Аз съм! Кой всъщност съм Аз?

who-am-iИмаше време в което бях абсолютно спяща и несъзнаваща коя съм и какво съм. Имаше време в което подобно на мнозина, си мислех, че кариерата, интелектуалните постижения, изчетените книги и социалният статус определят какво съм.

Имаше време, в което вярвах, че съм това което ям. Че аз съм тялото ми.

Днес знам, че Аз не съм социалния статус, не съм кариерното етикетче, не съм интелектът, нито тялото, а още по-малко съм това което ям.

Аз съм съзнанието. Аз съм душата. Аз съм духът. Аз съм тази вечна и многоизмерна нефизическа същност, която е облякла физически костюм и преживява многоцветни и разнообразни опитности в материален свят.

Това какво ям, с какво се занимавам, какво творя, как се изразявам и общувам във външния свят е само временен избор, който ми дава възможност да се преживея в настоящия момент. А той след малко се променя, животът е движение и непрекъсната промяна! С тази промяна аз си доставям, създавам и привличам нови външни обстоятелства, чрез които да се преживея съгласно направения избор.
С мислите, убежденията си, думите, делата и всеки избор който правя, аз създавам декорите, сцената, обстоятелствата които ми позволяват да се преживея днес, да мина през избраните опитности.

И всеки, също като мен, има правото днес да избере точно тези външни обстоятелства, които ще му дадат възможност да преживее избраната опитност.
Дали ще яде месо или кълнове – това сякаш не е от толкова голямо значение. Можете ли да намерите логиката в това? 🙂 Въпреки (или в допълнение към) всичко което вече сме говорили за храненето. Да, все още има твърде много хора, които са тотално погълнати от Матрицата и с избора си да се хранят с нисковибрационна мъртва плът, поемат в определена посока, в която сякаш няма много място за емпатия, любов, осъзнатост. Сякаш. От друга страна пък има толкова много хора със спящо съзнание, хранещи се “природосъобразно”. И сред всички тези хора, независимо какво поднасят към устата си, има и безкрайно много осъзнати, мислещи, говорещи и действащи от сърцето си.

Има безкрайно много хора, отдадени на работа и служба в най-мрачните кътчета на скърцащата система. Хора, които светят и променят тези система отвътре. Има и достатъчно “просветлени гурута” които сеят илюзии и всъщност спъват прогреса на духовно търсещите. Във всички пластове и структури има всякакви контрасти и явно не външните обстоятелства определят “Кой съм Аз”.

Следващото ниво от разгръщането на свободата на духа, е да приемеш, че днес можеш да избереш един или друг декор на външната сцена, и да си ОК с това. Да го приемеш, да приемеш себе си, и избора на другите. ОК е той да бъде такъв какъвто е. Няма грешен или греховен избор. Няма вина и порочност. Дори знаейки, че избирайки една храна, се съгласяваш с ниската или по-високата вибрация която носи. Но важното е да го съзнаваш, и да играеш с материята майсторски. Каквото и да преживяваш, да знаеш, че силата на съзнанието ти е определяща материята, а не обратното.

Аз продължавам да избирам вегетарианския начин на хранене, продължавам да избирам да виждам малкото добро в хората срещу мен, продължавам да избирам единствената всеобхватна религия и вяра – Любовта.
Но промяната в мен вече не се сърди, не съди, критикува и поглежда неодобрително и надменно всички останали различия. Независимо от избора им. Всъщност – ОК е другите да правят точно тези избори, които им позволяват да се преживеят такива каквито искат днес.
Просто – ОК е. Ако съзнателно творят реалността си – ОК е да го правят.
Ако несъзнателно действат, спящи и придвижвайки се пипнешком – вероятно не е най-пълноценният начин да се преживеят. Но това са избрали. На този етап от развитието им са готови за това и точно това. И то е напълно ОК.

Рано или късно, всеки минава по своя път и неизменно стига до там. Да се потърси и намери отговор на въпроса: “Кой съм Аз”?

А ти? Кой си?

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.