Не казвайте “СТИГА”! Поканете Изобилието!

Не казвайте "СТИГА"! Поканете Изобилието!

НЕ КАЗВАЙТЕ ,,СТИГА”.
БЛАГОСЛОВЕТЕ И БЛАГОДАРЕТЕ НА ИЗОБИЛИЕТО, и то ще се приложи в живота и умножи многократно – Така съветва Учителят Петър Дънов. Каквото и да ти се случи, каквото и да ти се даде – не казвай “Стига!”, не се бунтувай, проклинай, недоволствай. А благодари. Ето една интересна история, с която Учителят обрисува този принцип:

“Един турски бей имал специална стая за пътници. Който го посещавал, непременно трябвало да нощува в стаята и на сутринта да продължи пътя си. През това време беят заповядвал да го нагостят добре. Едно нещо само не харесвало на гостите, а именно: като си отивали, един от слугите, по заповед на бея, ги набивал добре. Защо трябвало да ги бият, и те не знаели, но се помирили с положението си. Всеки гост си казвал: „Биха ме, но поне се нахраних и наспах добре.“

Един ден в дома на бея се спрял един странник да нощува и да се нахрани. Той бил предупреден, че на излизане от дома на бея ще бъде бит, но и на това бил съгласен. Като влязъл в стаята на бея, определена за странници, веднага му донесли вода да измие краката си, след това му сложили богата трапеза – всичко в изобилие. Той хапнал от едно ядене и благодарил, като казал: „Бог да благослови!“ Хапнал от второ, от трето ядене и постоянно благодарял и казвал: „Бог да благослови! Бог да наспори!“ След това легнал да спи. На сутринта пък го изпратили с изобилно ядене и той все благодарил, благославял бея, благославял изобилието, с което го изпратили. На пътната врата той се спрял и чакал да дойдат слугите, за да му дадат и последното – боя. Беят го запитал:

– Какво още искаш? Не си ли доволен?
– Бог да благослови и да наспори всичко, доволен съм, но разбрах, че тук имало обичай: на излизане от дома да бият госта. Чакам да получа и аз своя дял.
– Иди си с мир и с радост! – отговорил беят. Хора като теб, които не спират Божието благословение, никой не ги бие. Ти постоянно благодариш и благославяш изобилието, което Бог дава. От 20 години насам, колкото пътници минаха през моя дом, всички бяха бити, защото, като виждаха изобилието, не го благославяха, но казваха: „Стига, стига!“

Всеки, който казва на Божието благословение „Стига“, тояга го чака; който благославя и благодари на изобилието, добро го чака.

Сега и на вас казвам: Дойдете ли до Божието благословение, пожелайте да се увеличи, да даде Господ още повече. Не казвайте, че стига. Кажете ли „Стига“, чака ви бой, нещастие, страдание.

„Ама, сиромах съм.“ – И сиромашията е Божие благословение. Щом дойде сиромашията, не я пъди, но благодари на Бога и кажи: „Да бъде благословена! Дай, Боже, повече!“ Сиромашията и богатството вървят заедно. В 24 часа ти ще бъдеш и богат, и сиромах; 12 часа ще бъдеш богат и 12 часа сиромах.

Щом благодариш за сиромашията, и богатството ще се излее изобилно. Ако сиромашията е изобилна, и богатството ще бъде изобилно; ако сиромашията е малка, и богатството ще бъде малко. Мнозина искат да се представят за крайно бедни, но те лъжат и себе си, и окръжаващите. Според мене, няма сиромаси в света, но има хора, които не знаят как да придобият Божиите блага и как да се ползват от тях.”

Из книгата „ПРИМЕРИ, дадени в беседи и лекции на Учителя“

Нужно ли е изобщо да се коментира мъдростта на Учителя? Той е оставил цял Завет, с мъдрости и практически указания за живота. Само трябва да ги изучаваме и прилагаме.

  • Когато получиш пари, материални блага – вдигни ръце нагоре и кажи “Благодаря за изобилието, благословено да е, и нека идва повече от това!”
  • Когато преживееш радост, щастие, веселие – вдигни ръце към небесата и с благост в сърцето кажи “Благодари ти Боже, благодаря за твоята щедрост и безкрайната любов, която имаш към мен!”
  • Когато те застигне изпитание, болка, мъка, не хули Бога и не недоволствай. А със смирение и вяра в сърцето, кажи: “Благодаря ти, Боже. Безкрайна е твоята мъдрост и любов. Ти знаеш кое е най-добро за мен. Оставям се в твоите ръце, опирам се на твоята сила, отпускам се в твоята воля. Благодаря!”

Каквото и да те споходи – благодари на Бог! И всичко ще се подреди по най-добрия и уместен начин.

Благодаря, че прочете и приложи в живота си! Предай нататък!

Благодаря!

Мартина

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

 

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

1 Comment

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.