Моят смайващ опит с колаген за коса Inventia

https://aloha.bg/peptides.html

hairОт много време изчаквам писането на това ревю. От една страна – за да имам на разположение наистина достатъчно дълъг период за да дам обективна оценка, а от друга – изчаквах за да видя докъде още мога да стигна с колаген за коса Inventia.

Но да започнем от сухите факти които стигнаха до мен като потребител. Като всеки потребител, и аз бях объркана – как да се ориентирам в това море от продукти, където абсолютно всеки твърди, че неговият продукт е върхът на иновациите със супер, единствено по рода си качество. Стигнах до там да проучвам сайтовете на фирмите производители на две отличаващи се на пазара марки колаген, като едната се рекламира сериозно в България и има стабилна МЛМ мрежа. Няма да изпадам в ненужни детайли от проучването си, но за себе си със сигурност установих, че единственият, наистина единственият натурален, жив, качествен колаген в света се произвежда от Inventia Polish Technologies. Всички останали фирми, които под някаква форма са се отцепили, разделили, преименовали и прочие – произвеждат нещо друго.

И тук идва въпросът – какво е това друго, защо то НЕ работи и е с компромисно качество и действие. Оказа се, че пазарът е залят от всякакви нискокачествени форми на евтини хидролизати. Натуралният колаген е в абсолютно същата форма както този който изгражда човешкото тяло – кожа, коса, стави, тъкани. Той се добива от рибешка кожа и се слива с човешката тъкан по най-естественият, непринуден, природен начин. Хидролизираният колаген е претърпял тежка преработка – с намесата на химикали, висока температура, съдържа части от животински кости, хрущяли, може да бъде източник на така вредните приони. На практика представлява химизирана смес от пептиди и аминокиселини – само част от колагеновата молекула. И далеч няма възможностите на природния, натурален колаген.

Знаейки вече така важната разлика, се доверих на наистина единственият природен, натурален колаген – полският колаген Inventia.

Трябва да призная, че започнах с жив колаген гел за лице и след само седмица бях толкова впечатлена от видимите резултати, че дори се похвалих във фейсбук. След като мазах в продължение на около месец и с изумление наблюдавах как дългогодишните ми дълбоки белези от акне се заличават, черни точки изчезват, пори се свиват…ми се наложи серия от пътувания, и прекъснах терапията. Затова за тези резултати ще пиша ново ревю, след като мина един сериозен, плътен курс на мазане.

Но истински болезненият ми проблем се появи в последствие: косата. След раждането на второто ми дете, някъде към 3-тия месец започна един обилен косопад. “Чудо голямо” – казах си. И при първото дете беше така, но го преодолях. Пада, пада тогава косата, клепах се с всякакви помади, и накрая след около 10 маски с чесън, бадемово масло и онзи вълшебен Тривитаминол който продават в аграрните аптеки, както и с класиката “газ-мас-оцет” – косопадът постепенно намаля с времето. Сега обаче никак не ми се искаше да минавам пак през мазането с чесън. Не е особено приятно цялата къща да мирише на шкембе и да се чудиш дали при всякo здрависване с някой, от теб не се носи чесново благоухание. Взех си супер скъпи и вълшебни проферсионални ампули от фризьорката ми. Правих отвари от коприва, орех, от какви ли не билки. Неумолимо обаче, при всяко прокарване на ръка през косата – тя падаше… с цели шепи. След няколко месеца вече наистина се чудех докога ще продължи косопадът, а онези части над слепоочията и над челото вече видимо оголяха…

08122015055И така – сприятелихме се с колаген за коса Inventia. Бях леко скептична – признавам. След точно една седмица редовно ежедневно мазане, косопадът намаля с около 80%!!! Една седмица срещу 3-4 месеца мъки и тревожно и мрачно обиране на косми от възглавница и гребен!

Това беше вълнуващо и окриляващо, но все още не ми беше достатъчно за да извикам пред целия свят “Това е чудо, препоръчвам го!”. Макар че във въодушевението си писах на разпространителите на колагена Inventia и нарекох продукта им “чудо”. “Не е чудо” – отговориха ми от там приятелски. “Просто е наистина работещ, качествен продукт.

Продължих да мажа косата – къде всеки ден, къде пропусках ден-два. Знаете, че когато човек постигне първите видими резултати, се отпуска и не прилага вече така сериозно и постоянно. Но въпреки това, резултатите продължаваха да се появяват. На онези видимо олисяли места по главата ми вече имаше нови, бебешки косици. Пълната шепа с опадала коса при сресване бе трайно заменена от 5-6 косъма – съвсем естествено. Така и не направих професионално впечатляващи снимки с фокус върху косата “преди” и “сега”, но дори от тези снимки може да се види разликата в двете състояния на косата.

 

Преди колаген Inventia. За снимката е направено максималното, та да се придаде обем на косата и да се поскрият проблемните зони. И пак се виждат.
Преди колаген Inventia. За снимката е направено максималното, та да се придаде обем на косата и да се поскрият проблемните зони. И пак се виждат.
Преди колаген Inventia. Челото ми бе започнало да става твърде високо...
Преди колаген Inventia. Челото ми бе започнало да става твърде високо…
Преди колаген Inventia. Челото ми бе започнало да става твърде високо...
Преди колаген Inventia. Челото ми бе започнало да става твърде високо и колкото и да подреждах кичурите – оголяващите зони се виждаха …

 

След колаген Inventia. Виждат се новите косички които са попълнили оголялите места.
След колаген Inventia. Виждат се новите косички които са попълнили оголялите места.
След колаген Inventia. Ясно се виждат новите косички. Вече нямам нужда от трикове за да придавам визуално обем.
След колаген Inventia. Ясно се виждат новите косички. Вече нямам нужда от трикове за да придавам визуално обем.
След колаген Inventia. Виждат се ясно новите косички над челото и към слепоочията
След колаген Inventia. Виждат се ясно новите косички над челото и към слепоочията. Няма голи места  

Активното мазане – с леки прекъсвания беше около месец. Бебешките косици вече пораснаха и са дълги към 2 cm. Косата ми видимо се сгъсти, заздрави и процесът продължава. В момента разполагам с около половината съдържание на шишето колаген за коса и ще го използвам, за да си върна така мечтаната гъста коса която помня от 20-те си години.

Абсолютно вярвам, че с колагена за коса Inventia това е възможно. Научих много за косата и грижата за нея от тук: https://aloha.bg/alopecia-areata.html

От етап а-ха да оплешивея – сега се радвам на нова, все повече сгъстяваща се, здрава коса. Важен извод който си направих – резултатите са трайни и не те задължават да се “абонираш” и да използваш постоянно продукта, за да ги задържиш.

С чиста съвест мога да кажа на търсещите – този колаген е великолепен и работи така убедително и видимо, че бих го нарекла “чудо”.  Дори наличието на такъв чудесен, качествен продукт в морето от заместители с което е залят пазара си е истинско чудо. И заслужава да бъде ярко отличено.

Непременно започвам да мажа редовно и сериозно кожата на лицето с гела за кожа. И обещавам да споделя резултатите и от този експеримент. А междувременно – препоръчвам с две ръце на всеки който има някаква нужда да заздрави. излекува или просто поглези косата си – да заложи на колаген за коса Inventia. Заслужава си всеки лев. А ето и един подарък от мен: вземете продуктите на колаген Inventia с отстъпка -20% с код 7814!

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

15 Comments

 • garihobson
  Отговор

  Идеален е и при изгаряния и рани

 • Lili
  Отговор

  това същия колаген ли е който Колуей продаваха до преди 2 години ?

  беше много добър, за съжаление сегашния им не става. Има ли някакъв начин да се свържем с вносителя ?

  • Martina Ivanova
   Отговор

   Лили, Колуей в момента продават нещо.. което не е каквото трябва. Този колаген – Inventia е единственият оригинален качествен полски колаген, който може би някои хора са ползвали преди години.
   А вносителят са точно Aloha.bg – пишете им, или вижте телефон някакъв на сайта им – много са отзивчиви хората.

 • Диляна Давидова
  Отговор

  Здравей,Мартина! Ето че и аз най-накрая си взех този така силно впечатлил ме след твоето ревю продукт-Колагена за коса. 🙂 Искам да те питам ти как го ползваш- отмиваш ли го след няколко минути, както пише на опаковката или го оставяш на косата? Аз лично предпочитам да не го отмивам, за да има още по-добър и бърз ефект, а и косата става прекрасна( стои като лек стилизант). След запитване в Алоха, ми казаха, че може да се използва и по двата начина. Не било задължително да се отмива. Но все пак искам да питам за твоя начин за употреба. Благодаря! 🙂

 • Цветана Димитрова
  Отговор

  Здравейте! Каква е цената на колагена и как може да се поръча? Моля за Ваш мейл за връзка. Благодаря!

 • Velina Angelova
  Отговор

  Късно видях тази статия,поръчах Сириус д с надежда да оправи косопад,кожа ,нокти!Реших отвътре навън,има ли такъв ефект?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.