Чистата тайна на щастието – молитва за всеки ден

baby_angelМного са ми забавни всички онези жълтеещи сайтове, които с гръмки и провокиращи заглавия привличат аудитория, а съдържанието на статиите се оказва…безсъдържателно 🙂 Та понеже ме досмеша от заглавия тип “Мръсната тайна за еди-какво-си”, реших да подходя хумористично и да напиша нещо за една чиста тайна. Тази на щастието. За него съм писала много пъти. Говорили сме си за това къде живее щастието, също как да си поръчаме щастие. Но днес ще ви дам един работещ инструмент, практичен и чудесно работещ. Инструмент, който почиства прахоляка и разкрива диаманта на щастието. Инструмент за всеки ден. Работи.

Хайде днес, или пък от утре – още с отварянето на очите – вместо да скачате рязко от леглото, с мисълта “Ох, колко задачи имам днес!”, да се протеееегнете хубаво в леглото, на всички страни, да си дадете време да усетите как животът се пробужда във всяка частичка от тялото ви, да го усетите, почувствате, опънете, погалите. А сетне – погалете и ума, и сърцето си. И целия свят. Кажете си “Благодаря ти Боже, че и днес съм жив, че животът изпълва тялото ми, препуска огнено във вените ми, светлината на Слънцето обагря очите ми, Твоята искрица гали съзнанието ми. Благодаря ти за здравото и хубаво тяло с което си ме дарил. Благодаря за младостта, за живота, за възможностите които ми даваш всеки миг. Благодаря ти, Господи за миналото, за бъдещето, за възможността да живея СЕГА. Благодаря ти, че винаги си с мен, Господи, че винаги около мен има светла свита от ангели-пазители, благодаря ти, че ме направляваш, пазиш и напътстваш, за да правя смело своите крачки по пътя на Живота. Благодаря ти за всички дарове които ме очакват и днес, в този благословен ден. Оставям се в твоите ръце, Господи, с пълно доверие, вяра, отвореност и ЗНАМ, че всичко което идва днес е най-доброто за мен. Готов съм да го посрещна и преживея по най-добрия начин!”

 

А в допълнение можете да си кажете и тази прекрасна молитва от Антоан дьо Сент-Екзюпери:

Господи, аз моля не за чудеса и не за миражи, а за силата на всеки ден. Научи ме на изкуството на малките крачки.

Направи ме наблюдателен и находчив, за да мога в пъстротата на ежедневието навреме да се спирам на откритията и опита, които ме вдъхновяват.

Научи ме правилно да разпределям времето в живота си. Дари ми тънък усет, за да различавам значимото от маловажното.

Аз моля за сила за въздържание и мярка, за да не пърхам и да не пълзя в живота, а разумно планирал деня си, да мога да видя върхове и далечни простори, а понякога даже да имам време за насладата от изкуството.

Помогни ми да осъзная, че илюзиите не помагат с нищо. Нито спомените за миналото, нито мечтите за бъдещето. Помогни ми да бъда тук и сега и да възприемам тази минута като най-важната.

Опази ме от наивната вяра, че всичко в живота трябва да бъде гладко. Дари ми ясно съзнание за това, че сложностите, пораженията, паденията и неудачите са естествена част от живота, благодарение на която ние растем и съзряваме.

Напомняй ми, че сърцето често спори с разума.

Изпрати ми в нужния момент някой, който има силата да ми каже истината, но би го направил с любов.

Знам, че решението на много проблеми е в изчакването. Затова научи ме на търпение.

Ти знаеш колко силно се нуждаем от приятелство. Направи ме достоен за този прекрасен и нежен дар на съдбата.

Дай ми богата фантазия, за да мога в нужния момент, на нужното място, мълчейки или говорейки, да подаря някому нужната топлина.

Направи ме човек, способен да достига до тези, които са стигнали дъното.

Опази ме от страха да не пропусна нещо в живота.

Дай ми не това, което искам, а това което действително ми е необходимо.

Научи ме на изкуството на малките крачки.

Опитайте. И денят ви ще бъде различен. Гарантирам. Ето ви една мъничка, и много чиста тайна на щастието. Интегрирайте я в живота си. Направете я свой навик. Споделяйте я с приятели. Живейте я!

 

Благодаря ви, че споделяте тази статия чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

17 Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.