Новолуние в Близнаци – магични послания от невидимия свят

10419402_642380125839166_432937506308777213_nНоволуние в Близнаци настъпва днес, 28.05.2014, в 21:40ч.

Новолунието винаги се свързва с начало – обновяване на сетивата ни, на емоционалните нагласи и менталните настройки. Веднъж месечно ни се дава тази възможност – да отръскаме перушината на ежедневието от рутината на познатото световъзприятие и да насочим вътрешен и външен взор към сфери, теми и модели, които сме оставили на stand-by или тотално сме игнорирали досега.

Новолунията са новият тон на житейската ни симфония, който я обогатява, модулира, моделира и надипля, за да бъде душевното ни кръвообращение свежо, а вниманието ни – непредсказуемо.

По време на новолуние е удачно да посеем възнамерявания, които да порастват с нарастващата луна и да дадат плод по пълнолуние.

В Близнаци любопитството към живота, хората и новите преживявания се надига като вълна, която ни понася към физическите или виртуални етажерки на библиотека, книжарница или друго място за съхранение на знания, информация и интуиция. Да – също и интуиция, не само защото новолунието прави точна квадратура към Нептун, но и защото Близнаците се свързват с архетипа на Магьосника, крилатия пратеник които циркулира между видимия и невидимия свят. Изненадващи послания ще ни събуждат и отлюспват от закостенелите ни представи.

A beam of light shines out from an open bookКвадратурата с Нептун предполага време за магични пътешествия в света на въображението. Най-благословени ще бъдат онези, които си позволяват да се потопят в топлите и хранителни води на фантазията и творческото вдъхновение, от където ще излязат заредени, блажени и леко замаяни. Затова нека който може да се отдаде на творчески занимания: писане, поезия, композиране, свирене на инструмент, танцуване и всякаква друга форма на изкуство, която ще му позволи да се изгуби за миг за сивата реалност, а след това да се завърне отново на земята с творчески продукт.

За да си позволим подобен Нептунов остров на блажените, ще трябва да се опитаме да успокоим Близнашкия брътвеж, да уталожим ума и неговото тревожно препускане по хилядите писти на незначителни поръчки. Не успеем ли да чуем вътрешната си потребност от свързване с музата или с демон на вдъхновението, Нептун ще ни направи хипер податливи на външни влияния, внушения и нечиста информация. Ще се заблудим поради чужди лъжи, споделени недоразумения или собствена хаотичност.

Новолуние в подвижните Близнаци прави ума неспокоен, настроенията амплитудни, движенията трескави. Няма да е зле да си вземем отпуска от собствените мисли, желания и напрежения, и да избягаме здравословно в книга, филм или работа с ръце, която ще роди нещо в полза на другите.

Нептун просто замъглява логическите дарби на Близнаците и не на тях ще трябва да се опират през следващия цикъл. Затова е важно да не приемаме хората и събитията за чиста монета – под кожата им се крие винаги скрит смисъл, който трябва да се извлече с помощта на интуицията, най-ценният ресурс за ориентиране в мъгливо време, който ще се окаже, че имаме.

Нептун не признава граници – затова периодът е плодотворен за медитация, енергийна работа, духовни търсения. За да можем да се предвижваме, без да си нанесем твърде много синини в ежедневието, най-добре да нямаме прекалено големи очаквания към хората и събитията. Не можем да насилим никого да вземе каквото и да било решение – най-много да обещае, но познайте дали ще си изпълни и обещанието.

В това новолунно-нептуново време е много важно интровертите да не се оставят да бъдат засмукани от проблемите на другите, превръщайки се в техни спасители. Бъдете състрадателни, но никога свръх себе си. Новолунието прави тригон към Марс във Везни, затова и е много важно да кажем „Не” в момента, в който границите ни са били нарушени без наше съгласие. Енергията за проява на здравословна агресия не е на висота, но пък е достатъчна, ако се позовем на малко здрав разум и използваме вербалните си умения да убеждаваме, отстояваме позиция и дискутираме проблемни въпроси.

За някои от нас новата луна в Близнаци ще бъде истинско откровение – не винаги в позитивния регистър. Ще ни се отворят очите за природата на близки до сърцето или ума ни личности, ще ги видим в нелицеприятна светлина или просто ще си дадем сметка колко сме се заблуждавали за тяхната природа и колко дълго сме хранели илюзията за качеството на взаимоотношението ни.

Все пак важно е да не съдим твърде прибързано и внимателно да се вслушваме във вътрешния водач, преди да вземем решение. Ще се чувстваме объркани и изгубени, но истината ще напипаме в тишината на съществото ни.

Меркурий, управителят на Близнаци, е подкрепен чрез точен секстил от Венера, което силно насърчава творческия процес и себеизразяване. Не се стеснявайте да търсите нови форми, да поставите първия ред от онзи книга, която от години втасва във вас, да излеете душите си и да станете проводници на архетипния и символния живот във вас, за който сте забравили. 

И нека не забравяме, че Близнаци са знак лекокрил и игрив, затова и сега е време да събудим детето в себе си, да станем закачливи и да не приемаме себе си твърде сериозно. Много смях и малко пакостливост ще ни преведат триумфално през непоносимата лекота на битието.

Милена Вълканова, AstroAtelier

Благодаря ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

1 Comment

  • krem
    Отговор

    “Квадратурата с Нептун предполага време за магични пътешествия в света на въображението. Най-благословени ще бъдат онези, които си позволяват да се потопят в топлите и хранителни води на фантазията и творческото вдъхновение, от където ще излязат заредени, блажени и леко замаяни.”
    Абсолютно точно, но много замаяни 🙂 Това ми се случи още на 27 сутринта когато бях хвърлена в океан от мечти и неосъществени желания, отдавна не си бях позволявала да се изскубва от примката на сивото ежедневие. Отдавна не бях прекарвала цели дни във света на фантазиите 🙂 Но това потъване в света на илюзорното ми носи толкова много от реалната истинска, усмихната и пълна с живот мен, толкова жива и очакваща чудеса отдавна не съм била. Искам още от Нептун :)))

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.