Страст и дръзновение в новия цикъл на Овена

184902_445325458877968_47550896_nВече няма връщане назад. Меркурий тръгна директно преди няколко дни, а днес в 13:02 ч. и Слънцето прескочи в Овен, знака на новото начало, бурната кръв, неукротимия импулс и неутолимата жажда за живот. Слънцето – господарят на живота – преминава в северната небесна полусфера и оттук нататък денят ще бъде по-дълъг от нощта, но днес точно двете половини на вътрешния и външния ни живот – тъмната и светлата – са равни, а ние сме застанали на междата между времената и от нас се иска да изградим мост. Между духа и тялото, между разума и емоцията, между съзнавано и несъзнавано, между аз и ти.

Асцендентът на равноденствието попада във водния емоционален знак Рак, а Луната, управителка на Рака, е в напрегнато ъглово взаимоотношение със Слънцето, Марс и Уран в Овен. Луната същевременно е в 12 дом и прави опозиция към Плутон в 6 дом. Цялата тази дружина от красиви планети оформя конфигурация, наречена тау-квадратура – динамична структура, която създава силно напрежение. То на физическо ниво се освобождава чрез работа и висока доза активност, на психическо – чрез емоционални и душевни кризи, а на ментално – чрез креативност. Тау-квадратурата ще донесе напрежение и конфликти, които ще бъдат последният зов за помощ, преди да осъзнаем, че имаме нужда да променим светогледната си рамка и да я приложим в нейния по-благоприятен и еволюирал вид на практика.

Хороскопът на равноденствието за нашата географска ширина е изпълнен с обилна доза обещание. Наистина започваме да усещаме как енергията на новия живот потича във вените ни. Тази пролет е важно да разчистим взаимоотношенията с близките си, да останем насаме и да бъдем честни към себе си, да възстановим връзки, които сме пренебрегнали поради отдръпване в дупка на самосъжаление. Освежително ще ни се отрази намерението да започнем да учим нещо ново, да сменим амплоато, ако старото вече е овехтяло или не ни е било по мярка, да попътуваме, но не къде да е, а само натам, накъдето ни тегли сърцето. Aries

Чистенето може да започне с пролетното. То ще постави началото на по-конструктивно, организирано и искрено ежедневие. След това е добре да почистим тялото и да укрепим здравето.

Големият воден тригон, в който участва Луната заедно с Меркурий, Нептун и Сатурн, разположени както във водни знаци, така и във водни домове, поставят силен акцент върху почитта към предците, чиито наследници и длъжници сме. На техните рамене ние стъпваме в генетичната верига на нашата история, от тях черпим жизнени сокове, мъдрост и усещане за принадлежност. Силната интуиция и духовете на любимите от другата страна са най-добрите водачи в размирни времена. Подкрепата на семейството е стабилна и безусловна.
С новия цикъл от знака на Овена същевременно обаче искаме да поемем своя път, да се разбунтуваме, да надскочим системата, старите модели на зависимост и дълговете, които ни дърпат назад. Можем да го направим и никой няма да умре от това, ако бъде с любов, съзнателно и решително.

Някои ще сменят работа, ще поемат по различен кариерен път, защото ще осъзнаят, че не винаги онова, което носи сигурност, дарява вдъхновение. Други ще разберат, че всичко е суета и че имат нужда от почивка, от общение със себе си и със запознаване с вътрешния си свят. Ако човек е твърде екстровертен и активен само навън, ще бъде принуден от обстоятелствата да остане в изолация по една или друга причина и да се преосмисли.
Въобще предстои ни бурна пролет с много страсти и хъс за работа, промяна, приключения и дръзновения. Днес можем да възнамерим своя нов образ и подобие.

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.