Новолуние в Рак и Слънчево затъмнение в петък, 13 юли. Бунтът на сенките и раждането на новото Аз!

Ето ни вече в Новолунието в Рак насред частично слънчево затъмнение. Навлизаме в много интензивен период. Луната прави голям триъгълник в земя с Уран в Телец и Сатурн в Козирог.  От друга страна, напрегнатата квадратура между Марс и Уран продължава до октомври. А слънчевото затъмнение днес, се случва в опозиция с Плутон, господаря на подземния свят. Всичко това прави ситуацията доста динамична.

Не след дълго предстои и пълно Лунно затъмнение и още едно частично Слънчево затъмнение – в идните два месеца. Това е цикъл който се случва на всеки 6 месеца, когато Слънцето мине зад лунните възли. Слънцето сега транзитира през северния възел на Луната, и както всяка друга планета, която минава през северния си възел, добива голяма мощ.

При слънчевите затъмнения, Луната се озовава между Слънцето и Земята, и така във фаза Новолуние, блокира издигането на Слънцето което не достига Земята. И също така пробива ауричния щит на Земята, което позволява енергии от дълбокия космос да проникнат в земното поле. Затъмненията се славят като време на непредсказуеми случвания, странни и необичайни, синхроничности и неочаквани обрати. В тези моменти съдбите и сценариите на животите ни сякаш биват моделирани оформяни от сили, неподлежащи на нашия съзнателен контрол. Променят се житейските ни пътища, мисия и цели, срещаме нови хора, които тотално преобразяват света ни, преобразяват се вярванията ни, вътрешните ни нагласи.

Не само, че е Новолуние, но и в момента Луната е изключително близо до орбита на Земята, т.е. имаме супер Луна. Това е предпоставка за обострена емоционалност, още повече, че Луната е в чувствителния знак на Рака – чувствителност, дълбока емоционалност, ранимост, а също и на майчината грижа.

И в момента сякаш преминаваме като през иглено ухо. Енергията е променлива, непостоянна, и предвещава истински горещо и предизвикателно лято. Юли и август 2018 са един своеобразен родов канал. Предизвикателства, разтърсвания, промени – такава ще е динамиката до края на лятото. До степен да си кажем “това е по-голямо от мен, прекалено голямо”, докато ни се иска да го спрем. Нещата ще се успокоят и тръгнат напред към септември – октомври. А в момента всичко вси и кипи. Марс е ретрограден и също е в съвпад със северния лунен възел, в квадрат с Уран – това говори за внезапни, непредвидими случки, земетресения, вулканични изригвания. В поведението си можем да бъдем груби, гневни, раздразнителни, избухливи, с чувство, че ни критикуват, да имаме нужда да излеем всичко това което ври и кипи отвътре. Плутон също е в аспект със затъмнението и говори ясно, че е време в което най-дълбоките ни сенки излизат наяве за да бъдат осветлени и изцелени. Ограничаващи вярвания, душевни рани, страхове, блокажи – всичко това е чувствително и обострено в момента, а интерпретацията ни във взаимоотношенията – болезнена и войнстваща.

Нужно е да бъдем внимателни – да шофираме внимателно, да подбираме внимателно думите си, в общуването. Когато имаме информация колко деликатна е ситуацията, можем да погледнем по-философски на ежедневните дразнения, да отстъпим крачка назад, да бъдем мъдри наблюдатели на случащото се, вместо да се оставим да ни помете неустойчивата енергия. Наистина е важно да намерим центъра си и от тази неутрална позиция да наблюдаваме случващото се, и да вземаме решения как да действаме. Как да направим това ли? Няма съвършена рецепта. Намерете какво работи за вас. Медитация, общуване с природата, водни процедури, енергийни практики, или друго. Водените медитации винаги носят огромно облекчение и положителна настройка, когато са в синхрон с вас. Техниките за емоционална свобода (ТЕС) са много прост и мощен метод за самопомощ и професионална помощ. И също така – спомняте ли си за стабилния земен триъгълник, за който споменахме в началото на статията? Той дава ясни насоки – възстановете връзката със Земята. Ходете боси, усещайте дърветата, релаксирайте във вода. Слейте се със земните стихии и им позволете да освободят и изчистят натрупаната негативна енергия. Можем също да използваме тази огнена динамична енергия в положителна посока. Прекрасен момент за иновации и технологично развитие. Време е за истински промени в живота ни. Време е за предефиниране и ъпгрейд на “Кой съм Аз” в социален контекст.

Разположението на небесните тела е ярко благоприятно за да можем да погледнем на това от една по-висока перспектива. Сега е крайно неподходящ момент за снишаване, избягване на промените и придържане към стари модели. Ако продължаваме да правим едно и също, придържайки се към някаква илюзорна безопасна зона на комфорт, директно се заравяме в травмата. Предизвикателството ще е силно върху фиксираните знаци – Телец, Лъв, Скорпион, Водолей и още по-обострено за кардиналните знаци – Козирог, Везни, Овен, Рак. Времето настоява за гъвкавост, движение и промяна. Призовани сме да предизвикаме себе си, да станем много повече от това което сме били във всичките ни животи. Не само, че истинските подобрения са възможни, а и е време да вдигнем летвата на очакванията към себе си, на връзките ни, на общностите, на политиката, на цялото човечество. Можем го и новото ни, още по-добро Аз е време да се роди!

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които ще имат полза от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.