Всяко дълго пътуване започва с първата крачка

First Step

Добro утро, пътешественици! И днес продължавам да ви водя по пътищата на Душата. В дълбоките търсения, намирания и осъзнавания. Точно тези, които вече знаете, но са така добре покрити от всякакви условности, страхове, неувереност и забрава, че не си спомняте за тях.

Каква е най-съкровената и висша цел на човека? Да успее в живота? Да постигне материално изобилие? Да бъде ухажван, харесван, богат, известен? Да помага на другите? Да се жертва за другите, работейки за някаква висша цел? Всъщност – не.
Погледнете дълбоко в сърцевината на съществото си и ще видите честния и искрящ отговор. Най-съкровеното желание на човека е да бъде щастлив.

Много пъти сме говорили за това къде живее щастието. За това, че то е състояние на духа, състояние на съзнанието, в което избираме да пребиваваме. Че щастието не е функция на парите, безбройните материални притежания – скъпи коли, къщи, дрехи, модни аксесоари, скъпи прически, пътешествия до екзотични страни, нито дори на успешната кариера, слава, известност. Има предостатъчно богати, известни и постигнали привиден успех в социалното хора, които са дълбоко нещастни и използват всичките си притежания за да бягат от вечно застигащото ги не-щастие.

Щастието е в живота. Живота е в щастието. В малките неща, които правим, мислим, чувстваме, раздаваме. И пак едни малки неща все се явяват пречка и препъни-камък по пътя към щастието ни. А то е само на една крачка от нас! Само трябва да си припомним къде живее то и да престанем да се препъваме в камъните, които сами сме поставили на пътя си.

Но масово сме така привързани и свикнали със собствената си въртележка, че не ни остават сили, увереност и време да направим крачка към щастието. Тя може да е емоционална крачка, може да е във вид на вътрешно решение за промяна, може да изисква разговор и среща с някого, или друго физическо действие. Крачката, с която слизаме от въртележката. Да напуснем работа, да проведем честен разговор с партньора, с родителите, или децата, да поискаме или дадем прошка; да се преместим от града, да започнем собствен бизнес, да напишем книга, да започнем да изразяваме творческия си потенциал върху дреха, платно, хартия или друго. Да започнем диета, да спрем цигарите, да започнем да спортуваме. Да се осмелим да направим крачка.

И често обещанията, които си даваме за тази крачка към себе си, звучат така: “Започвам от следващия понеделник. Започвам от новата година. От следващия месец, следващото пълнолуние, след рождения ми ден, след като свърши и този работен проект…”
Погледнете искрено към тези свои обещания и вижте колко от тях сте изпълнили? Защо трябва да отлагаме? Нали това е нашия живот? В който ние, само и единствено ние сме главните герои, най-важните. Всички други имат второстепенни роли в нашата история. Да, те са важни и дават цвят, плътност и насищане на преживяванията ни. Чрез другите преживяваме и дори опознаваме себе си. Но в цялата тази феерия и танц на Живота, най-важният герой си оставаш ТИ, читателю. Защо още да отбягваш и отлагаш първата крачка?

Защо следващия понеделник, година и месец? Защо не днес? Защо не тук и сега? Защото само този миг има значение. Ако не го изживееш -той вече е изгубен, отминал, отлетял в спиралата на времето, И пак. И пак. С всеки дъх. Колко мига до сега пусна да си отидат безвъзмездно, без да се осмелиш да направиш крачка? А колко още си готов да пуснеш?

Днес е понеделник. Прекрасен ден. Слънчев, усмихнат и обещаващ. Чудесен ден за ново начало. Най-важна и ключова е първата крачка. Тя изисква воля, смелост, решителност, любов и отдаденост. Всяко дълго пътуване започва с първата крачка. Готови ли сте да я направите? ДНЕС!

httpv://www.youtube.com/watch?v=sb2YOg_dkQM

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.