Пълнолунието в Овен сваля маските и разкрива Сянката

what-would-happen-if-the-moon-suddenly-blew-up

Ако искаме да надникнем дълбоко в същността си, в причините да мислим, действаме и чувстваме по определен начин, определено трябва да надникнем в Астрологията. Отново навлязохме в динамични и предизвикателни процеси, които астрологията описва с дълбоко познание. А планетарните аспекти са щедри откъм възможности за промяна и израстване.

Когато светът се опитва да грабне вниманието ни и да ни покаже колко ужасяващо незрели сме като вид, независимо каква комфортна гледна точка сме възприели по въпроса… това е дар!

Днес Луната вече е в Овен и се придвижва бавно през интересни позиции и взаимодействия с планети и знаци. Очакваме с любопитство пълнолунието в Овен през уикенда. Първо Луната ще мине през квадратура с Марс в Козирог, после ще образува квадратура с Плутон, а в събота я очакваме да се възцари в цялата й озаряваща пълнота.

Пълнолунието ще бъде в съвпад с Уран. Това е интересно, имайки предвид, че Уран представлява нервната система. В допълнение, от вчера си имаме Меркурий в квадратура с Марс. Нали разбирате – комуникациите, взаимоотношенията, търговията и всичко което представлява Меркурий – в сложно противопоставяне с войнстващия, буен Марс. До събота, Меркурий ще се озове в квадратура и с Плутон. А Марс се придвижва към точен съвпад с Плутон в сряда, а тези двамата имат много общо помежду си – Плутон е високата октава на Марс! На 19-ти ще се почувства пика на мъжката енергия, на мъжкото начало – силна, мъжествена, сигурна, борбена. Тя има за задача да еволюира и да намери балан чрез Везни с женското начало. Дълбока, много дълбока трансформация чука на вратата. Във въздуха витае електричество с особено висок волтаж! Това напрежение ще се засилва, и определено ни вещае предизвикателни дни, започвайки от вчера 🙂 

Прекалено много процеси текат на всички нива, дори не можем да обхванем всички. Съвсем обективни астрономически събития оказват силно влияние върху начина по който се чувстваме. Съществува нещо наречено The Great Attractor (огромна привличаща, увличаща сила) – което дори и астрономите и астрофизиците не могат да разберат и обяснят докрай. Знаем, че Галактическият център се намира в 26тия градус на Стрелец, и представлява черна дупка. Този център един вид увлича, всмуква всички милиарди звезди в нашата галактика. И още по-далече – този същият Great Attractor в 14тия градус на Стрелец всмуква над 65 галактики, цял водопад от галактики и звезди. Но това не е черна дупка, защото той пречупва светлината и можеш да видиш обратната й страна. И все пак това е една могъща, огромна сила, която увлича и поглъща всичко което съществува! И този Great Attractor, и Галактическият център са в знака на Стрелец!
А когато Сатурн наближава сцената в неговите периодични изяви, това допълнително усложнява нещата. Сега – през месец Октомври, това отново се случва. Сатурн – повелителят на кармата, зрелостта, порастването, осъзнаването, способността ни да трансформираме и преструктурирам себе си, истината си, отношението към себе си света – настъпва здраво! И настоява за генерална трансформация и израстване. Не само в рамките на собствените ни малки градинки, не само в семейството, връзката, бизнеса, общността. А настоява за пробуждане и трансформация на планетарно ниво! Такава, която обхваща всички ни, всички и всичко съставляващо свързаното Цяло на тази планета. Време е да надскочим нивото на индивидуалността, и да започнем да творим в партньорство.

И под всички тези сили, можем да имаме усещането за неизбежност, безпомощност, безнадежност – съдбата настъпва и това е неизбежно; животът е тежък и извън контрол, всичко тръгва надолу. Без значение какво казваме, правим, искаме, опитваме, мечтаем – усещаме тази неизбежност, това всмукване, това потъване надолу по реката. Но това всичко идва с уместност. Когато сме толкова потънали в неизбежносто и безнадеждното, опитвайки се да си поемем дъх, това ни подтиква с всяка глътка въздух да вдишваме и да се разтваряме за все по-дълбок смисъл, по-дълбока истина, разбирайки все по-дълбоко реалността в която живеем. Това силно разтърсване и всмукване буквално ни принуждава, притиска ни да се пробудим, да се осъзнаем. Усещането за загубата на фокус, на ясна мисъл, на идентичност, на път и посока, страх – това всеобхватно всмукване играе ролята на ритникът, който ни пробужда и запраща към нови нива на осъзнаване.

diving

И това ни връща към обострената Уранова нервна система в предстоящото пълнолуние този уикенд. То обещава да бъде разтърсващо, да всее раздор и опъне нервната система, и да добави емоционална нотка. Разкриващо и раздиращо воалите на илюзията – такова ще бъде то! Време е не само за голямо привличане и всмукване надолу, но и за голямо пробуждане. Знаете ли защо е толкова значимо това пълнолуние в Овен сега? – Защото е в същият градус, където ще бъде Юпитер в опозиция с Уран в началото на 2017. Един предвестник на революционните промени, които ще обхванат всичко – от индивидуалното, до планетарно ниво. Цялата предстояща 2017 година ще бъде период, слагащ край на илюзиите на всички нива. Наистина е време да се пробудим. А не винаги е приятно и лесно когато се събудим и отворим наистина виждащи очи, да видим какво е около нас. Да видим и навътре – в подсъзнателната ни част – какви страхове, стремежи и желания, срам, емоции, минало, програми, мотиви, модели и убеждения са задвижващия механизъм на цялото ни същество.

Да видим сянката си. Какво представлява тя? – Негативни чувства, които изпитвам към себе си. Негативни чувства, желания, мотиви от които ни е срам, страх, гнус, спрямо които изпитваме вина; слабости и особености на характера които ни поставят в некрасива светлина, които крием, замаскираме и подтискаме.
Обикновено не отиваме на парти, на интервю за работа или друго място в обществото, показвайки и споделяйки колко разбити, безчувствени, безнадеждни и безсилни се чувстваме. Не. Слагаме си маска на приличие, обличаме си най-представителните дрехи, слагаме си приветливата усмивка, докарваме един обществено приемлив образ. А онзи сенчест наш образ, който смитаме под килима е толкова дълбоко скрит, че не допускаме да бъде видян дори от интимния ни партньор, от родителите, децата, от най-близките ни хора. Образи, частички от миналото ни, от желанията и характера ни, които ние сами не искаме да погледнем. Но тази сянка не изчезва, не се стопява само защото не искаме да я погледнем. Не. Тя си върши работата потайно, неразбираемо и често се проектира върху другите хора. Виждаме тези негативните, неприятни, криви неща там някъде навън в големия свят, извен нас. Невероятни дарове и сила се крие в опознаването и трансформирането на тази сянка – това и правим често в терапевтичните сесии с клиентите ми.

Но какво става в момента с тази наша сянка? Юпитер се придвижва през Везни, а този знак дава разширение, възможности, радост, израстване, еволюиране ПРЕЗ партньорството, връзките и взаимоотношенията. Това означава, че най-близките ни хора, интимните ни партньори, ни показват сенчестата ни страна. Сянката ни в момента се изплъзва от подземния свят, и тя може да бъде видяна от нашите най-близки хора. Но само ако ги допуснем близо до нас. Това е възможност, не заплаха!

Поканени сме да разчупим стените около нас и да допуснем хората да ни видят. Да се отворим, да поемем риска да бъдем видяни, да общуваме и слушаме външните ни огледала, които отразяват подсъзнателните ни сенчици.

Не е никак лесно да погледнеш в очите слабостите, страховете, делата и несъвършенствата си, но е много благодатна работа! Полезно би било да й се отдадем без съпротивление, защото тя ни придвижва към следващото ниво и така подсигурява поетапното ни израстване. Идните години ще бъдат натоварени с още по-голяма динамика, с още по-силен натиск. Също като постепенно увеличаващия се учебен материал през класовете. Ако изпуснете основите на математиката в трети клас, ще ви дойде изключително нанагорно материалът в пети.

И така – да погледнем този Плутон в съвпад с Марс, и то в знака Козирог. Козирог представлява маската, наконтената персона която показвам на света, на шефа, на външните авторитети, на родителите, колегите. Това е събирателният образ на всичко най-добро което мога да събера и окомлектовам в един обществено приемлив вид. А Плутон, чиято полярна точка е в Рак в този момент, противопоставя онази дълбока, дълбока наша същност, вътрешното дете и заявяването на личната ни дълбока истина.

Плутон е силата на еволюцията, която иска да сложи край на всичко, което не е автентично, а Марс е острието, което ще пререже връзката с него – с миналото, със страховете, с връзката, работата, бизнеса. Разберете – време е!

Време е да се изправим и да смъкнем маските си и да извадим истината наяве. Разберете – не можем да обикнем себе си, не и напълно, цялостно, докрай, докато не извадим и покажем всяка част от нас, докато не я приемем. Да си кажем “Да, аз съм такъв и не се страхувам от това, което съм. Това съм аз – ясно! И на който това не му харесва – да се изнася”. Пълнолунието в Овен може да помогне и даде вътрешната сила за това заявление. Да подпомогне избухването на този вътрешен импулс, който да се зави, да покаже истинските си цветове, истинските емоции.
Плутон е душата, а Марс – желанията които излизат от дълбините на душата. Тези най-дълбоки, натрапчиви, обсебващи нужди и желания.

shadow

Този уикенд наистина ще бъдете провокирани да се срещнете със сянката си. Това няма да стане без намесата на външни хора и обстоятелства, нали разбирате, че точно те ще изиграят ролята на катализатори 🙂
Плутон може да ви сблъска с Плутонов тип хора, а Марс да запрати насреща ви воини, дори врагове, агресивни, наперени, дразнещи, доминиращи, сплашващи, контролиращи и манипулиращи, прелъстителни дори.

Кой е най-добрият начин да се справите ли? – Просто останете здраво стъпили на краката си. Спокойни, присъстващи, твърди и стабилни. Може да се наложи да използвате силата на гнева си, да намерите по-дълбоки и силни устои, да отстоявате позицията си и да разкарате всичко което няма място във вашата реалност. Това определено е тест – къде е силата, къде са устоите ни. Понякога намираме най-дълбоките си устои именно в моменти в които сме на ръба, малко преди да се сринем, в спешни, извънредни ситуации, когато на ръба на катастрофата намираме и отключваме в себе си сили за които не сме подозирали.

Да, интензивно е. Много даже. Но не се бойте от тази интензивност, а събудете своята собствена интензивност, за да справите с тази ситуация. Опитайте да не се престаравате все пак, за да не се превърнете в един от онези герои, които контролират, доминират, сплашват и манипулират. Не се превръщайте в гневен вулкан, който избухва и залива всичко по неговия си начин. 🙂

Използвайте малко мъдрост от Везните, за да уравновесите емоциите. Наистина е добро време да трансформирате сенките, да придобиете личната си сила и да продължите напред.

Ето тази е мантричката, кото можем да държим в ума си:

Има друго АЗ зад лицето което показвам на света. И колкото повече обединя двете си лица, толкова повече ще се доближа до истинската свобода.

Истински свободни можем да бъдем, само ако се отърсим от товара на маските си. Използваме толкова много енергия, толкова огромен енергиен потенциал, само и само да скрием истинските си цветове. Ставаме параноични понякога, премисляме и претегляме всяка дума, всеки жест, всяко действие – само и само да се уверим, че скриваме успешно от околния свят това, което не искаме да пуснем навън. Наистина е ужасяващо енергоемко да играеш тази игра, да подтискаш части от себе си и да градиш образ, който да бъде лицеприятен, но престорен. Просто е време да се сложи край на тази игра. Тя ви ограбва, отнема енергията ви.
Колкото по-малко криете, и имате смелостта да покажете истинското си лице, без да се преструвате на нещо което не сте, колкото сте по-прозрачен и автентичен – толкова повече енергия ще имате! Защото няма да разходвате вече потенциала си, опитвайки се да манипулирате и контролирате живота. Ще бъдете изненадани каква свобода дава свалянето на маските. Ако съберем, признаем и обединим всички свои аспекти, били те част от маската, или от дълбокото, истинно АЗ – ще се събудим в една нова реалност – освободени, олекотени, пълни с енергия и готови за следващото ниво.

Лека и плодотворна вътрешна работа на всички ни!

Astro Insights: Kaypacha Lesher

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.