да действате, вместо да бездействате? Не би ли трябвало да изоставите своите жалки лични проблеми?
Аз казвам, че животът ви се брои. Аз казвам, че идвате от Реалността на реалностите, онази, която е създала и тая калпава реалност на споразуменията. Освен това казвам, че дълбоко в себе си го знаете. Знаете, че това, което вършите и това, което не вършите, е от значение за света. Аз казвам, че вие не можете по оправдан начин да го отричате и че когато го признаете пред себе си, животът ви ще бъде променен завинаги.

“Просветление” Рон Смодермон

Превод: Иван Тодоров

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.