Умът ви програмиран ли е? В Матрицата ли сте?

maxresdefaultВ информационното пространство често се прокрадват вече идеи за манипулиране и програмиране на ума, респективно на поведението. Програмиран ум, програмирано и несъзнателно поведение, ръководено от някаква външна сила! Страховито! И навярно повечето от нас, които четат тази информация, цъкат с език “Гледай, значи, какви неща има по света!”. Но никой не мисли, че тази информация се отнася и за него самия. Никой не мисли, че неговият ум е програмиран.

Помислете пак.

Като терапевт, работещ със сенките на несъзнаваното, всеки ден се сблъсквам с деструктивните модели на поведение, които изпълзяват от подсъзнанието. Да, нашето подсъзнание има свойството да закопава дълбоко всякакви травматични преживявания, защото понякога са помитащи и много тежки. Те създават силни и автоматизирани убеждения-програми, които тровят ежедневието ни – на физическо, психическо, емоционално ниво. Но когато те се осветлят и излязат в полето на съзнаваното, когато се трансфорират и забележете: ПРЕНАПИШАТ, нещата търпят обрат.

Но нека се върнем към програмирането на ума. Както отбелязва и знаменитият проф. д-р Брус Липтън в споделеното тук видео, животът ни не идва от нашите съзнателни желания и копнежи. Животът ни се базира на нашите програми. 

Погледнете го от тази страна: взимаме три различни клетки. И всяка от тях има различна религиозна идентичност: едната е мюсюлманска, другата – еврейска, третата – християнска. Това различни същности ли са, с различна идентичност? Как така една клетка решава да стане една от трите изброени религиозни идентичности? Религиите са всъщност програми, които са “свалени” от клетката. Духовната енергия за всички тях идва от един и същ източник, от Духа. Но не Източникът е програмата. Можете да вземете едно съвсем малко дете от една религия, и то да бъде отгледано в семейство с друга религия. И то ще израстне с нея, идентифицирайки се с нея. Това е програма!

А каква е функцията на програмите? Умът е създаден по този начин: той взема убежденията и вярванията, вашите програми, и ги превръща в реалност! Много просто наглед твърдение, но съдържа огромна и дълбока истина в себе си:

ФУНКЦИЯТА НА УМЪТ Е СЪЗДАДЕ КОХЕРЕНТНОСТ МЕЖДУ ТОВА В КОЕТО ВЯРВАМЕ И ЖИВАТА РЕАЛНОСТ, КОЯТО ПРЕЖИВЯВАМЕ.

Или по-просто казано: Ако вярваш, че можеш да направиш нещо, или вярваш, че не можеш – и в двата случая ти си абсолютно прав! Какво ще рече това? Каквото и да вярваш, че е истина – то СТАВА ИСТИНА! И като доказателство – се разиграва в живота ти, материализира се в реалността, която преживяваш! Ако вярваш, че си добър човек – ти си добър човек. Ако вярваш, че не си добър човек – наистина не си!

5%

Но защо е толкова важна ролята на подсъзнанието? Ролята на съзнателният ум е да мисли. Нека ви попитам сега “Какво ще правите следващия четвъртък?”

Ако наистина четете внимателно, умът ви веднага ще отскочи напред, разсъждавайки и търсейки отговор на въпроса “Хм, какво ли ще правя идния четвъртък?” И докато умът се отплесва в този въпрос, вие не обръщате внимание, не присъствате съзнателно в момента СЕГА. Мисленето се осъществява паралелно с всичко останало, нали? Не си вървите по улицата, идва мисъл, вие спирате, измисляте си мисълта и продължавате, нали?

В момента в който съзнателният ум спре да обръща внимание, да наблюдава и присъства осъзнато, тогава подсъзнателният ум и програмите в него поемат командването.

А знаете ли кое е най-стряскащото?Научните изследвания твърдят, че времето в което сме съзнателни, е само 5% от целия ден!

Само 5% от деня ни идва от творческите ни желания, мечти, идеи, вдъхновения! А цялото останало време – 95% от него, идва от програмите в подсъзнанието. А проблемът с тях е, че в по-голямата си част, близо 70%, те са обезкуражаващи, деструктивни, отнемащи силата ни, ограничаващи ни, подкопаващи истинската ни същност. По-голямата част от решенията които вземаме, от действията ни, емоциите и поведението ни се определя от тези 95% от мозъчната дейност, която отива отвъд съзнателнoстта! От програмите, които ни саботират, обезсилват, блокират, ограничават. Програмите са тези, които ни казват какво можем или не можем да правим. Какви можем, или не можем да бъдем. Ние се превръщаме в програмата!

mindset

Съзнателният ум (онези крехки 5%) отговаря за духовността, себесъзнаването, позитивното мислене, съзнателното бъдене, творческите идеи, вдъхновението. Той е съзидателен! Ние обаче, не създаваме живота си от позицията на тези 5%. Създаваме го от позицията на оставащите 95% – подсъзнателни програми. Един прост закоравял механизъм, който записва и възпроизвежда информация автоматизирано. Там са инстинктите ни, преживяните опитности на базата на които сме създали система от убеждения, придобитите отвън програми. В 95% от времето, не живеем собствения си живот, а живота на другите!

Ето защо мечтите, желанията и копнежите които имате за щастлив и успешен живот, често биват саботирани и проваляни от поведението ви! Защото поведението ви не е ваше, а е програмирано от други хора!.

Помислете си само за времето преди едни 400 г., когато децата са били давани за обучение докато навършат 7. Религиозно обучение? – ОК, и детето получило такова обучение, става послушен, изряден и отдаден религиозен служител, със стройна система от вярвания! Ако оставите 7 години образованието си в ръцете на някой друг, и то тези първи 7 години, то 95% от поведението ви в целия ви съзнателен живот, ще е базирано на това чуждо вмешателство! Едва ли е тайна за някого, че първите 7 години от живота на човек са основополагащи. Да, полагат основите на вярванията, убежденият и програмите, върху които ще се крепи целият останал живот. Защото в тази възраст, мозъкът е в делта, и дори тета състояние, тоест – напълно хипнотично! Всичко чуто, видяно, почувствано и преживяно, директно се отпечатва като програма в подсъзнанието!

Има доста хора с власт, наясно с тези особености. Разбира се, че има! Та нали дори преди векове са взимали малки деца, за да ги обучават в какви ли не религиозни, социални и прочие доктрини! Питали ли сте защо продължават толкова време войните в Близкия Изток? Ами как няма! Децата още от съвсем малки са обучавани да боравят с оръжие! Играят с оръжие, облечени с униформи и се състезават да убиват врага! 95% от живота на тези хора ще е базиран на това програмиране! Дори да не го искат, дори да опитват да избягат от войната, 95% от живота им ще ги въвлича във военни действия!

И така – какво е решението? Зададох този въпрос дори на стената си във фейсбук, уморена да наблюдавам едни и същи деструктивни модели, едни и същи програми, привнесени ни от обкръжаващата среда, от роднини, родители и общество. А после на свой ред, ние пресъздаваме същата среда, и привнасяме същите програми в подсъзнанието на децата и внуците си. И те на свой ред – предават нататък. Сякаш нескончаема въртележка.

iceberg_symbol-of-conscious-and-unconscious

Но има решение! Да, умът подлежи на програмиране. И вместо да се възмущаваме от този факт, нека започнем да създаваме положителни програми. И това започва още от майчината утроба. Нужно е да се постави силен акцент върху пренаталната психология и пренаталното образование. Казва се, че съзнателните, обичащи и сърцати бременни ще осъществят качествен скок в съзнанието на човечеството като цяло! Бебето е личност, с ясно и отворено съзнание, попиващо информация от заобикалящия го свят (включително мислите и емоциите на майката), още от утробата, а не от момента, в който се роди!

Вместо неосъзнато, сляпо и необмислено да закодираме в подсъзнанието на децата деструктивни програми, можем да инсталираме там творчески, развиващи, положителни програми! Можем да им показваме и позволяваме да споделят любовта си, общността си. Отвъд програмите и предразсъдъците, ние всички сме човешки същества. И всички заедно работим за колективната еволюция на нашия вид.

И ако ние самите се сблъскваме с негативните си подсъзнателни програми, нека правим всичко, което е по силите, възможностите и разбиранията ни, за да се освободим от тях, да ги изцелим и трансформираме. Използвайки силата на енергийната психология например (както и Брус Липтън споделя – най-ефективна в това отношение с методиките ТЕС и Пренареждане на Матрицата), или която и да е методика, позволяваща да се разкрият, осветлят, изцелят и трансформират деструктивните несъзнателн програми в подсъзнанието ни.

И така, подменяйки програмите, даваме широта и простор на всяко индивидуално съзнание, и цялото ни колективно съзнание, да се разгръща и развива. И на свой ред – да създава все по-плодотворно поле, да засява все по-здрави семена, от които да се ражда новия свободен, космически човек.

Жива реалност. Случваме я всички ние. Сега.

Мартина

httpv://www.youtube.com/watch?v=mvKTLiAsRR8

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.