Блог

За менящата се гледна точка и непостоянството

Имам неколцина критикари, които (съдейки по коментари под мои статии), с особена горчивина пишат “Ама Мартина, при теб явно всичко е на принципа проба-грешка, и с новите статии все казваш различни неща, противоречиш си и нищо при теб не е последно” 🙂
И аз като всеки съм склонна да търся все в себе си грешки, та сериозно се вгледах в себе си, за да видя греша ли някъде, какво и защо се случва. Пък и като човек със сериозна чуваемост в пространството, и на когото са се доверили хиляди хора, нося отговорност. Замислих се – как така една шепа хора твърдят недоволно това, а пък хиляди други намират в текстовете ми упование, помощ, ценна и надграждаща се инфорация..?

И разбрах: Всичко е точно така. И не е така. И двете твърдения са истина 🙂02
Човек, който не може да разбере как така две наглед диаметрално противоположни твърдения са истинни, скоро няма да съумее да разбере природата на живота на тази планета изобщо.

[ГЛЕДАЙ НОВ БЕЗПЛАТЕН УЕБИНАР]

"Как да постигнеш истинска емоционална свобода и спокойствие, без да чакаш години за резултат"

Дата на провеждане: 3 Юни, 2019 от 19:30ч.

Уебинара започва след:

19
Дни
06
Часа
20
Мин.
07
Сек.

Всеки ден, всеки човек си разказва различна история, при което създава преживяването на различни успоредни реалности. И докато си разказвате дадена история, вие създавате преживяването на преместването си в друга успоредна реалност. Вие изграждате своето преживяване на основата на историите, които си разказвате и които са най-верни за вас – историите, с които най-силно се идентифицирате според своите системи от убеждения. Ако нещо ви изглежда по един начин и бива разпознато по определен начин от ума ви на база от натрупаните впечатления, възприятия и убеждения, то създава за вас едно преживяване. Та дори то да е свързано с прочита на един текст.

Ако друг човек чете същия текст, според неговата система от впечатления, възприятия и убеждения, той разбира и преживява нещо съвсем различно. От вас зависи да определите кое е истина и тайната е: „Всички истини са верни”. Това е природата на безкрая, в противен случай той не би бил безкраен, нали?

Всички истини са верни, всички са равни и валидни! Изберете своята и я преживейте … докато не си смените мнението за това кое е вярно за вас в следващия момент и преживеете тази истина, докато смените мнението си, и докато радостната възбуда смени посоката.

А няма ли нещо лошо в това да смените мнението си? Не ви ли прави това лицемерни, непостоянни, лъжливи?
Нека отговоря с друг въпрос. – Има ли нещо нередно в промяната, израстването, движението, еволюцията? Животът е непрестанно движение и еволюция. Еволюция на материята, на тялото, еволюция на съзнанието. Вечното преобразяване и трансформация е в основата на Живота. Всеки феникс ще ви го каже 🙂

С времето, с научените уроци, с преодоляните предизвикателства, с израстването и разгръщането на съзнанието, човек се променя, променя гледната си точка, разширява хоризонта си, разширява границите си, надгражда себе си и избира да преживява нещо ново, по нов начин. Всъщност, ако гледната ви точка се бетонира и затвърди около само една твърда и категорична позиция, това би било един доста тревожен сигнал – че развитието ви е в застой. Гъвкавостта и допускането на промяна са две от жизнено необходимите съставки в алхимичния процес наречен “развитие и израстване”.

09А различните гледни точки, не винаги и не задължително се отричат взаимно, променяйки се. Те могат да се допълват, надграждат и обогатяват, давайки по-цялостна и богата представа. Но за да съумееш да видиш това, се изисква да можеш да виждаш, мислиш и чувстваш многоизмерно. Ако виждаш само в черно-бели краски, ако плоскостта за теб има само две страни, то ще виждаш само грешно-правилно, двуизмерно, дуално. В съзнанието няма място за другите краски и измерения, и това задължително поражда сблъсък и противопоставяне. Разбирам го.

А пък преживяването проба-грешка е прекрасно и безценно! Защото само по този начин човек се учи и добива реални знания за живота. Нима едно дете не изучава света чрез личния си опит с проби и грешки? Нима не се учи самичко как се става след всяко падане? Единствено личният опит, лично преживяното и изпрактикувано знание се превръща в житейска мъдрост. Иначе сме просто информирани. 

Смело експериментирайте, скачайте във вировете на живота, вкусвайте, пробвайте, скъпи приятели. Обогатявайте и развивайте гледните си точки, и смело ги заявявайте, без да се притеснявате кой какво ще каже. Малко градивна критика може понякога да бъде полезна и да допълни гледните ви точки. Но извън това, чуждото мнение за вас се отнася за този, който го изказва, не за вас.

Да живеят развиващите се и надграждащи се гледни точки, които са в основата на вечно променящия се в движение Живот!

Колкото по-гъвкави сме и колкото по-склонни да допуснем системата ни от убеждения да търпи трансформация, разширение и надграждане, толкова по-лек и благодатен ще е еволюционният ни път.

Единственото сигурно и постоянно нещо в този живот е промяната. И това е прекрасно 🙂

Мартина

(Прочетено 5 пъти, посетено 1 пъти днес)

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм ТЕС майстор и преподавател. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, ела на БЕЗПЛАТНИЯ ми уебинар "Как да постигнеш истинска емоционална свобода и спокойствие, без да чакаш години за резултат ". Регистрирай се за безплатния уебинар от ТУК.

3 Comments

 • Стилиян
  Отговор

  Мартина прекрасна си…бъди благословена 🙂

 • Vladimir Hristov
  Отговор

  Така е Мартина.

  Непостоянството е в основата на будизма.
  Освен това имаме пресни примери с ръководители почитатели на “твърдата линия” от близкото минало и дори настоящето – Куба в частност.

  Всичко се мени постоянно и ако ние не следваме кривата на промените това би довело до излишно страдание.

  Живи и здрави :-).

 • Krasimira
  Отговор

  Дълбоко впечатлена съм! Респект и поздравления за статията!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *