Какво (НЕ) СТАНА на 21.12.2012

163384_3995623930681_1805903954_n

Дойде така дълго чаканият 21 декември 2012 и хората се умълчаха… “Ама… какво стана? Нали чакахме фойерверки, надявахме се на нещо грандиозно, видимо, извънземни, огнени портали и бляскаво шоу!?”. Други пък гръмко се разприказваха “Хайде бее, видяхте ли – нищо не стана, лъжци, измамнициии, глупациии”…  Едните са разочаровани в очакванията си, а другите – ликуващи, че всичко се е оказало въздух под налагане и нищо не се е случило. А има и една трета групичка, които много ясно, осезаемо, отличимо знаят, чувстват и са наясно какво се случва. Виждат промяната и празнуват тихичко, в радост и приемане. 

Коментар от сайта, който много, ама съвсем добродушно ме разсмя преди няколко дена, бе следния: “Никаква промяна няма, никакви измерения не се смениха, нищо ама нищо различно от предния ден. Не знам какви вселенски празненства са започнали, кой празнува и какво? Или вече преминахте в другото измерение, а ние понеже сме по назад с материала останахме в старото.
Това е положението, да сте живи и здрави всички, но промяна няма никаква, единственото нещо което ме притеснява е че не ми се яде месо от доста време, хапна ли свинско лягам болна до 3 дни. Ходих на изследвания нищо ми няма. И майка е така, и още 7-8 души които познавам, почвам да се обърквам от какво се получава това.”

Демек – абе нищо ми няма, нищо никъде не се случва, само дето се поболявам като хапна месо, че и още един куп хора са така  😆 Иначе промяна няма ни-ка-ква! 😎

Ами че какво месо, какви трупове, каква мъртва плът! Щеш, не-щеш, фините вибрации на по-високите измерения вече няма как да допуснат (без да преживеете мъчнотии и сериозен дискомфорт) убийства, кръвопролития и респективно консумирането на мъртвата плът. И това е само малка частичка от всичките промени, които текат на вътрешно ниво. Стари бизнеси (ненужни) се разпадат, дългогодиши изкуствено поддържани връзки между хора, които не се обичат и не са един за друг приключват, “губите” работата си, в която сте преживявали само стрес, гняв, алчност и конкуриране, разделяте се с хора, които стоят с мазохистична упоритост в ниските вибрации на гняв, алчност, злост, обиди, осъждане, вина и преживяват истински ад. Изведнъж намирате едно необяснимо спокойствие и тишина в себе си, вече го няма онова неприемане, осъждане и етикиране на несъвършенствата на другите хора.. Ехее. неизброими са промените!!! Ама понеже не валят жаби от небето и не се отвори огнена дупка като в “Старгейт” и сума ти хора казаха “Еее, видяхте ли бе, глупациии, нищо не се случва”. Тези, дето още са вкопчени в иронията, осъждането и таят в себе си разни тъмни емоции, ще им е трудничко… Но и това е уместно, защото като стигнеш дъното, единствената посока е нагоре 🙂

Разбира се – във външния свят нищо не се случи. Няма и да се случи. Тук-таме пак ще има катаклизми и намествания. Аз лично съм по-центрирана, по-омиротворена и изпълнена с благост, приемане и любов от всякога. Усетих много могъщо присъствие в залата на мисия България. И то такова, каквото до сега не е имало. Там се случи нещо велико, едно огромно, могъщно, трепящо обединение на сърца и енергии! 2012-12-22T005043Z_1_CBRE8BL02CL00_RTROPTP_2_OUKOE-UK-MAYA-CALENDARДори ако допуснем, че няма нищо друго и само душите ни някога, съзаклятнически са ни скроили такъв план – една дата, добре подредени числа – да бъде знак, да ни накарат да се съберем хиляди, милиони хора по цял свят, които в един и същ момент да медитират, 2212a10e да отправят молитви, думи за мир, благодат, хармония, изобилие и всемирна вселенска радост и прослава – то имаме повод да се поздравим! Свършихме (и продължаваме да вършим) невероятно добра работа! Онези от нас, които са готови да прогледнат, да видят, да усетят – знаят прекрасно какви промени текат в момента, те са толкова осезаеми – във вътрешния ни свят, в емоциите, в случванията, в онази лекота и приемане на всичко, което е… От тук насетне промените започват да се случват с още по-шеметна бързина и да се проектират във външния свят. И това, което проявяваме все по-бързо в живота си, е същото онова нещо, което таим във вътрешния си свят.

Сензитивността е много по-висока вече, и с нея идва и разбирането какви са нуждите на тялото, на общуването, на духовния стремеж и глад за нови хоризонти, смелостта да изоставиш илюзорната сигурност на старите матрични схеми и да започнеш да твориш нещо твое, нещо лично, нещо от което сърцето ти трепти в радост и дава стойност и ценност за още много хора. Аз например започвам да “прочитам” другите хора мигновено, възнамереното се случва със щрак, горе долу за около ден. Усещам цялото творение със всички сетива и някак все повече имам усещането за една много красиво построена сцена. Слънцето е дори различно… А много хора около мен споделят за мигновени проблясъци и пробуждания, осъзнавания и притихване. Това е то. Подобно на една много щура ваканция на морето, истинското осъзнаване на веселбата и сладостта на прекарването ще дойде след месеци. А пък при други хора, затънали в мрак, негативизъм, ирония, злост и обвинения са се засилили негативните преживявания. Необясними и утежнени болестни състояния, гняв, агресия, объркност има при тези хора. Всичко се случва с невероятни ускорени темпове. Било то в положителна или негативна посока (в зависимост от това, какъв е вътрешния свят на човека). Толкова бързо и буквално се материализира всичко. И щем, или не щем да го признаем, в последните дни това се усили.

Годината 2012 не е толкова чудо, идващо на конкретна дата, а е епоха, която започна отдавна. Може да е период от 10, 30, 50, или пък 100 години? И през този период, въпреки множеството изпитания (или пък и заради тях!), пред нас, хората изгрява нов свят, ново бъдеще и реалност – което ни позволява да навлезем в по-висши нива на съзнанието и да реализираме пълния си потенциал!

Дните след 20.12.2012 бяха един своеобразен пик и връх на всичко онова, което се разгръщаше през цялата година. А какво ли тепърва ни очаква? С детинска радост и нетърпение чакам.. и присъствам във всеки миг, за да съм осъзнат участник и свидетел на всичко онова, което тепърва предстои! Искате ли да участваме заедно в това? Тогава не чакайте нещо да се случи. Случете го!

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

20 Comments

 • Румяна
  Отговор

  Здравей Марти, беше ми интересно как ще излезеш от ситуацията, когато от всички страни започнат да те удрят, че нищо не е станало.Браво, справи се…Нали не си мислиш, че ей така хората ще се съберат ,ще решат че са на страната на светлината и чудото ще стене. Ами мн.хора така прескачат от партия в партия ,примерно. За да са на страната на бъдещите победители…Аз приемам ставащото като постепенно отсяване. Това беше първият изпит. Сега много хора ще се отдръпнат, нищо, не са вярвали истинки. Други ще започнат повече да се съмняват…Тоест, стана първото преброяване. Хората на страната на доброто са тези, които сега ще продължат да вярват. Единственото, което не харесвам, са снимките с тези изпаднали в екстаз хора на сайта. Прощавай, много направи и продължаваш да правиш, но това не ми харесва и го казвам. Бъди щастлива, продължавай…за мен си избранница, и то не само по твое лично желание…

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Здравей, Руми. Благодаря ти за добрите думи.
   Преходът не е мой литературен герой, за да е нужно да се оправдавам, измъквам, или обяснявам. Това е глобален, галактически миг от безвремието и в него участват милиарди хора, ангелски същности, екипи от светлина и преди всичко Творецът. Никой от тях не се обяснява и извинява на онези, които нямат очи да видят. Хора от всякакви прослойки и нива на съзнание има, и все още ще има. Не изпитвам необходимост да се обяснявам на никого, Аз просто съм 🙂

   Колкото до хората, изпаднали в екстаз – в точно този върховен момент на обединение, пеем химна на България. На мен доста ми хареса да ти кажа. И се гордея с тези хора.

   Благодаря ти още веднъж. Любов и светлина на всички.

 • Любомир
  Отговор

  Мартина,
  четем със съпругата ми и се дивим на думите ти. Отдавна разбрахме, че не знаеш какво е възнесение, но не очаквахме, че така ще представиш ситуацията. Според нас ти си една от тези, които в най-голяма степен отдаде силата си на тази дата. Само погледни темите, които пускаше – за предсказанието на измисления “тибетски лама” за трите седмици и половина тъмнина, караницата “отгоре”, че дуалността си била отишла от реалността и как можело светлинните работници да не виждат това. Писа за критични лунни дни и астрологични фактори, които всеки с елементарна астрологична култура знае, че са преувеличени и не са толкова редки, участва в истерични кампании за възнасянето на България, спасяването на света от българите, забравяйки, че Духът няма народност и че тези процеси не зависят от личността, а от Земята.
  Общо взето създаде една вълна след 11.11.2011 и я яхна, като подведе много хора, надъхвайки ги с илюзии и очаквания.
  Разочарование има и ще има сред вашите среди, не по отношение на 21.12.12, а по отношение на твоята “златна мисия” или порта. Не бяхме виждали такава кампания, която да се създаде и провали с гръм и трясък след “идването на извънземните” от посланията на Галактическата федерация. И точно в техен стил очакваме още “доказателства”, че всичко не е било просто една финансова кампания с цел привличане на внимание.
  Каквото и да говориш за себе си и както и да коментираш себе си, хората вече си изградиха мнение за твоята дейност. Съжаляваме, че избра попрището на медитацията за медийни и медиаторски изяви. Поне наистина да беше медитирала, преди да сметнеш, че има какво да споделиш с другите.

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Скъпи Любомире,
   С цялото уважение към теб и съпругата ти – като не ви харесва този сайт и написаното в него, каква точно мазохистична сили ви кара да се връщате към него?

   – Предсказаниято на измисления тибетски лама не знам къде сте го чели, но определено не е било публикувано в този сайт. Явно твърде много източници, които не харесвате четете и накрая ги обърквате
   – материала за дуалността е написан от Марина Шулц, преведен от едно мило българско момиче и публикувано по нейно желание. Явно не от всеки си е отишла дуалността, като чета коментара ви :-))
   – Астрологични познания нямам и не си позволявам да пиша за астрология, но затова пък Милена Вълканова е авторитет в астрологичната наука, а тя може да пише много по-авторитетно от всеки любител. Не е казано обаче, че всеки любител може да разбере, нали? 🙂
   – За извънземи и идването им едва ли ще прочетете в този сайт, а още по-малко пък послания от Галактическата федерация.

   Кампания няма, мили хора. има само необясними объркани очаквания в някои хора. Ако усещате провал, той е вътре във вас. И този ви коментар само ме кара да изпивам състрадание към обърканите хора, които още се лутат в очаквания, етикиране и злост.

   Единиците объркани като вас много добре контрастират със стотиците, които споделят за променения си живот с благодарност. А това, че се връщате и имате стимул и да пишете подобни неща говори, че все пак нещо се случва във вас. Останете си със здраве и ви пожелавам малко повече осъзнатост и вътрешна работа, а не обикаляне по всевъзможни сайтове, четене на предсказания и послания, категоризиране и анализиране на други хора.
   Благодаря ви.

   • Nikola
    Отговор

    Здравей Мартина,
    през повечето време аз живея в страна, за която конспираторите често пишат, че няма свобода на словото. Може и така да е сред платените медии, но във всекидневните общочовешки отношения има огромна свобода. И може да не се съгласяваме помежду си, но се уважаваме. Чета блог-сайта ти от самото начало, поръчвал съм продукти от него и няколко пъти съм споделял мнението си. Нито веднъж то не беше добре дошло, не защото е било негативно, а защото е било различно. С много неща съм съгласен, с други не, но не това е важното. В света винаги има и за и против и двете съществуват заедно, просто се учим да го приемаме. Ти също си писала за това, но не го живееш – имах смътното усещане, че е така, но след последното ти мнение, съм сигурен. Има огромна разлика между личния ти стил на писане и публичния, което все повече ме отказва да чета тук и сигурно някой ден ще спра да го правя. Открито ти казвам, че си единствената, която съм засичал да нарича читателите си, които не са съгласни, хейтъри, да ги обвинява, че с мнението си лепят етикети, докато в същото време сама лепиш такива свободно. Всеки е свободен да не чете сайта ти, но не забравяй, че и всеки е свободен да го чете и да коментира, защото е в публичното пространство, най-малкото. Аз съм напълно съгласен с мнението на Любомир. Има огромна разлика между твоята кампания и това, което се случи на 21.Декември. Виждам мненията на много хора тук, но те описват своите лични преживявания, защото енергиите на Земята оказват влияние върху всички, не само върху тези, които се самопровъзгласяват за новите водачи – ти, Ваня Стойчева, не помня другите имена, които лансираш. Тези преживявания са много различни от създадените от теб очаквания в мнозина българи. Ти пускаше подбрани в определена посока чужди ченълинги и от лични споделяния на приятели зная, че доведе до не една безсънна нощ на страх от хора, които са ги чели. Надъхваше мнозина, но без ясна цел, а това граничи със създаване на психоза. Недей да се сърдиш, че двама-трима са набрали смелост и са отделили време, за да ти дадат обратна връзка. Самонадеяно е да смяташ, че ще се харесаш на всички. Напразните обещания, които даваше като завършек на кампанията Златна Порта, са причина за разочарованието, което витае сред не една група търсещи в България. Никой от тях не вижда разлика в своите усещания след активация на така “важните” градове-кристали, нито медитациите на определени дати, защото симптомите, които описват, ги има навсякъде – те не са свързани с нещата, които твърдеше. Има ги сред хора, които медитират по свой си начин, сред тези, които правят йога, сред тези, които никога не са медитирали. Затова и на доста места във фейсбук и туитър откривам разговори сред участници в тази кампания, които споделят, че са отдали силата си и са се изтощили емоционално, вместо да са навлезли по-навътре. Ти как би се чувствала, ако някой ти дава погрешна информация и ти изгуби месеци от живота? Отговорността във всички случай е споделена, но как можеш да обвиниш някого за даденото доверие? И тези хора ли са хейтъри и би ли им го казала, когато ги срещнеш евентуално на някоя от следващите си срещи?
    Пиша всичко това, надявайки се да се учиш от опита си, така както си писала, че го правиш. Не за да изпаднеш пак в някое от крайно полярните си състояния и да ми отговориш, само за да имаш последната дума – не това е важното, а да бъдем честни и да не правим кампании със скрити цели. Сигурен съм, че пламъчето на безкористната работа го има все още в теб и то ще измести мислите за популярност и желанието винаги да бъдеш права.

    • Martina Ivanova
     Отговор

     Всеки има право на мнение, Никола.
     Различното, стига да е в рамките на добрия тон и да не сочи с пръст и обижда, дори да не ми допада лично – има място тук. И е тук.
     А хейтъри не са онези, чиито различни мнения са тук.
     Хейтъри са онези свити душички, които пишат откровени обиди. Но наистина толкова грозни и пошли, че единственото, което можеш да кажеш за такъв човек е “Горкият, колко много злост таи в себе си.”. И техните коментари не са допуснати, не ги виждаш. Интересното е, че продължават да се отбиват насам и заради това оставям по нещо и за тях 🙂

     Далеч съм от мисълта, че мога да се харесам на всички, Затова съм такава, каквато съм и няма да стана по-различна нито заради теб, нито заради някой друг, който изяви недоволство.. Който намира нещо полезно – се отбива тук. На който не му харесва – пътища много.

     “Златната порта” не е кампания. Дори не е моя, И нищо не съм обещавала 🙂 Мисия България е инициатива на Ясен Николов, която тече от години и в която бяхме поканени през 2012 и ние. Ако си присъствал на Мисия България и нищо не си усетил… съжалявам. Аз не помня да сме се виждали обаче?
     Аз разбирам и разочарованието, зашото е било предшествано от очаквания. Ако има една група нищо не усетили, то има и една огромна група много усетили.
     Е, някой има ли вина? Толкова много пъти казах, че всеки ще види реализирано това, което носи в себе си, То не е общовалидно, то е различно за всеки. Та така и (не)усещанията. Никой друг не може да носи тази отговорност, освен всеки човек сам за себе си… Всичките ми публикации са били с мек и любящ тон, стимулиращ творчеството и развитието. И това е видно, няма смисъл да се обяснявам повече. Още 2011 казах, че няма да свършва света. Къде видя страховити публикации, че и ченълинги, които да карат хората да изживяват страх? Да, интернет е пълен с тях, но не и този сайт…

     Хората за които пиша са достатъчно познати имена и оценени от хората, за да се каже, че аз ги лансирам? Моля те… Не съм PR агенция 🙂

     Популярност? Това е илюзия. Желания? И те са измислица на егото.
     Щеш или не да приемеш.. аз съм на тази позиция. Единственото, което има значение е работата със светлината и хилядите пробудени хора. Отдавна нямам желания, камо ли да съм права. Предпочитам да съм щастлива.
     Успешна нова година Никола, дано бъде много шастлива, радостна и изобилна. И не, не ти обещавам, че ще бъде точно такава. Само от теб зависи.
     Поздрави най-сърдечни!

 • Иван
  Отговор

  Притчата за сеяча по разказа на св. евангелист Матей

  А като излезе оня ден от къщата, Иисус седна край морето. И събра се около Него много народ, тъй че Той влезе в кораба и седна; а целият народ стоеше на брега. 3. И говори им много с притчи, като казваше: ето, излезе сеяч да сее; и когато сееше, едни зърна паднаха край пътя; и долетяха птици и ги изкълваха.

  Други паднаха на каменисто място, дето нямаше много пръст; и скоро поникнаха, понеже пръстта не беше дълбока. А когато изгря слънце, бидоха попарени и, понеже нямаха корен, изсъхнаха.

  Други паднаха в тръни, и израснаха тръните и ги заглушиха.

  Други паднаха на добра земя и почнаха да дават плод: едно сто, друго шейсет, а друго трийсет.

  Който има уши да слуша, нека слуша! […]

  Вие, прочее, чуйте, какво значи притчата за сеяча: при всекиго, който слуша словото на царството и не разбира, дохожда лукавият и грабва посеяното в сърцето му: ето кого означава посеяното край пътя.

  А посеяното на камъни е онзи, който слуша словото и веднага с радост го приема, ала няма в себе си корен и е непостоянен: кога настане скръб или гонение заради словото, тоз-час се съблазнява.

  А посеяното в тръни е онзи, който слуша словото, но грижите на тоя век и примамливото богатство заглушават словото, и то бива безплодно.

  Посеяното пък на добра земя е онзи, който слуша словото и го разбира и който принася плод: един дава плод сто, друг шейсет, а друг трийсет.
  (Мат. 13:1-9, 18-23)

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Твърде ценни коментари, споделени от хората във фейсбук групата ни “Планетата на свободния избор” и от фен-страницата на Свой Избор, за да не ги споделя и тук, за да се запази това богатство от различни гледни точки и индивидуални усещания. Иначе за злободневните хейтъри мога само да кажа едно – Обичам ви и ви съчувствам 🙂 И благодаря!

  1. Ваня Стойчева Марти, след всяка силна светлинна вълна идва откат и излизат сенки, нека го приемем като факт; много е лесно да седиш в удобния ъгъл и да критикуваш, да не направиш нищо свое и оригинално, а когато някой друг дръзне, да го обсипеш с хули, без дори да си се запознал задълбочено с онова, което той прави и пише. Но това не ни е интересно, ама хич. Важното е, че в България нещата наистина станаха по един спокоен, мирен, благословен начин и ей-богу, за другите да не говоря, че то и благодарността вече се възприема като опит за контрол, но поне аз лично вложих много любов, усилия и извънредна работа, за да помогна нещата да се случат плавно и безболезнено. Това утвърждавахме като мантра във всяка група през годината. Едно и също: “Нека нещата станат по най-добрият начин за всички, нека стане най-плавният, лек и безболезнен преход.” Е, не беше ли плавно? А ние дали щяхме да организираме събитие и да заземяваме кодове в центъра на София, ако вярвахме, че ще има мрак или дори без точие? Така че същественото е едно – светлината бе заземена, основните страхове, които криеха риск от материализиране – пречистени през виолетов пламък от много доброволци по света, светлината – разпространена, искрите подадени и приети от онези, които ги пожелаха. Другото вече няма значение. Част от растежа, никой не е съвършен, случва се, нека бъдем добри и състрадателни. Сега поне всеки има избор – към коя реалност да се упъти. Има и отворени, видими пътища. Това е огромно щастие.

  2. Иван Бъзовски Усещането,че не съм същия ми е напълно достатъчно!Даже в повечко си идвам.

  3. Добринка Райчева Много неща се случиха Марти…и на видимо и на невидимо ниво…и продължават …и тепърва ще набират скорост…

  4. Pavlina Penkova При мен нещата се променят със такава скорост, че ми се завива свят!!!И на осъзнато и неосъзнато ниво.Като във вихрушка съм …

  5. Petya Toncheva Всеки се е чувствал според обстановката, социалния си кръг, настройките и емоциите на самия себе си – които апропо си има всеки ден .., както и своята лична звездна и не само звездна карта ! Иначе надъхването за стрес и психоза вероятно си е казало думата при някои по-лабилни и нежелаещи да мислят и да се образоват хора !

  6. Добромир Пенков В групата „Общество за духовно развитие – Тетевен“ проведохме групова медитация. Усещането беше невероятно! Лично аз не съм излизал от това състояние от 12.12. Постоянно имам усещането, че главата ми е в някакво особено състояние на опиянение, настръхване, радост. Това състояние не ме напуска. Изглежда всеки получава това, в което вярва. А и вероятно отвореността към енергиите е по-важна. Тъй като те си текат, но не всеки има нагласата да ги приеме. И безусловната Вяра и Любов вероятно са основният фактор.

  7. Assia Petrova и аз не усетих нищо, надявам се датата да е объркана и все пак да има такава промяна,иначе освен да променя себе си друго не ми остава.като променим себе си в крайна сметка ще променим и света

  8. Anna Lazarova Мен ме започна още около преди седмица с дълготрайни интензивни усещания в сърдечната чакра , в комбинация с безпричинно обхващане от т.нар. “благо чувство” . Покой, тиха радост, центриране. Имах моменти , в които насред улицата ме обзема такова блаженство, че искам да поспра със затворени очи и да си постоя така… , едва продължавам да се движа като мравка… И преди съм имала такива изживявания, но много по крадки. Днес доста късно станах – спах много 10-11 часа , както и тези около мен. Последва леко главоболие и шумове в ушите. Някои мислят, че са грипозни, но аз си обяснявам произхода на симптомите им с трансформацията – възможни са главоболие, хрема, болки в гърлото, дори кашлица и растройство. Липса на апетит, желание за лека храна и много вода… Няма две еднакви усещания – при всеки различно… Мисля, че главното общо е покоя, равновесието , една такава необяснима ведрина и позитивно усещане. Добре е да се правят леки растягащи гимнастички, дихателни практики и повечко чиста водичка – може да си я наричате, да и казвате хубави думи, молитви, докъто е между дланите ви – така я зареждате и пречисвате. Същото важи за храната. Не случайно са измислени молитвите и благословиите на трапезата , преди хранене

  9. Vanya Koynakova Браво, Мария, че отвори темата, защото до сега май, всеки я заобикаляше…Мисля, че всички имахме нужда да усетим или само да чуем за някаква кулминация на процеса. Такава нямаше…Разочарованието ми показва, че съм имала очакване и привързване към резултата / признавам го /. Предупредиха ни за датите, че няма да ни дадат очакваното, но колкото и да сме отдадени на процеса, някакси се наситихме само да говорим за това. Сърцето ми копнее за видима, за ясно осезаема промяна, макар и с някой друг, за да продължа да вярвам със същата сила, както преди .Прогнозите на Сал Ракели за промяна след 2-3 десетилетия / дори и да са напълно верни/ не се свързват някак с големия шум, който се вдигна точно сега… Може да сме минали в Новата ЕРА, но ако е така, това трябваше да го усетим като нещо, което не сме изпитвали. Аз имах и продължавам да имам разни усещания, но никое от тях не ме кара да нарека това прелом, апогей, граница или нещо от този род…Единственото, което ми харесва в сегашното време е, че се чувствам ПОСТОЯННО ЩАСТЛИВА !…

  10. Polly Petkova Според мен усещанията си бяха съвсем нормални за времето на стандартното слънцестоене и Игнажден. Както всяка друга година. Усещам благите енергии, но не са ми “невероятни”, “върховни” или други суперлативни определения. Това, което някои проповядват да се прави, да се мисли или медитира го правя много отдавна, преди дори да разбера за дати като 21-ви. Продължавам да мисля, че най-хубавото предстои!

  11. Azara Light Mahatma За човечеството се отвори огромен потенциал. Въснесението от тук на татък е с по-големи възможности. Много са различни усещанията поради самото многообразие, наречено човечество. Ще разбираме във времето, какво е това поле на безкрайните възможности, сега прохождаме. Има нещо много важно за мен, което наблюдавам от около година интензивно. Все още не е включена науката и необходимите разаснения относно процесите, които протичат. Но и това ще стане, няма да е толкова на сляпо за в бъдеще духовното и физическото ни извисяване. Бях предупредена от мойте водачи как ефективно да усвоя енергиите от порталите и ги послушах. Резултатите надминаха очакванията ми. Жалко, че не съм добър писател, за да го предам на хората, така както ми се иска Макар, че съм учила електротехника, сега тепърва разучавам и физика и химия и биология, за да си обяснявам възнесението. Това ми е необходимо за визуализация и работа с намерението. Категорична съм, че когато човек има знанието, резултатите са удовлетворяваши. В мойте представи и целите, които си поставям само доброто, любящо пожелание и емоционално усещане за радост и приповдигане е недостатъчно. Човек лесно може да се самосугестира и да го предаде на околните. Необходимо е да има явни, материализирани резултати, за да се потвърди възнесение. Така, че продължаваме:)))

  12. Spas Mavrov Усещането е много лично и ..не е задължително да е станало на тази дата. На 22 март настъпва пролет всяка година, но времето не винаги се оправя веднага,нали, а цветята цъфтят чак през май. Промяната ще трае 36 години, считано от 2002 година. Другото е многознайничене.Трябва да промени съзнанието ни, а това не е лесна работа и не е за ден -два.

  13. Valeriq Georgieva Исках да пиша по тази тема още на 21,но си сложих спирачка.За пръв път. Никой не си признава, че нищо не се е случило.:))) Аз съм доста чувствителен човек и нищо, нищо не усетих. Тук се писа ,че ако не си готов за новите вибрации,няма и да ги усетиш. Чакам новата земя още от детската си възраст. Видях кристалната решетка на земята ,сънувах деня в който ще стане възнесението.Преживях го заедно с много хора,които бяха заедно с мен. Случвало ми се е да наблюдавам сцени от паралелно измерение и то съвсем наяве,без да сънувам. И всичко това още преди да има интернет и групи в които да се пише за това.Нека който иска да ме нарече човек с голямо его,вероятно изглежда така,заявявайки че съм усещала и виждала тези неща.Просто съм много искрена и директна ,не се притеснявам да пиша за това. И сега какво, преди можех да съм сензитивна и на 21 ,НИЩО….Не го вярвам .И толкова толкова се изписа какво щяло да се случи. Ами мисля ,че не е било просто за този ден.Мисля също и че вероятно ,даже не вероятно а съм сигурна ,че изобщо си нямаме на идея как и кога ще се случи. Няма как ако се е случило нещо ,да не го усетим. Кой каквото иска да казва…нищо не се случи точно на този ден. Има обаче нещо което не мога да отрека. Започнали са да идват високи вибрации към нас,но не от 21. Разбирам това от новите си избори,от новия начин по който гледам на,,конфликтните” ситуации, от това как се освобождавам от хора които вече не ми резонират и това става без усилия и някак много лесно.И ..месото :)))) не ми се яде вече ,направо ми е гадно от него.Ами това е приятели..каквито ми бяха мислите ,такива ми бяха и написаните думи. Нещо голямо предстои.

  14. Yordanka Atanassova Popova Валерия, като сте толкова чувствителна, препрочетете си края на поста…може и нещо да почувствате….сега новата земя е на първа и набира скорост….докато седите и чакате цял живот чудото, не виждате какви чудеса стават всеки миг….но все пак е добре, че довършихте поста си и не спряхте до разочарованието

  15. Anna Lazarova И по-добре… За предпочитане е плавен преход. Нови неща се случчват, но са вътрешни… Просто се отварят врати, границите между измеренията се размиват, преливат… , за малко си тук, после там, после за повечко там…

  16. Vanya Koynakova Валерия ! Не е случайно, че много очаквах, да разбера как ти гледаш на нещата ! И знаеш ли защо, защото си на 200 % открит човек, а това ми резонира много. След като прочетох написаното от теб, се почувствах добре не защото ме успокоява, че и някой друг човек мисли по подобен начин, а защото моята увереност в някои неща не ме е подвеждала никога. Аз смятам, че нещата, въпреки усилията на човечеството и космическите ни приятели…не се получиха…Това изненадва не само нас, но и тях…Да оставим датите, те подведоха всички, не само човечеството…Въпросът е в готовността на всеки един от нас да реагира на този експеримент…Предупреждаваха ни, че всичко зависи от нас и ние положихме усилия / който, както може /, но дори и за твърдението за ” първата вълна” на Основателите в книгата на Сал РАКЕЛИ не се говори сега или потвърждава от източниците. Ако наистина е имало пик на енергии, би трябвало да има и успели да осъществят прехода. Толкова подробно бе описано какво трябва да се почувства от условно определените три групи хора – тези, които преминават, тези, които им предстои да преминат и на оставащите в 3D действителността. Кой от нас може да се причисли по усещания в първите две групи ? Никой от нас няма намерение да каже с присмех : Видяхте ли, нищо не стана, но и да се заблуждаваме, че сме преминали някакъв голям портал точно сега , на 21…едва ли…Иначе има нови енергии и аз ги чувствам в главата си / необичайно усещане /, има и някакво вибрационно издигане, но представата, че са нужни десетилетия, за да се осъществи мечтата ми, определено ме натъжава…

  17. Kristin Kirkova аз искам да споделя, че имах усещането, че нещо стана с времето онази нощ:-)… на 20 срещу 21-ви…може да е случайно усещане, но може и да не е… бях си навила часовника за рано ставане сутринта както винаги и на няколко пъти се събуждах с пълното усещане, че нощта е минала, часовникът е звъннал и трябва да ставам…всеки път започвах да се разсънвам и да се приготвям за ставане…и като погледнех часовника се оказваше, че е минал само един час примерно… пак заспивах и пак същото…. Случвало ми се е и преди…но за пръв път няколко пъти на нощ – все едно времето е спряло или съм спала “много бързо” някакси…На сутринта имах чувството, че времето е преструктурирано…че ще се движи по различно вече… Също така на този ден се случи нещо, което от 20 години искам…свързано е с мой упорит навик, от който исках да се откажа…и изведнъж стана… Това са ми усещанията за този ден…а иначе отдавна чувствам смяната на парадигмите, различни енергийни промени, ускоряване на темпото на случване на нещата, много повече скрити потенциали за всичко и навсякъде… Имаше изфабрикуваност на момента, но то пък не пречи ние също да си изфабрикуваме разни неща, които искаме…:-))

  18. Рум Марк “Ще има време, в което всеки ще бъде освободен, но това няма да е масово събитие, а ще става един по един…работете върху себе си.”
  Из “Разкритията на един посветен”
  Не бързайте да се възнасяте. Първо си свършете работата.
  …А работа има още много, повярвайте ми…Ако сте спазили ритуала, ако сте отдали уважението си на този ден, на нощта, на времето и на Вселената в този момент, ако сте отчели този ден, ако сте се замислили за него поне веднъж като за специален, като за нещо грандиозно, то Вселената ще ви върне жеста.
  Ще видите.

  19. Iglika Yankulova То доста сте изписали на тази тема ама да се включа и аз и признавам си преди да съм ви изчела за да не си загубя мисълта по въпроса. Когато стоях в залата преди мисия България на 21.12 стоях сама и слушах останалите събрали се като за празник и всеки пита другия “Ти нещо усети ли?” Просто очаквахме нещо грандиозно да се случи в конкретния ден и час. Архангел Михаел отговори на въпросите при живия ченълинг на Ваня в залата ” Какво искате да се събудите и да намерите Атлантида навън” Не става внезапно, ние решихме да не става така ( аз лично за себе си помолих промените да се извършват с моето темпо на осъзнаване и вибрации, да не ме плашат и да не идват ако не съм готова за тях, така и се случва). Този път всичко става плавно, осъзнато и участват и телата ни които трябва да се трансформират заедно с нашия дух. Промените Марти ги е описала, само трябва да се огледате. Случват се всеки ден. Около мен се събуждат хора за които не съм и предполагала че могат да погледнат извън матрицата, събуждат се абсолютно щастливи и осъзнати, правят собствения си завой на 180 градуса. Обичам ги и им се радвам от сърце и душа. Вижте новините, живота. Всичко се променя и то доста бързо ми се струва. А що се отнася до конкретната дата, аз го усещам, възприемам и чувствам така. 21 ви беше деня в който се извърши поредното измерване на вибрацията на земята, последното измерване, краят на експеримента в който всички планирано ( от нас самите) и доброволно участваме. На 21.12.12 отдадохме всичката положителна енергия която сме генерирали за създаването на нова вселена и се отзовахме в нулевата точка. Нулевата точка от която бихме могли да изградим нов свят абсолютно фантастичен и нелогичен според сегашната ни гледна точка. Нашия свят. На 21 ви получихме енергията и възможността да го направим. Какво ще направим ( една ангелска усмивка от моите водачи) зависи сещате се от нас самите. Кой променя нашата действителност? Ние? Тогава какво се промени на 21 ви? Защо чакате да го усетите, направете го!!! Нов свят в ръцете ви, ново бъдеще изцяло от изборите ни, без карма,без виновни, нещо което правим единствено ние. Каква по голяма промяна от това. Повече за това какъв е експеримента, каква е тази нова вселена, и т.н можете да прочетете от ченълингите на Крион с Лий Каръл. Ако ви е нужно да знаете. Защото всички отговори са вътре във вас, не във форума, не в учителите ви, не в книгите а в сърцата ви.

  20. Tanq Petrova Финалния импулс за включване беше на 23-ти в 3 сутринта. Не ние изградихме тази реалност, ние само по волята на избора си можем да се включим в новоизградената реалност. Не Архангелите вземат решенията, това е част от един процес на развитие на локалните вселени и е по волята на Твореца, те са градивните елементи, които изпълняват заложеното от него. И да, Душите преминали в многомерно състояние са по-малко от очакваното, да не кажа крайно недостатъчно, което няма и не може да спре процеса. В него са ангажирани прекалено много същности, ние само можем да се развиваме до тогава, до когато сме готови. / не държа да коментирате, отричате или потвърждавате това мое мнение/.

  21. Irina Dimitrova Здравейте! Ще споделя моето силно и категорично усещане от 20ти насам. Енергията е абсолютно различна, лека, ефирна, като че наполовина изтъняла, изчистена… Каквато е разликата между Универсална енергия и Рейки, за онези които са били и в двете. Универсалната енергия беше гъста, плътна, тежка, а Рейки е лека и ефирна. Седмица преди това помолих за сън, в който да ми кажат какво предстои. И сънят беше следния: Хората потопени до кръста в море, както са си с дрехите, скупчени и слушат пред тях един човек, който четеше от книга. (Това си беше живо кръщение, но по вечерно време). Топнах се и аз. Излязох и виждам в небето три огромни фигури на очи и вътре в тях още по едно око. (Сал Ракели говори за 3те земи 3то, 4то и 5то измерение. Сега започваме да се разклоняваме душите на 3 посоки и се разделяме.) Следващ кадър – 21ви, слънчев и прекрасен ден, аз летя, както често в сънищата ми. Но този път не мога да контролирам полета, стрелкам се прекалено бързо, скоростта е удвоена и това е ново усещане за мен. Викам си, тук има нещо, въздуха е различен, разреден, чакай да се кача да скоча от по-високо. Качвам се забележете на нов блок, почти построен, с довършителни работи… (т.е. новия свят) и се хванах за едно въже. Пускам се, за малко да се разплескам на земята, толкова бързо литнах надолу. Беше 5 сутринта, събудих се. Моя приятел, който е астматик се притесни след съня ми, тъй като за него разредения въздух не бил на добре. След 2-3 дни започна да се оплаква, че досегашното му лекарство спряло да действа, състоянието му се влошило. Аз забелязвам, както някой по-горе каза, че мислите се осъществяват още по-бързо, почти мигновено. Продължавам да чувствам въздуха буквално разреден и олекотен много… наполовина. Слънцето да, също е различно. Искам да ви кажа, че и кучетата по улиците са променени. Вгледайте се! Разбира се не всички. И така, за мен промяната започна от 20ти. Т.е. тя върви отдавна, това е ясно, но на тази дата се случи нещо, източи се ниската енергия. Съгласна съм с описанието на една от ясновидките, която каза, че до сега действаха двете сили едновременно – в противоборство, а отсега нататък остава да действа само светлината в нашия свят. За мен това изявление е напълно валидно и го усещам чисто физически. Нямам съмнение, че преминахме в 4то измерение успешно! Честито на всички!

  22. Yordan Yordanov Много хора усещат любов или лекота.Нормално е защото много се говори и пише за това.Новото,което предстои да се появи е колективното съзнание,осъзнаването,че сме част от едно по-голямо Цяло.Но всичко това предстои и според мен няма да е толкова скоро.Това,което наблюдавам е ,че децата,които сега идват в нашия свят са МНОГО по различни,те идват с ново съзнание,а ние по-възрастните,дори и да не хванем последния влак можем да ги пощадим и да ги оставим да се развият правилно.

  23. Anna Lazarova За нас се отвориха врати , дават ни се нови инструменти, нови възможности . Всичко това е вътре в нас, а не извън нас. Докъто гледаме навън през прозореца , търсим промяната, разговаряме, оглеждаме се, търсим белезите трескаво…, не виждаме че зад нас неусетно домът ни се е разширил неимоверно и е напълнен с нови дарове. С тях можем да направим сами промяната видима и осезаема навсякъде около нас

  24. Ваня Стойчева За мен усещанията бяха много силни, не мога да кажа, че нещо е станало за “пръв път” и е било свръх изненадващо, по-скоро това беше пикът на една голяма поетапна вълна на събуждане. Най-силните усещания за мен бяха вечерта на 2012 2012, когато получих директни указания да застана на мястото си и да се включа в системата. Беше извънмерно силно чувство и много приятели споделиха, без да съм им повлияла, че са изпитали същото – било е много разтърсващо. Аз направо се сковах и вцепених, почувствах силно превключване на мощности и известна доза страх. Разбира се, че усещанията са индивидуални – според задачата, степента на връзка с Висшия Аз и умението да общуваме с високите измерения и да провиждаме. На моменти зрението ми направо се променяше, а самата енергия ставаше толкова силна, че ме налягаше летаргия и нежелание да правя нищо земно, а просто да стоя на едно място и да “Бъда” Изживяванията на събитието Мисия България бяха изключително силни, а ангелските намеси – видими и с просто око на снимките (не че аз някога съм имала нужда от снимки.) В следващите дни буквално се събуждах посред нощ потънала в невероятно блаженство, докато пред мен сияеха подвижни, флуидни светлини и геометрии. Образът, който ми бе предаден на събитието, се потвърди и в последното послание на Рона Хърман (което още не беше излязло по онова време.)
  Това е.

  25. Denica Zhelyazkova Очаквах някакво разтърсване може би, но както и да е, получих друго. Няколко дни подред, започвайки от 20-ти та чак до 26-ти, не ни се ядеше нищо. А хем бяхме по банкети, по трапези. Засищане с изключително малко храна. И другото – интересни обрати в положителна насока в поведението на хора наоколо, попадане в ситуации, които ти повдигат духа. Това беше за мен.

  26. Vanya Koynakova Да, хората станаха наистина по-добри… Работя в аптека, където негативизмът се проявява обикновено често. Сега е различно…Забелязвам някаква кротост, желание за шеги, усмивки и което е също изненадващо – никакви подигравки от страна на невярващите в Прехода…В природата на хората като че ли се събуди нещо…някакъв РЕСПЕКТ…

  27. Атанас Атанасов Не очаквайте да видите невидимото. Ние сме като слепци за световните промени. Не е важна външната промяна а какво става в душите ни. В духовният свят живеем с душите си. Какво е душата? Каква форма, какъв цвят и какъв мирис има? Това което носим и сме не разбираме и не виждаме а искаме да видим световната душа. Мир и светлина за душите ни. И за всички които търсят светлината и Бога.

  28. Burda Chronotron Аз смятам, че тази дата е датата на окончателното разделение на хората на духовни (мислещи за цялото) и технократи (егоисти, действащи манипулативно в името на своето). Те ще съжителстват още доста време. Има още природа и човешки съдби за унищожаване (за вторите) и много мир и любов (за първите)..
  И едните, и другите ще живеят мозаично, но като цяло агресивността на вторите ще отиде за пожертването на голяма част от населението (меко, като снижаване на общия “стандарт, намаляване продължителността на живота и достъпа до просвета).

  29. Silvina Belopoicheva Напълно и абсолютно точно казано. За негативните хора аз се чудех дали да коментирам и да отдавам енергия на това, но това което си написала напълно съвпада с моите мисли. Дай Боже осъзнатост и мир на всички ни!
  Господи, направи ме инструмент на Твоя покой;
  при омразата нека посея любов;
  при обидата – прошка;
  при съмнението – вяра;
  при отчаянието – надежда;
  при мрака – светлина;
  при тъгата – радост.
  О, Всемогъщи Боже, благослови ме
  не да търся утешение, а да утешавам;
  не да бъда разбиран, а да разбирам;
  не да бъда обичан, а да обичам;
  защото давайки получаваме,
  защото като прощаваме, биваме опростени,
  и защото умирайки се раждаме за Вечен Живот.
  Амин.
  Молитва на Св. Франциск от Асизи

  А ето ги и научните доказателства, че нещо се случва със Слънчевата система. Описаното в статията отговаря напълно на това как ние реагирахме на промените – необичайно отпускане и омиротворение, леко главоболие… За някои… За други – тази неподвижност донесе агресия и негативизъм…
  Нулевата точка – равна графика, нулева слънчева активност, нулеви стойности на магнитосферата на Земята, странно разположение на магнитните линии на Земята през последния месец…
  Слънчевата система в момента действително се намира в някакво особено поле от космоса. Това поле предизвиква сериозни промени в системата още от преди 1990 година, но от края на миналия месец промените са толкова забележими, че спокойно може да се каже:
  Да! Слънчевата система наистина навлиза в нов цикъл от своето съществуване!
  И това, както виждате е действителна промяна, която се отчита от инструментите на нашите земни спътници, обсерватории и учени!
  http://www.styleglassbg.com/wordpress/

 • Невена
  Отговор

  Марти,
  чета статиите, чета и коментарите. Вярвам в правото на мнение на всеки човек, на индивидуалните му усещания, разбирания и светоглед. Не мисля, че трябва хората да бъдат убеждавани в каквото и да било. Всичко истинско се усеща. И това, че някой не го усеща, не е никакво доказателство,че то не съществува!!
  Разбира се разочаровани са всички, които имаха някакви очаквания. Очаквания за един розов свят с летящи понита и дъги, мигновено в полунощ на 21-ви. 12. 2012 🙂 Разочаровани останаха и друг тип хора- тези ,които също живяха в очакване всичко мигновено да срине, хората да станат зомбита (примерно), слънцето да угасне и да станем свидетели на една апокалиптична картина:)
  А всъщност нещата са толкова простички… човек твори светът си 🙂 И то не на готово. Защото няма как докато нищо не правиш и всичко около теб се развива, ти да получиш същото, което, тези с труд и работа са получили 🙂 Докато аз уча за изпит и го взимам успешно, този който очаква,че ще го вземе с късмет, в навалицата ,сред всички останали, просто не го издържа и отива на поправка 🙂
  И моето мнение, че светът се променя с всяка секунда. Не очаквам грандиозни промени. Поне не отвън. Искам аз да се променям и да изграждам по-добрия свят!
  Марти, обичам те!!

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Благодаря, Невена!

   Ей това се опитвам да кажа от толкова време, така хубаво си го синтезирала! Простичко и ясно. И си мислех, че наистина се разбира ясно! Няма нито да се срути света (слава Богу, че този сценарий го преработихме и не се случи, не че го нямаше като потенциал!), нито изведнъж ще преминем под дъгата и за една нощ да се озовем в candy-land 🙂
   Ама.. как да го обясниш, особено когато идва някой, размахва ти пръст под носа и ти иска сметка, че нищо не е почувствал? 🙂
   А промените си ги има, текат вътре в нас – къде по-осезаемо, къде тихо, плавно и неусетно, И така както е неусетно, се обръщаш назад и не можеш да повярваш, че човекът преди една година пак си бил ти!
   Прегръщам те с обич, мило момиче, благодаря ти!
   Много радостна и успешна година! Ако си я направиш такава.. 🙂

 • Vanya Stoycheva
  Отговор

  Разбира се, че всеки има право на свое мнение, начин на възприемане и преценка. Няма спор около това. Нито Мартина, нито аз сме определяли кой как да действа по време на тези дати, нито извън тях. Самата аз често казвам, че отминаха времената, когато една инстанция казва и предписва едни и същи правила за цели популации от хора. Периодично съм изказвала благодарност към всички линии и традиции, защото любимият образ на Възнасянето, предаден чрез Стийв Родър, е този на пъзела – много частички, всяка с уникален нарез, които се съединяват в едно искрящо цяло.

  По отношение на моята работа и онези, които са запознати с нея – има кошове от знаци, доказателства в 3Д, усетени енергии и повдигнати вибрации – нещо, което няма да коментирам тук, защото не искам никого да убеждавам – онези, които са го усетили и които са били вдъхновени, знаят за какво говоря, другите си имат право на техните избори за светлинни задачи – в крайна сметка сме планета на свободния избор, n’est pas?

  Колкото до 20-21-22, всеки е получил усещанията според степента на подготовка – ако каналите ви са затворени и сте пълни с блокажи, висшият аз просто няма да допусне силни потоци светлина и енергия към физическото ви тяло, защото това би ви навредило. А нито Мартина, нито аз можем да подготвим някого насила – това е въпрос на личен избор и упорита, ежедневна, всеотдайна работа. Извинявам се за откровеността – не е нито лошо, нито добро да имаме блокажи – всеки от нас е дошъл с тях. Въпрос на избор е да ги издигнем в светлината и да ги освободим, за да можем да приемаме все по-силни интензивности енергия към физическото тяло. Един пътепоказател може да ни покаже начините, но не и да работи вместо нас. Не си спомням Мартина или аз, която съм провела множество послания, някога да сме казвали, че с магическа пръчка ще освободим хората от вкоравени негативи, без те да си мръднат пръста. Ако някой е имал такива очаквания, това си е било негова призма.

  Лично аз никога не съм питала в Акашовите записи какво ще стане на тези дати, избрах нещата да са такива, каквито ги създадем и подготвим, много пъти предлагах да не чакаме нещо външно, да не питаме какво ЩЕ стане,а да работим върху себе си и върху цялото за положителния изход. Група хора просто си създадохме празника в София, други групи – също. За мен приливите на космическа енергия по време на този период, бяха абсолютно несъмнени, интензивната работа продължава в момента и всички чувствителни хора го усещаме и коментираме непрекъснато помежду си. Има и научни графики.

  Въбоще – както сега, така и години напред, изборът на хората ще бъде свободен – онези, които пожелаят, ще видят Златната порта и ще влязат през нея най-напред във вътрешното си царство на благодат, покой, мир и изобилие, а други ще прекарват времето си в спорове и безкрайни анализи на други хора по техните страници. Такъв е животът, няма добро и лошо, всичко е ОК.

  И все пак, приятели, случи се нещо разкошно, въпрос на време е пушилката да се вдигне. Заставам с цялото си сърце, душа и тяло зад тези думи. Това е моята истина, както и истината на много хора по света, с които споделяме тази визия и работа.

 • Красимира Стойкова
  Отговор

  Някак си очаквах да настане такова мазало, Марти.
  Защото има твърде много блуждаещи, лутащи се хора, които четат разни неща в нета, съставят си някаква илюзорна програма и очаквания, възприемат хора като теб за такива, които едва ли не изнасят целия преход на гърба си (като се замисля, май може да има нещо вярно в това..)Иии понеже са си съставили определени очаквания, с които товарят хора като теб, сега се опитват да хвърлят някаква вина на друг. Ама каква вина и за какво? За това че нищо не били усетили. Ама това не означава че нищо не се е случило. Означава че само някой хора не са готови да усетят. То каквото го има, си го има около нас. Ама не е казано, че всеки може да се възползва от него.
  Не се притеснявай от негативните коментари, те само показват и то много ясно какво разграничение между хората се е получило. Работата ти е безценна и всяка твоя статия я чета с отворено сърце. Благодаря ти за всичко, което правиш, не се отказвай нито за миг. Чета и ще продължавам да те чета. В статиите ти намирам само любов, добрина и огромна всеотдайност към хората. Бъди здрава и продължавай все така!

  • Denitsa Mihaylova
   Отговор

   Изчетох много внимателно и статията и коментарите. Както всеки път. Марти, аз чета сайта ти почти откакто го направи. Искам да ти кажа че почти 100% от нещата които пускаш са толкова силни и добри,че ме разтърсват из основи.И винаги са на точното място и време! Сякаш ако в точно този момент мисля за нещо, или имам някакъв проблем – отварям сайта и ти вече си писала за същото! Уникални съвпадения.
   И друго искам да кажа-интернет беше и все още е пълен със вскакви страховити сценарии, или пък гръмки ченълинги. Само дето господинът отгоре се е объркал, защото тук не съм чела нищо от тях. Изминалата година ми беше много трудна във всяко едно отношение. А едно от малкото неща които ми помагаха и ме държаха на ясната пътека са твоите статии. И ако посрещнах този 21 декември спокойно и с ясно съзнание то това е в голяма степен заради теб. Промени че има в мен – има и то огромни. От средата на декември сякаш, не от точно определена дата. Но нищо вече не е същото… Та моля ти се-не обръщай внимание на всичките разклатени, несигурни и разнопосочни мнения. Продължавай да пишеш защото си светлинка и даваш надежда и помощ на много хора!

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Благодаря за споделените мнения, усещания, размисли. На всички ви.
  Аз ще продължавам да бъда себе си, да споделям това, което се случва в мен. И както досега – ако някой има полза от това и промени нещо в себе си, ако съм полезна с това, което споделям – прекрасно! А ако някой пък не ме харесва, или не харесва това, което пиша, има претенции, очаквания и изисквания.. съжалявам – няма да правя опити да му се харесам. Аз съм си такава каквато съм, а дали това се приема за добро, или лошо – то това е пречупено през призмата на личните усещания и вътрешен свят на всеки. За едни може да съм ангел, а за други – дявол.
  Просто съм си АЗ.

  Иначе по темата – ето това ми подшушна на ушенце по повод Прехода един много трезвомислещ, логичен и аналитичен човек. Който много обичам, разбира се 🙂 Мисля, че казва всичко, много ясно и разбираемо 🙂

  “хората мислят 4е някой ще промени света за тях и после само сядаш на масата и пируваш .
  ама то е като на бъдни ве4ер – ако не си свариш боба и не си омесиш питката – седиш гладен ”

  Туйто. Остава само да ви пожелая да имате достатъчно хъс и творчески размах, за да намерите най-добрата рецепта, воля, любов и постоянство, за да си омесите питката. И накрая – отворени сетива и готовност за приемане – за да се насладите на пиршеството.

 • galia
  Отговор

  Напълно съм съгласна с всяка една дума от мненията на Никола и Любомир по-горе. И аз не мога да проумея защо различните коментари се приемат като “негативни”. Ето и Красимира Стойкова по-горе е писала: “Не се притеснявай от негативните коментари, те само показват и то много ясно какво разграничение между хората се е получило.” Нали уж ние всички работим върху себе си, нали уж имаше мисия за обединяване и възнасяне на България – тогава за какво разграничение говорим?! Ясно е, че говорим за различни мнения, а не за разграничение. Същата госпожа пише: “има твърде много блуждаещи, лутащи се хора, които четат разни неща в нета, съставят си някаква илюзорна програма и очаквания, възприемат хора като теб за такива, които едва ли не изнасят целия преход на гърба си (като се замисля, май може да има нещо вярно в това..)Иии понеже са си съставили определени очаквания, с които товарят хора като теб, сега се опитват да хвърлят някаква вина на друг.” – явно различните мнения са на горките блуждаещи души, които чакат някой да ги “оправи” и товарят другите с непосилни очаквания 🙂
  А на Ваня Стойчева и Мартина бих искала да кажа, че когато искате да увличате много хора след себе си, трябва да си носите и съответната отговорност. Защото точно това се случва на практика с постоянните семинари из България – независимо дали го осъзнавате, или не. А ако кажете, че не искате да увличате хора, тогава защо правите семинари? Защо искате да чуят точно вашата истина?! Защо имате нужда да я казвате навсякъде из България, а не само в сайта?! М?
  Ваня Стойчева казва, че всеки трябва да върви по пътя си и да разчупи блокажите си, а в същото време се опитва да води хората, без да е премахнала собствените си блокажи и его. Цитирам нейни думи: “Както Инелия получава такива задачи за земята, аз ги получавам за България и даже направих точно тази акция наскоро – поех искрата от Инелия и конкретните задачи за нашите земи заваляха начаса. Аз просто ги свърших… Като един от пазителите на Свещената конфигурация в миналото, имам вътрешното знание и кодове, за да правя тези настройки – разбира се в най-смирена и чиста връзка със Силите на Светлината.” – много е подхлъзващо да се смяташ за избран свещен пазител, който изпълнява задачите на България 🙂 Голямо его според мен (https://www.svoizbor.com/2012/11/the-new-revival-in-bulgaria-vanya-stoychev/).
  От друга страна е необяснимо Мартина да казва, че който не му харесва, да не чете сайта. Е, може би трябва да каже, че само който я харесва, той да чете сайта, защото явно от различните мнения няма смисъл. Тогава за какво е създаден сайтът? За да чеше нечие его без право на чужди мнения ли?
  И последно: за такива като Ваня Стойчева, които постоянно повтарят, че ползват Акашовите записи, да се замислят дали получават вярна информация, т.е. такава, която е вярна само за тях, а не за цяла България или човечеството. Защото е ясно, че след като нещата постоянно се променят и зависят от свободната воля на хората, няма как да се предвиди “бъдещето” едновременно за всички. Затова и досега не са се сбъдвали някои пророчества от можещи и доказали се “канали”. Така че по-кротко с ченълингите за големи групи от хора – това като съвет. За сведение Акашови записи вече почти няма (това е моята истина), така че си помислете откъде получавате информацията. За справка: http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=447 – написано е с много хумор и отразява моята истина.

 • Martina Ivanova
  Отговор

  Прекрасни сте 🙂
  Помня всеки от вас как се е появил и какво е споделял с мен, независимо в какъв уклон е било споделянето 🙂
  Наистина много интригуващ факт е, че тези които очевидно не харесват и не споделят писаното от мен и работата ми продължават да се връщат, четат, анализират, пишат задълбочени коментари. Много ви благодаря. На всички.
  Аз например като не харесвам дадена радиостанция, просто завъртам копчето и слушам музиката, която ми резонира и дори не се сещам да се върна на онази радиостанция, която не ми допада. Интересен факт е, че вие продължавате да слушате. Ами добре. Каквото и да ви привлича – чувствайте се комфортно и взмайте каквото ви трябва 🙂
  Аз съм си тук и продължавам да отстоявам това, което съм. Със или без харесване – това не ми е работа. Моята работа е да работя върху себе си и да светя. Пък дали някой ще си вземе светлинка или ще се опари – това вече не е в моята половина на споразумението. Колкото до истините – ехеее.. колкото милиарди човеци има на този свят, толкова и истини има. И всеки вярва, че неговата истина е истинската истина.
  Спорна година! 🙂

 • Maria
  Отговор

  От кое ниво на съзнание хората изглеждат “свити душички”, които заслужават съжаление?

 • star
  Отговор

  Отговорността е лична, всеки сам отговаря за себе си.
  Няма начин да я прехвърлиш върху някой друг, или други.

  “…самопровъзгласили се за водачи” – ами естествено, че ще се самоопределят и самопровъзгласят. Осъзнатия човек сам се определя в посоката. Ако сам не се определяш други ще те определят…а това да те определят другите /хора, обстоятелства, условия и т.н./ е несъзнателно живеене, изцяло безсъзнателния живот, който сме водили.

  Никой и нищо не може да спре промените и лично аз изпитвам само уважение към хората, преминали “точката на незавръщане”, от която вече няма връщане назад.

 • Jessie
  Отговор

  Голяма забава!
  Колко сърдечно написан текст и колко злобни реакции отдолу – ще си каже човек, че ги е ощипал някой тези мили хора… И те не реагират на текста, доколкото прочетох, а на нещо си друго в главите им.
  Както и да е
  През 2012 (и началото на 2013) се родиха бебета на няколко мои приятелки, включително и на мен, на момичета на 40 и нагоре – с обещания от докторите за вечно бездетие… Както беше казал един доктор на приятелка “Яловица си, приеми го”!!! Представете си само!
  И според мен цяло едно ангелско войнство бърза през глава да се въплъти. Защото има Земя за спасяване!
  А то, какво друго има за променяне?!
  PS: нямаше да натрапвам и своя коментар тука, ма ми дожаля за така охуления хубав текст…

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Jessiе, моля те, специално искам да ти благодаря за това включване!
   Бях забравила тази публикация и изляните тук… емоции. Сега, от позицията на времето се чудя защо изобщо съм си правила труда да отговарям. То хората си имат разни вътрешни терзания, съмнения, мислички и предположения. Един ме обвинява в едно, други в друго, трети ме кара да се извинявам публично на “обидените” хора в друга една публикация, където си тече конструктивен диалог за методи за изчистване на черен дроб и където общото настроение е “Супер, това работи”.
   Което идва да каже едно – хората наистина възприемат реалността, оглеждайки се в другите и откривайки в тях собствените си криви черти, страхове и прочее.

   А промените са осезаеми и видими вече и за слепците – могат да се дадат десетки примери. Както и този, който даваш – за напиращото ангелско войнство, което приижда, особено пък чрез заклеймени от медицината “неспособни” да дадат живот.

   Та – животът си тече, направо хвърчи, кой каквото може да види, усети и преживее качествено – успява. За всичко останало – само любов с усмивка 🙂

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.