Лунно затъмнение на 28.11.2012. Да открием свободата и различната гледна точка!

Последното лунно затъмнение, пенумбрално или полусенчесто, за тази година ще се случи на 28 ноември 2012, точно по залез слънце, в 16.45 ч. по нашите географски ширини. Ще го видят в целия му блясък обаче хората в Аляска, Хавай, Нова Зеландия, Австралия и по-голямата част на Азия.

Луната ще бъде в 7-мия градус на Близнаци, а Слънцето – в 7-ия градус на Стрелец.

Всички лунни затъмнения са мощни. Представляват подреждане по пълнолуние в една линия (или почти) на Слънцето, Земята и Луната, като Земята е по средата. Краят на лунен цикъл предвещава край на нещата, на процесите, на увлеченията. Лунните затъмнения са далеч по-емоционални като преживяване от слънчевите затъмнения, тъй като всички теми на пълнолунието биват разгърнати и преувеличени по оста на знаците, в които попада. Напрежението между полярностите – логика и интуиция, чувство и разум, светлина и тъмнина, мъжко и женско – или се нагнетява до максимум, като накрая връзките не издържат на опъна, скъсват се, а системата се разпада; или бива трансцендирано чрез отскок в по-висока сфера на осъзнаване, където противоположните сили се обединяват, за да създадат живот, да родят ново трето състояние на нещата.

Това лунно затъмнение ще доведе до край, кулминация или трансформация в личните взаимоотношения, общуването и връзките. Проекти, започнали по-рано този месец или година, ще видят своя край, осъществяване и плодовитост. Приключванията ще бъдат не непременно негативни – немалко от тях ще донесат награди и дългоочаквана и подготвяна промяна.

Затъмнението в знака Близнаци ще ни направи чувствителни към характеристиките му – двойственост, дуалност, спонтанност, безразборност в контактите, жонглиране с множество задачи, повърхностност – усилвайки ги в ежедневието ни като собствено или чуждо проявление.

Различията в идеологии и светогледни схеми ще лъснат натрапчиво спешно и неотложно, както на индивидуално, личностно ниво, така и в глобален план. За да могат да се разрешат, ще бъдат необходими открит и непредубеден диалог, добронамереност и доверие в смисъла да има различия, надскачане на собствената ограниченост и освобождаване на пространство, в което да вместим различието на другия.

Ако у вас зрее намерението да прекратите някакво взаимоотношение, то това пълнолуние ще ви подпомогне да го направите – да се освободите и да намерите правилните думи в правилния момент.

Очертава се силно активен в социално отношение период в месеца преди празниците. От всички страни ще ни дърпат, за да участваме в живота на близки, приятели, общността… Партита ще изникват изневиделица и ще ни завихрят в своята пъстроцветност. Трябва да напипаме тънката червена линия на собствените желания и по нея да следваме посоките и заниманията, които са смислени за нас, за да не се изгубим в центрофугата на събитията и хората, стигайки до състояние на тотално изтощение. А новата година ни очаква, заредени с енергията на преобразяването и съзнателността.

Затъмнението в Близнаци ще постави връзките и взаимоотношенията ни с хората, а и със самите себе си, в следващите няколко месеца на изпитание, понеже ще се уловим как все по-често и импулсивно действаме, преди да мислим, говорим в лапсуси и казваме неща, които не бива, взимаме неправилни решения и реагираме неадекватно.

И все пак нека се замислим – дали всички тези кутсузлийски ситуации не са резултат от пробойните в съзнанието, през които излаз намират несъзнавани съдържания, подтиснати, забутани, изтласкани някъде назад и надълбоко от нас. Те подриват и саботират рационалните ни желания и създават драматичните емоционални кризи, които лунното затъмнение „предизвиква”. Бих казала: „Опознавай, не се съпротивлявай!”

Сега е време да се разделим с остарели възгледи, идеи и идеали. Да открием свободата и широтата да приютим различна гледна точка, да надраснем подриващите ни емоционални модели, да удържим комплексите. И да не забравяме, че проблемите ни не се решават на нивото, на което са възникнали.

Ако намирате тази публикация за интересна и полезна, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.