Разрешени в България Е-та увреждат ДНК!

И_dsc8805нициатива на списание 8 съвсем наскоро стигна до изумяващи резултати. Български генетици след редица изследвания откриха, че поне 6 от т.нар. Е-та широко и свободно използвани в храните на българския пазар, създават висок риск от възникване на ракови заболявания! Съдържанието на тези опасни вещества в храните е в такива завишени норми, че е крайно необходимо ако не бъдат изцяло премахнати, то поне позволените норми да се занижат от 10 до 100 пъти! Информацията е съвсем прясна, напълно актуална, научно обоснована и подкрепена от авторитетни учени, организации и любимото на всеки мислещ човек – списание Осем. За да задействаме административната тромава машина, сме наченали петиция, която след достигане на определен брой подписа, по закон задължително ТРЯБВА да бъде уважена от съответните органи. Вижте линка към петицията по-долу в текста.

Вече за никого не е тайна, че масово известните вещества “Е-та” добавяни в храната ни не са никак безвредни. Не са витамини, не са необходими добавки, не са безобидни бонбонки. Това са активни, сложни химически вещества, чиято задача е да да придадат търговски вид на продаваната хранителна стока: да бъде с примамлив цвят, свежест, дълга трайност, да има желаната от търговеца структура, вкус, та дори да действа като пълнеж поради липса на истински хранителни вещества. Тези Е-та могат да бъдат в категории: консерванти, оцветители, овкусители, подобрители, стабилизатори, набухватели и ензими. Нека не се подлъгваме от добре звучащият безобиден термин “ензими”, защото това също са химически вещества, неестествени за човешкия организъм и редом с всички останали категории Е-та причиняват сериозни вреди. А на практика на пазара ни няма нито един консервиран или пакетиран продукт, който да не съдържа Е-та. Страшничко, нали?

Въпросът с Е-тата е наистина от огромно значение. Ако някой е склонен да подмине темата защото “то така и така всичко вече ни трови” – върнете се, прочетете пак, обмислете. Вредата върху здравето не е мимолетна и не причинява просто настинка за седмица. Вредите които нанасят тези химически вещества са трайни, увреждат в дълбочина ДНК структурата на човека и се предават в поколенията.

Още ли се чудите защо има вече бум на детски и бебешки болести, защо всеки втори млад човек е с репродуктивни проблеми, защо здравeто на съвременния човек като цяло е силно разклатено? Отговорът е комплексен, но едно от парченцата в пъзела се нарича Е-та. Иначе казано – коктейл от токсични химикали в храната ни, които доказано увреждат трайно в поколения напред ДНК структурата ни. Не, изобщо не преувеличаваме. И ако се надявате на това, че има адекватни органи за контрол на храните, които могат разумно да преценят какво е добре или не за нас – помислете отново. Защото контролът извършван от тези органи е формален, води се административно, на хартия, без нужното разбиране и поемане на отговорност. 

Българските генетици изследваха 20 Е-та, като 6 от тях на първо четене показват категорични резултати: те опасно променят ДНК дори в много по-ниски концентрации от сега разрешените.  За да са безопасни, Е-тата трябва да са в дози, от 10 до 100 пъти по-малки от нормативно приетите. Списание 8 видя на живо в лабораторията истината за Е-тата в последния септемврийски брой на списанието можете да прочетете подробно цялата информация по случая!

Miloshev
Д-р Милошев. Снимка: Списание Осем

Доц. д-р Георги Милошев – ръководител на Лабораторията по молекулярна генетика към Института по молекулярна биология на БАН е усъвършенствал метод за оценка на въздействието на Е-тата върху ДНК. Неговият метод е от 100 до 10 000 пъти по-чувствителен от използваните досега. Резултатите от неговите изследвания са категорични: поне 6 Е-та – сред които консервант, 3 оцветителя, добавка за енергийни напитки и популярна съставка на аналгетици – са в концентрации, които могат да доведат до рак! Доц. Милошев обяснява: „Когато допустимите количества на различните добавки в храните са били определяни, никой не е изследвал въздействието им върху ДНК. А ДНК е матрицата на живота и е първият етап, на който могат да възникнат увреждания, водещи до патология в организма.” Средновековните методи на изследване с който научната общност си е служила до сега, разчита на резултати от опити върху мишки – например с наблюдения върху черния дроб. Но на никого досега не му беше хрумвало да погледне в дълбочина – какво се случва с ДНК.

Това е нещо което се случва днес. Тук и сега, в нашия живот и действителност. Наистина е време да излезем от зоната на комфорт, където се утешаваме с мисълта “То така и така не зависи от нас”. Напротив. Точно от нас зависи. От всеки един от нас. На първо време осъзнайте какво се случва, разпространете го колкото се може по-широко. Дайте гласност на проблема. Но не за да си говорим просто “колко е лош животът и модерните времена”. А за да предприемем градивни мерки да променим към добро нашата действителност. И тази, която ще оставим за идващите поколения.

Списание Осем стартира инициатива, към която приканва да се присъедини всеки буден човек. Петицията създадена от списанието търси отговори, изисква спешни мерки, предоставя най-новите научни данни на отговорните държавни органи, които отново повтаряме – са задължени да разгледат и вземат отношение към въпроса, след като петицията достигне нужния брой подписи. Подробно за предприетите мерки от списание 8 можете да прочетете ТУК . А петицията която ви молим и приканваме да подкрепите се намира ТУК.

Благодаря ви, че споделяте тази статия чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до колкото се може повече хора. ОТ НАС ЗАВИСИ!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

3 Comments

 • Елена
  Отговор

  Ще подкрепя петицията защото това касае нашият живот,на децата ни…Мисля обаче,че ако петицията беше само на български език много повече хора щяха да я подкрепят.Нямам нищо против английският език,но имам против “насилственото” му внедряване…ето на това му казвам контрол чрез заличаване…
  Извинявам се,че коментирах и друга тема,но тя е много опасно и тясно свързана с всичко в България!

  • Admin
   Отговор

   Абсолютно разбираме вашите аргументи, но все пак текста на английски език е добавен с цел и англоговорящи да се присъединят към подписката.
   Малко по малко се задвижват нещата, има органи които вече откликнаха, други тепърва ще има нужда да бъдат убеждавани.
   Но в тази атмосфера на наситено социално напрежение и гафове във всички сфери, просто гражданското доверие и добро поведение се крепят на косъм. Държавният апарат трябва да реагира.
   Можете да проследявате развитието на историята в новите броеве на списание 8. Разбира се, и ние ще споделяме всички новости тук.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.