Успехът. Стиска ли ни?

kristoferМного поучителна история за успех. Реализация. Сбъдната мечта. Или почти…

Кристофър Малоуни е мъж на 34 години, работещ в Ливърпул скучна административна работа като хиляди други – “Customer service adviser”. Кристофър все не успява да повярва в себе си и да чуе собствения си глас, да оцени възможностите си. Събира кураж в продължение на 5 години, за да се яви в X-factor. “Хората” все му казвали, че не е достатъчно добър и той им вярвал. Колко пъти хората – все добронамерени роднини, приятели, колеги, познати ни спъват по пътя към големите ни цели и мечти? Колко пъти сте чували загриженият глас на някой загрижен човек, който ви спира да направите “рискованата крачка” към мечтата си? Пътят към успеха е пълен с трънливи саботьори 🙂

Все пак, с цената на огромно вълнение, страхове и разтреперан – Кристофър се събира, излиза на сцената… и я помита с брилянтния си глас. Оставя публиката още по-развълнувана и просълзена, получава подкрепа и шанс. Защото талантът му наистина блести. И после – стига до големия финал … и се отказва. Самосаботира се, като си създава конфликти с екипа и участниците, и в крайна сметка се отказва сам. Появява се драматично, и също толкова драматично излиза от сцената на голямата си мечта.

10258754_787408731271287_1001072395127256877_nКакъв ярък пример за всички онези наши малки и големи страхове, които сме заложили като взривоопасни мини по пътя си и трябва да преодолеем за да стигнем до заветната цел. Да се преборим с най-страховитият саботьор – АЗ-ът (в най-кривата роля на гъвкавото Его). И когато дълго мечтаният подарък ни се даде в лъскава опаковка, дали пък това не е върховното изпитание – докъде е стигнало съзнанието ни в развитието си за да успее да оцени, съхрани и развие по най-добрият начин този мечтан дар. Или пък да го загуби с гръм и трясък…

История за това колко е важно да повярваме в себе си, да преодолеем страха. И някъде там, където успехът изглежда толкова реален, на една ръка разстояние, да съумеем да се преборим с остатъчните капани на толкова силният заложен модел на самоунищожение и себе-подтискане. Иска се наистина голяма доза любов, увереност, самосъзнание.
Стиска ли ни?

Вижте клипчето с разкошното първо прослушване на Кристофър и усетете историята със сърцата си. Разпознавате ли (частичка от) себе си в нея? Защото тези големи и ярки истории са урок не само за главният герой в тях. Те са сигнална ракета за всички нас. 

httpv://www.youtube.com/watch?v=k1T9-I3wx8I

Благодаря ви, че споделяте тази статия чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

4 Comments

 • 5ko
  Отговор

  Когато печелиш, не знаеш какво губиш. И обратното. Той най-вероятно е знаел и си е взел решението, най-правилното за него в този момент.

 • Виолета
  Отговор

  Колко ли много таланти стоят непроявени заради страховете ни?

 • ivan
  Отговор

  Казвате че Кристофър така Кристофър иначе.Да погледнем и от друг ъгъл.Какво ще кажете ако човека си е наред ,да по притеснителен но наред! А хората ,които са го подготвяли са си били проблемни. Лично аз съм виждал колектив от около 20 човека които са настроени адски негативно към човек ,който е лъчезарен и силно позитивен и то долбоко позитивен.Винаги бе убеден че всичко е наред .И умееше да вижда позитивното.Приятели сме и до сега и то от близо 20 години.Между другото и досега си е такъв 🙂 .Така че монетата има две страни никога не е само едната!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.