Когато ти отнемат нещо…

feeling stuck 

Големите изпитания в живота ни, независимо каква форма имат те – дали губиш нещо, отнемат ти нещо, нагрубяват те, нараняван си; могат да ни доведат до две неща:

1. Или да се предадем, да рухнем под големия товар и потънем в самосъжаление
2. Или трудността и изпитанието да ни подтикнат да намерим неподозирана сила в себе си, да потърсим и намерим нови и неподозирани гледни точки и алтернативни пътища, които ни издигат до огромни висини – и във вътрешното ни развитие, помъдряване и израстване; но и в развитие във външните сфери на проявление на живота.

Уважавам всеки избор, на всеки човек. И тези избрали първия вариант, и тези избрали втория. Уча се и от двете.

И благодаря за всички трудности, изпитания и уж невъзможни за преодоляване препятствия по пътя. Те наистина ни правят по-силни. Благодаря на всеки, който злонамерено или не, съзнателно или не, взима участие в моето лично израстване, дарявайки ми сила.

Когато стигнете до етап в живота си, в който се сблъсквате с изпитания, с опити да ви бъде навредено, когато ви отнемат нещо, дръжте тази мисъл на Виктор Франкъл в ума:

“Всичко, което имате в живота, може да ви бъде отнето, с изключение на едно нещо: свободата ви да избирате как да реагирате на ситуациите. Именно това определя качеството на живота, който сме изживели – не това дали сме били богати или бедни, известни или неизвестни, здрави или болни. Онова, което определя качеството на живота ни, е как се отнасяме към тези реалности, какъв смисъл им придаваме, към какво отношение се придържаме спрямо тях, какво състояние на ума им позволяваме да пораждат у нас.”

И нека допълня нещо, което затвърдих в преживяването си с Нийл Доналд Уолш: Изобилието и щастието нямат нищо общо с правенето. Нито с притежанието. Не е важно какво правиш, нито какво някой се опитва да ти направи. Важото е кой  и какво избираш да бъдеш, докато правиш това, което правиш. Важното е кой от Божествените аспекти решаваш да проявиш и да му вдъхнеш живот. Докато правиш това, което правиш. Докато всичко от света на “правенето” се точи покрай теб.

Да, точно така – покрай теб. Фон, който тече покрай теб, Покрай същината. А същината – си ти.

Помни го, през цялото време. Потопи се в тази свещена истина.

Всичко. Останало. Е. Просто. Фон.

Ти и само ти си този, който има силата да избере какво отношение да има към заобикалящите външни, фонови събития от света на правенето. А същината е тази, която има силата да им придаде, или не смисъл и значимост. Същината е тази, която решава кой да бъдеш, докато някой прави нещо. 

“Да бъдеш” не е равносилно на “да правиш”. 

Това което другите (ти) правят, не определя кой СИ и какъв СИ. Не определя и качеството ти на живот. Единственият, който има силата да го определи, си ти. Само и единствено ти. Чрез силата на Избора.

Идвай тук и си го припомняй всеки път, когато се озовеш пред тежък кръстопът. Всеки път, когато те заболи. Всеки път, когато се сблъскаш с лошо отношение. Всеки път, когато се чувстваш излъган, ограбен, когато ти отнемат нещо..

Независимо кой какво прави, не могат да ти отнемат най-важното: Същината ти. Избора ти.

Тежко ли ти е? Трудно? Смазан си под тежестта на някоя несправедливост?

А защо? Има ли смисъл? Може ли напора на външните събития да промени, определи, пречупи, ограби вътрешното ти богатство? Силата на Избора?

От теб зависи. Можеш още сега да вземеш решение – КАК ЩЕ РЕАГИРАШ?

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.