Мика – “Звукът е най-естественият мост между Космоса и хората”

Mica concert

Автор: Цветана Миладинова

Микa или Михаела Стойкова е актриса, певица и звукотерапевт, която от 1991 г. живее в Калифорния, САЩ. Завършила е актьорско майсторство във ВИТИЗ (НАТФИЗ) в София и Институт по звуколечение и съзнание в Сан Франциско, Калифорния. През 2008-ма година в Лос Анджелис записва албум с музиката на пеещите купи, в който се включват едни от най-известните музиканти и тонрежисьори. В България, очарователната дама е позната на почитателите на телевизионния сериал  „7 часа разлика” като майката на Явор. За хората, които не я познават първата среща е като силен заряд от положителна енергия, която те кара да се усмихваш и от теб да струи любов. Повече информация можете да научите на сайта й www.Infinitysounds.info

1. Наричат те MAICA – RA. Какво се крие зад това име, с което много хора те познават?

Това е приказно име в живота ми. Името Maica дойде в момент, в който баща ми почина, а той беше най-нежното вдъхновение в моя живот. Изключителна душа, талантлив мъдрец, истински космополитен човек. Режисьор, писател, сценограф и рисуваше божествено. Беше моят пръв и най-истински учител и като художник, и като режисьор. Педагог, който умееше да насърчи и извади от всеки най-доброто. Подписваше се с 3-те букви МАС – от Михаил Атанасов Стойков. Мен ме наричаха Mica.

Беше 5 часа сутринта в Лос Анжелис, сърцето ми щеше да се пръсне,  не знаех как да продължа, а исках да съм силна. До мен бяха кучето Маркиз и 7-те картини на баща ми, висящи на стената, винаги с мен, където и да се местех. 7 картини, които представляват Легендата за Орфей. Загледах ги за кой ли път и молех Бог за сила, гледах втренчено величествената арфа на Орфей, която олицетворяваше душата му. В този момент сякаш присъствието на духа на баща ми ме посети и озари с невероятна визия. Видях картините му върху текстил и прозрачна материя – органза. Станах и започнах да творя. Така се роди колекция от дрехи и дойде моментът, в който исках да й дам име. Знаех само, че усещането ми беше Космос и във всяка от дрехите имаше изписана дума. Подреждайки ги последователно правеха цяло изречение – „I am, sending, my Love, to the Universe” („Изпращам моята любов към Вселената”). Изгарях да върна тази вълна от Любов обратно във Вселената – Тo the Universe („Към Вселената”).

315646_194470590620754_3295169_nСега бях убедена, че исках името на колекцията да контактува пряко с Вселената. Първо си казах, това е между мен и татко. MAC+MICA. Загледах неговия подпис и моето кратко име и когато ги събрах заедно се получи MAICA – МАЙКА. Много беше странно, така бях докосната от всичко това, вървеше като сън. В същия момент изпитах дълбоко осъзнаване, нещо което никога до сега не бях изпитвала – към Великата Майка, към Майката Земя, към Майките и жените. Така се роди името MAICA. Но удоволствието от това вълшебно преживяване за мен дойде когато в следващия момент  се чух с майка ми и споделих какво преживях и как си мисля, че сега бих искала да измисля знак, но знакът трябва да е Космически  и че го виждам от древна азбука. Тя каза: „Погледни глаголицата!”.  Така се роди и идеята за знака на MAICA, който стана и логото на дизайна и компанията.

В Америка интересът на хората  към този знак се оказа много голям и в последствие го изработихме и като бижу – медальон към колекцията. Всичко, което творях беше под това име. След време, когато развих дейността си в езотериката и звуколечението, започнах да си мисля и осъзнавам как за всеки в живота  има разкази и случки, прилични на приказки, в които си учим някакви уроци, а “арфите ни” се ваят във все по-разкошни форми. Иронично, че се учех за Майката през смъртта на баща ми и моето име заедно с неговото изписа МАЙКА в един знак.
А сега, когато се върнах в България,  изпитах хармония в този момент от живота си, личностна хармония и реших да допълня името MAICA  с енергията на думата RA. Вярвам в силата на всяко намерение, вибрация на мисълта и думите изречени от нас, както и имената имат вибрации, а и както всичко останало. Името MAICA – RA изразява смисъла на хармонията между двете енергии /мъжка и женска/, Вселенски – Свиши и Земни – между нас хората. Както и Луната и Слънцето или баланса между техните вибрации. Ние носим тези две енергии и това име ме насърчава и напомня да  намеря хармония в тези енергии, тук между нас на Земята.
                     
2. Завършила си „Sound Healing Institute” в Сан Франциско – специализирано училище за лечение със звук и практикуваш звукотерапия и релаксация. Как протича един сеанс при теб?

Всеки сеанс протича индивидуално. Основното е да предразположиш човека, за да усети твоята енергия  и може ли да ти се довери. Да опиташ максимално да разбереш човека срещу себе си. Енергията и интуицията са важен фактор и ние всички сме заредени с такива.  От опит зная кога хората са с резерви от самото начало и предопределят всичко в действията, което винаги ще е обречено на провал или рамки. Просто защото те винаги отдават значение на съмнението и  задържат възможността за опит или промяна, а промяната каквато и  да е, е в нас, идва само ако ние искаме и сме  отворени за нея.
От тук на там, ако имаме Вълшебното намерение – доверие и добронамереност, започваме взаимна работа.

7428918_sРаботя както интуитивно така и със средства, които са изпитани, доказани и са за всички в пространството, които искат да опитат и да се учат. Тези, които мен привлякоха са Вибрационната медицина и практика. Чрез вибрационни камертони, чрез вибрацията на звука, на Кристалните купи, Тибетските купи, чрез гласа. Използвам и вибрациите на етерични масла.
Ако нещо мога да обобщя във връзка със сеансите, то е работата върху енергийните центрове-чакрите. Колко важно и полезно е настройването, зареждането и балансирането им  за всеки от нас. А звукът и тонирането на определени честоти и вибрации е безспорно вълшебно средство за това.

Важна част от друг вид сеанс е релаксацията и събирането на човек в собствената си душа. Така наречената Зона. Това е работата и въздействието върху мозъка чрез звука и вибрацията. Зоната – това е вълшебният момент  за всички нас. С темпото и стреса, в който живеем, тази релаксация и смяната на вибрациите на мозъчните вълни, да не кажа е задължителна, но много нужна. Вибрациите и звука, музиката, са най- истинските, които могат за секунди да ни пренесат там. Това е дар от Вселената и Бога. Има и случаи, в които човек може да промени състоянието си благодарение и само слушайки съответна музика в комбинация от тонове и честоти. Всеки човек резонира на своя честота. За това различна музика резонира различно на всеки.

Няма лоша музика, има звук и намерението в момента. Няма лошо, ако някой върви по пътя на усъвършенстване, в каквато и да е област, важното е  вибрацията на намерението.  Създадени са така наречените „Аудио аптеки” или „Храна за Ухото”. Това отдавна е познато на медицината. Практикува се и  се използва като метод за лечение и релаксация. Дори се подготвят пациенти за операция, слуша се по време на операция и след операция, за възстановяване.
Музиката  облагородява и отваря сетивата, създава различна емоция, в зависимост от подредбата на тоновете. Така може да въздейства на духа, тялото и съзнанието ни.

 3.Твърдиш, че „човешкото тяло е като музикален инструмент, който постоянно трябва да бъде настройван”.

Mihaela SticovaДа,  даже визуално си представям човешкото тяло като клавишен инструмент, на който можем да си свирим и композираме. Всички органи са оркестърът, а ние сме композиторите и диригентите. В Америка имаше момент когато работех и с дечица и те ме вдъхновиха да напиша приказка, за да намеря форма, под която да им разказвам за чакрите. Тя представяше чакрите като оркестър, който е вътре в нас.

Всяка клетка в нас вибрира и е част от „ филхармонията”. Тоновете, звуците и различните честоти въздействат различно, както има безброй звуци в ежедневието ни, които не са благоприятни за нас. Не можем да контролираме или да знаем всичко, но има тези моменти, които съзнателно ние  създаваме и можем  да създадем. Моменти, които да посветим на тялото и духа си и да си помогнем като балансираме това, което ни е изкарало от баланс. Това става първо с Любов и нежност към себе си, после с абсолютно позитивно намерение и накрая знанието, което развиваме и влагаме в съответната тема. Тоест отвътре навън и после обратно, отвън навътре. Като водата, която събира вълната и после я изтласква навън. Като дъха ни. Така и звука и вибрацията.
Звукът е най- естественият мост между Космоса и Хората. Първо е Светлината, после цвета и после звука, той ни е даден за комуникация между Космос, природа и хора.

4. „Ако пееш по три пъти на ден, от каквато и болест да боледуваш, ще оздравееш”, пише Учителят Петър Дънов.  

Прекланям се пред мъдростта на Учителя Дънов. Човек живял с години напред, много напред. Той е едно доказателство за Божествеността на музиката, на тоновете и  вибрацията, на добронамереността и Любовта.
Гласът е един от начините на изражение. Ако ни е даден, то е допълнителен дар. Още  едно средство-инструмент, с което да  се изразим. Всяко нещо, което е застопорено, затворено, а е имало даденост да излъчва живот и светлина,  полека лека умира в тъмнината. Работя върху отварянето и укрепването на гласа, изключителен и важен инструмент в човешкото тяло, който настройвайки го, се отразява много добре на тялото и психиката. Гласът е свързан с емоциите, с мозъка, с музиката в нас. Можеш като мед да изкараш звук, както и  като банцинг. Вибрациите от гласа са тези, които събуждат всяка клетка, съществуваща в тялото ни. Така, че Учителят е знаел, а ние по това време сме се чудили какво ли е искал да каже?

5. За пръв път в България – на един от най-древните  християнски  празници  Богоявление  чухме изпълнението ти на пеещи кристални и месингови тибетски купи, съчетани с български фолклорни песнопения. Акомпанираха ти кларинетистът Мартин Савелиев, Еро Турка, с прекрасно изпълнение на древните инструменти игил, брамбазък и обертон и Драган Милев – Дари на мандала. Звук, цвят и светлина завладяха сетивата на публиката.

1384082_10200095947201775_456069956_nТази вечер беше много специална за мен. Разбрах че това, което съм посяла, вече можех да раздам на хората. А то беше Сърцето ми, Звука на Любовта и Божествените тонове на Кристалните и Тибетските купи. Разбирайки за „водата” в този ден свързах познанието за това как  вибрациите на кристалните купи и намерението променят кристалната решетка на водата. Така и пожелах да заредим водата в студиото по този начин с добра енергия. Една от купите е в тона ФА ДИЕС, а това е тонът на сърдечната чакра. Другите кристални купи са в Ре и Ла, а месинговите са 7 и във различни вариации от тонове. Помислих си, Мика достатъчно е да попееш с купите, без капчица претенциозност, душата ти е вече тонирана някъде в Родопите. Затова и публиката чу мотиви от фолклорни песни. Много ми харесва фолклора ни и глас, сякаш да приижда и да си заминава като вятър. Да погалва и отминава. За мен българските народни песни са нашите мантри, макар че сравненията отдавна избягвам, тъй като разбрах, че всяко нещо има качества, само да ги забележим и развием.
Изпратих  вибрации на удоволствие, релаксация и отдадох любов на хората. Така всички си напомнихме за добрината и любовта между нас.

6. Предстоят ли още концерти под мотото „Древност и Космос”?

Да, на 10-ти февруари в Студио 5 в НДК, 18 часа. Ще имаме специален гост, Петър Величков – Бъни (перкусии и тъпан) от познатата и любимата на много от нас група  „Оратница”.

7. Какво послание би желала да оставиш на читателите ни?

Тук, в моят „Дом”, има само желание за допълване, затова и пожелах това да дам на публиката. Целта е удоволствието, пътешествието на духа в състояние на блаженство и себеосъзнаване в този вълшебен за тях миг! Любов и светлина за всички!

Мика ще бъде мой гост в едно от най-големите и чакани събития в София на 23.11.2013: семинарът “Живот без граници в квантовите измерения на нулевата точка”

httpv://www.youtube.com/watch?v=2Q4DyT512nE

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Марти Иванова
Аз съм Марти Иванова и съм психолог, терапевт и Мастер преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата. Основател съм на сайта www.Svoizbor.com - мястото, където откриваме и поддържаме онова природно естествено състояние на тялото и духа на здраве, радост и хармония. Имам повече от 10 години професионален опит с работа с терапевтични науки, сред които ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата, НЛП терапия, хипнотерапия, медитация, енергийни практики. Работя със стотици Българи, както и с много известни български и чуждестранни автори, ТВ водещи, актьори, модели и журналисти, които избират да ми се доверят и да работят с мен всяка година. Мисията ми е винаги да ти напомням, че силата на изцелението е в твоите ръце; че винаги можеш да активираш любовта и да изградиш живота си наново и никой не може да ти отнеме силата да бъдеш емоционално и душевно свободен. Ако и ти искаш да видиш как можеш да направиш това, вземи моята БЕЗПЛАТНА книжка "Първите 7 стъпки към емоционална свобода, мир и спокойствие". Можеш да изтеглиш безплатната книжка от ТУК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.